Jump to content

СПЦ на удару псеудонимних cyber-нападача

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ведране овај твој пост је потпуно недоречен хтео си нешто да кажеш али или си заборавио или си

ово написао тек тако само да би коментарисао један текст који сви који су мало старији знају га

већ напамет... текст више није актуелан нити занимљив, али ти то као да не примећујеш већ нам износиш

твоје згоде и незгоде са аутором тог текста као да то неког занима. Ипак мислим да си хтео да нам кажеш како ето познајеш дотичног господина који блати на све стране наше Епископе, чудиме да то ниси споменуо већ нам пишеш о твоме познаству са дотичним .

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 47
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

• Гости
Guest свештеник Иван

"...Народ чува веру када чува литургијску структуру, то је увек било и биће. Народ не чува веру што ће да се дере по Цркви носећи транспаренте као на митингу. коме носе транстпаренте? да свештеник изађе из олтара и да их чита и да батали служење Литургије? Благочестиви народ то добро зна и верујем да је већина која овде долази баш таква. Они чувају структуру Царства Божијег на земљи- Епископ, свештеник, ђакон и народ.."

Ако веру чува народ (народ и Црква),и ако тај народ понесе транспаренте онда је упутно да се и Епископ нешто запита и замисли,врло упутно и врло разложно.Мислим да је нужно да има слуха за народ свој,у противном,игноришући транспаренте,упашће у замку да народу без речи пошаље поруку да су он и Црква сами себи довољни,јер нико па ни Црква,не може да очекује да ће променити народ.Није ли лепа реч највећи и најбољи мисионар? Чак и ако је неко у заблуди,треба уложити сав свој интелектуални, људски,и сваки други потенцијал, па га лепом речју,аргументима,вратити на пут Православља.Смерност не треба само вернике да краси,а гордошћу,резигнацијом,искључивошћу-а све у "Христовој служби" ,су се у прошлости служили неки други...

Да, и Епископ и свештеници и народ треба да разговарају. Свештеници највише да говоре народу о јединству Цркве Божије, јер су они спона узмеђу Епископа и народа. Да, увек сам ја био за леп, разложан и агументован разговор. Али брате, ови људи који прекидају литургије то не желе. Покушао сам са некима да разговарам- не вреди. Никакав аргумент не прихватају, већ све врте у круг, од смртне душе преко екуменизма до гласних молитава... као мантра. Не може се тако разговарати. Ако се већ неко интересује за литургијска и црквена питања, треба бар да основне ствари о Цркви сазна, а не да прича напамет. Транспаренти, окретање леђа Епископу, називање разним погрдним именима горе него да их сатана смишља, прекидање Литургије, ђавоимано драње по храму Божијем, ваљање по поду нису методи за разговор. Да бисмо разговарали и Ти и ја треба да имамо отворен ум, без блокаде.

На крају, где си ти чуо да неко ко говори о литургијској обнови је пекинуо некада Литургију, ваљајући се по поду што свештеник причешћује на крају Литургије или кад не дозвољава верницима да се причешћују итд... баш бих волео да чујем бар један пример.

Не можемо одбранити неодбрањиво. Ја јесам за литургијски препород мога народа и то је моја једина мисија. Због тога сам и рукоположен- да служим Литургију.

Подели на овим сајтовима

Ведране овај твој пост је потпуно недоречен хтео си нешто да кажеш али или си заборавио или си

ово написао тек тако само да би коментарисао један текст који сви који су мало старији знају га

већ напамет... текст више није актуелан нити занимљив, али ти то као да не примећујеш већ нам износиш

твоје згоде и незгоде са аутором тог текста као да то неког занима. Ипак мислим да си хтео да нам кажеш како ето познајеш дотичног господина који блати на све стране наше Епископе, чудиме да то ниси споменуо већ нам пишеш о твоме познаству са дотичним .

Извини молим те . . . да ли од мене очекујеш да Вукмана полијем катраном и уваљам у перје?!

Пишем оно што мислим, ако некога занима - занима, ако не или нека не чита или обрише.

Хроничар свакодневнице

Подели на овим сајтовима

Чуди ме да Ведран као уредник једног сајта ни једном речју није осудио понашање зашто не рећи

пљување Епископа па и уношење непотребне пометње  међу онима који се труде да што више науче о вери а не о свађама о свађама има ко да брине ... али јок Ведран ћути као да му је свеједно што овај пљује Епископе и Цркву али то за његовог друга је сасвим нормална ствар јер сви који су читали давно његово писање то се писање није променило годинама оно је остало исто непроменљиво на свим форумима. Надам се да више нећу да трошим време на ту битангу и њему сличнима.

ПС. Замолићу да ми се пост не исправља зато што господин који пљује Епископе и Цркву говори много жешћим језиком него ја. Ако се некоме не свиђа ово што сам написао нека слободно обрише цео пост а не да га исправља па онда испадне да сам ја то написао а у ствари нисам.

Хвала.

ПСС. И на крају Ведранов друг има годинама исту тактику која се не разликује ни мало као што рекох годинама он прво жртву добро простудира и тек онда улази на форум и то не сам јер га је страх већ поред себи има још некг сатрапа који ће да му чува леђа...

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

Чуди ме да Ведран као уредник једног сајта ни једном речју није осудио понашање зашто не рећи

пљување Епископа па и уношење непотребне пометње  међу онима који се труде да што више науче о вери а не о свађама о свађама има ко да брине ...

Ево да будеш сретан.

Дабогда поцркали сви који пљују и износе неистине по Епископима Српске Православне Цркве!!!

Хроничар свакодневнице

Подели на овим сајтовима

јер гријех раскола може само мученичка крв да сапере.

cak ni to ne spira greh raskola i cepanja Crkve

Знам, али ипак имали би "олакашавајуће околности" 1312_womens

Хроничар свакодневнице

Подели на овим сајтовима

На крају, где си ти чуо да неко ко говори о литургијској обнови је пекинуо некада Литургију, ваљајући се по поду што свештеник причешћује на крају Литургије или кад не дозвољава верницима да се причешћују итд... баш бих волео да чујем бар један пример.

Не можемо одбранити неодбрањиво. Ја јесам за литургијски препород мога народа и то је моја једина мисија. Због тога сам и рукоположен- да служим Литургију.

Свакако да сила није и  не може бити начин ни у једном делу црквеног живота,то нико нормалан не може да прихвати. Постоји међутим доста вести,посебно са интернета,а о неким Епископима које сигурно не наилазе на одобравање у народу.Ако су неистине-онда треба са истином изаћи и клеветнике разоткрити,

јер су им намере онда благо речено сумњиве,те гласине подривају јединство Цркве  народа...

"Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?"

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

јер гријех раскола може само мученичка крв да сапере.

cak ni to ne spira greh raskola i cepanja Crkve

Знам, али ипак имали би "олакашавајуће околности" 1312_womens

naci cu i tacne kano ne gde se jasno kaze da ni mucenicka krv ne pere greh raskola i jeresi tj bilo kakvog cepanja Crkve! No molimo se da svi dodju u poznanje istine zar ne  :smiley:

radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici

Подели на овим сајтовима

Везано за тему !

Постоје људи који раде за разне службе,а све у циљу уношења немира и раскола ,на интернет форумима и сајтовима...Разне сфере друштвеног и сваког другог живота једне земље,па и вера посебно,на мети су ових плаћених сајбер нападача!

То није никаква ексклузива ,већ се то ради у свим земљама !

Њихов рад ће те препознати по томе ,што ће њихова активност пролазити разне периоде...

Прво дружење,шала,познавање тематике,бацања црва сумње,подржавање овог,критика оног,па онда свађе,па помирења и тако унедоглед...

Уосталом,пратите писања Вукмана Чејовића !

Pa ti si brale filadelfija. Sad si me otkrio. Dakle, ne jedna, nego vise sluzbi me je angazovalo da pisem pod punim imenom i da tebe i tebe slicne izbacujem iz koloseka, dakle, da vas zivciram, da kod vas stvaram nemir, da stvaram raskol, da dekoncetrisem srpsku internet scenu.

E "prijatelju" ti si jedna osoba, koja u zivotu niti je ista vidjela niti ista dozivjela. Kod nas u Crnoj Gori bi rekli "blavor". Tvoj moralni sklop je takav, da ne mozes da ukapiras da mogu da postoje ljudi koji misle svojom glavom i koji to misljenje mogu slobodno da izraze. Nego, ko god misli svojom glavom i ko je slobodan, taj je agent. Tako su mene jos davne 1988 godine proglasili agentom, sto sam ispred podgoricke skupstine, pred 20.000 ljudi rekao da treba silom srusiti sistem i da su oni koji vladaju zemljom prodane duse. Zbog toga sam lezao u zatvor i kada su me na sudu pitali, zbog cega sam rekao da su komunisti gori od fasista, rekao sam da sam trazio najgrdju mogucu rijec i da nisam mogao grdju da nadjem i da mi je zao sto nisam nasao neku jos ruzniju rijec od rijeci "fasizam". Tada sam mislio da je fasizam veliko zlo, danas mislim da fasizam nije zlo.

Nemoj molim te da se naljutis, za ono "blavor", mozes ti da se popravis, ako izbacis tu svoju mrznju i zavist iz sebe, ovako licis na neku frustiranu zenu koju je zavatio klimaterijum i kojoj je prestala menstruacija.

I osisaj se i operi kao covjek, ne prilici jednom pravoslavcu da bude prljavi i smrdljivi roker, jos isfrustiran.

I nadji sebi neku zenu, jadan, stari si panjat i jos nemas nista zensko, pa ti je kriv Vukman Cejovic i razne tajne sluzbe.

I da si pratio moje pisanje, mogao si nesto da naucis, ali "zlo govedo-dovijeka june".

Подели на овим сајтовима

Везано за тему !

Постоје људи који раде за разне службе,а све у циљу уношења немира и раскола ,на интернет форумима и сајтовима...Разне сфере друштвеног и сваког другог живота једне земље,па и вера посебно,на мети су ових плаћених сајбер нападача!

То није никаква ексклузива ,већ се то ради у свим земљама !

Њихов рад ће те препознати по томе ,што ће њихова активност пролазити разне периоде...

Прво дружење,шала,познавање тематике,бацања црва сумње,подржавање овог,критика оног,па онда свађе,па помирења и тако унедоглед...

Уосталом,пратите писања Вукмана Чејовића !

Потписујем цео пост и слажем се са оваквим расуђивањем које је сасвим исправно и искрено.

Богу хвала што народ више и није тако неписмен како се некима чини. Примећује се како се сви трудимо не били научили о нашој вери што више да не би упадали у замке оних који дижу панику

без сваке потребе... како оно писмо каже парафразирам `долазе у јагњећој кожи а унутра су вуци грабљиви`....

Aleluja!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Овде већ морам подржати брата Вукмана јер ваистину и мене су називали агентом само зато што мислим својом главом.  Циа,Биа,Удба,Ватикан свакојаким именима бејах називан и онда једног дана прочитах речи "Блажени сте када вас вређају" и такав мир испуни душу моју.    Чујеш ли Вукмане!  Блажени смо када нас вређају!

Подели на овим сајтовима

Pa ti si brale filadelfija. Sad si me otkrio. Dakle, ne jedna, nego vise sluzbi me je angazovalo da pisem pod punim imenom i da tebe i tebe slicne izbacujem iz koloseka, dakle, da vas zivciram, da kod vas stvaram nemir, da stvaram raskol, da dekoncetrisem srpsku internet scenu.

E "prijatelju" ti si jedna osoba, koja u zivotu niti je ista vidjela niti ista dozivjela. Kod nas u Crnoj Gori bi rekli "blavor". Tvoj moralni sklop je takav, da ne mozes da ukapiras da mogu da postoje ljudi koji misle svojom glavom i koji to misljenje mogu slobodno da izraze. Nego, ko god misli svojom glavom i ko je slobodan, taj je agent. Tako su mene jos davne 1988 godine proglasili agentom, sto sam ispred podgoricke skupstine, pred 20.000 ljudi rekao da treba silom srusiti sistem i da su oni koji vladaju zemljom prodane duse. Zbog toga sam lezao u zatvor i kada su me na sudu pitali, zbog cega sam rekao da su komunisti gori od fasista, rekao sam da sam trazio najgrdju mogucu rijec i da nisam mogao grdju da nadjem i da mi je zao sto nisam nasao neku jos ruzniju rijec od rijeci "fasizam". Tada sam mislio da je fasizam veliko zlo, danas mislim da fasizam nije zlo.

Nemoj molim te da se naljutis, za ono "blavor", mozes ti da se popravis, ako izbacis tu svoju mrznju i zavist iz sebe, ovako licis na neku frustiranu zenu koju je zavatio klimaterijum i kojoj je prestala menstruacija.

I osisaj se i operi kao covjek, ne prilici jednom pravoslavcu da bude prljavi i smrdljivi roker, jos isfrustiran.

I nadji sebi neku zenu, jadan, stari si panjat i jos nemas nista zensko, pa ti je kriv Vukman Cejovic i razne tajne sluzbe.

I da si pratio moje pisanje, mogao si nesto da naucis, ali "zlo govedo-dovijeka june".

Само дугмићи остали  0104_cheesy
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...