Jump to content

Vaspitne mere

Zero

Препоручена порука

Čitajući komentare na jednoj od tema, dobih ideju da pitam: koje su to vaspitne mere koje je crkva uvela, saveti i tvrdnje (ako tako mogu da kažem) koje su vaspitnog karaktera i imaju za cilj da nauče čoveka, ali ne i da se bukvalno tumače/prihvataju?

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

Mnoga nepravoslavna učenja, koja su kroz istiruju ušla kod nas u duhovnost, su iskorišatavne kao vaspitne mere.

Materijalni pakao, odnosno realane paklene muke, mitarstva ...

Meni je to grozno. Ko hoće iskreno da voli Boga, naravno, njemu ne bi ovo predstavljalo nikakve prepreke, ali svakako je teško kad neko relativno zelen u veri naiđe na ovakve stvari... Možda sam dosadan, može li neka referenca, literatura ili sajt, na kom se više govori o tome? PS: hvala za ovo :)

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

Meni je to grozno. Ko hoće iskreno da voli Boga, naravno, njemu ne bi ovo predstavljalo nikakve prepreke, ali svakako je teško kad neko relativno zelen u veri naiđe na ovakve stvari... Možda sam dosadan, može li neka referenca, literatura ili sajt, na kom se više govori o tome? PS: hvala za ovo :)

Gotovo svaki početnik u veri nailazi na ovakve stvari.

Ne znam da ima bilo gde sem ovde da se govori o ovom problemu.

Mnogi  manastiri prevode i štampaju veoma diskutabilne knjige, imate "pravoslavne" pisce i publiciste koji foriraju tu neku katoličku duhovnost srednjeg veka, povampiruju ono čega se katolici odriču...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...