Макрина Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Презирем да ме неко лоше преводи и тумачи како му одговара.Нема права на то нико,поготово што не пишем анонимно.Мој текст има јасну и гласну поруку.Не могу је насилно паковати у нечије срце али могу да инсистирам да ме не копирају и стављају у погрешан оквир. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 pa da al bez toga se gubi draž da čovek sebe ubedi da misliš ono što njemu odgovara Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Нек буде како буде... Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Хехе,зар ови из руске заграничне цркве још постоје, тј њена српска филијала... Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 11, 2014 Гости Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Да се вратимо на тему: Да ли је та комисија ишта до сада урадила? Може ли негде да се прочита докле су дошли и шта је одлучено? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Мислим да ништа до сада конкретно није објављено. Сећам се да је пре једно пет,шест година отац Тихон,што је написао Несвети а Свети,долазио у Србију са једним аутобусом монаха,не би ли проверио докле се код нас стигло са литургијском обновом.Руси су га послали да виде шта се код нас дешава.Не верујем да је стекао неки прелеп утисак хехе... (долазио је и у наш Храм,на Благовести,али ми смо тад били у Ћелијама и пропустисмо тај сусрет) Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 А ево шта оЉуба прича: "Владику Јустина срео сам пре два месеца у гужви приликом једне сеоске црквене славе и једва узео му благослов, иако због склада те ситуације (гурања и муљања без реда и поретка око владике) нисам имао прилике да са њим поразговарам оне је на мене оставио диван утисак. Управо због тога што, чини ми се, има свој интегритет и зна шта хоће. Одаје смирењем и мудрошћу а против тих вечних квалитета нико му ништа неће моћи и убеђен сам да ће Жичка епархија поново бити утицајна и од велике користи за СПЦ (еп. Николај, Герман, Василије, Стефан…., сви су они у тешким временима много учинили за СПЦ). " И ако човек није никад поразговарао са вл Јустином,он већ доноси закључке или боље речено пројектује оно што му срцу мило... Хвали га на невиђено,само зато што му је неко пренео ,ето како се он враћа "старо"ј богослужбеној пракси... Мада мени никад није било јасно ,како свештеник друге помесне Цркве,на било који начин ,има благослов коментарисати дешавања у другој Цркви,и то тако јавно и званично преко нета??!! Макрина је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Иначе,свођење другог на сопствену меру је општи манир.Неки не могу да схвате да се у свему мора прећи пут.За почетак могли би нпр.неколико пута послушати овај разговор са ТВ Логос.Посебно мислим на оне који другима лепе етикете типа "новотарац" и сл. Макрина је реаговао/ла на ово 1 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука