Jump to content

Ебола

Баба

Ебола у Европи...  

6 члановâ је гласало

1. 1. Хоће ли Ебола постати ЕУ-Бола?

• Рашириће се ко куга у средњем веку широм грешне Јевропе
      2
    • ЕУ ће успешно сузбити ширење Еболе на свом континенту
      1
    • Само ће се код нас раширити јер смо неспособни да је зауставимо
      0
    • Одо ја лепо на Сибир тамо Ебола нема шансе
      1
    • Шта ме брига ја имам сиду
      2

Препоручена порука

Постоји неколико подгрупа вируса ( Ебола – Заир, Ебола-Судан, Ебола-Бундибигио и Ебола – Обала Слоноваче). Затим Ебола –вирус код мајмуна у Филипинима, који није заразан по људе. Готово сваке године географски је дефинисано избијање 10-400 случајева, посебно у Демократској Републици Конго, Габон, Уганда, Судан и Обали Слоноваче. Ебола у природи? Није познато са сигурношћу колико Ебола-вирус крије епидемија. Вирус се вероватно налази у природним условима живота у афричкој прашми и сматра се да не постоји на другим континентима, те ни у Европи. У лабораторији се показало да слепи мишеви могу бити заражени вирусом еболе, без умирања, и то је створило сумњу да ови сисари могу деловати као пасивни носиоци болести у кишним шумама. Друге опције су глодари и мајмуни, али ја сам се посветила овим 'вампирима' и тиме истичем ризик преноса заразне болести Еболе, стога још један чланак „Слепомишологија“ – Нове врсте слепих мишева у Београду и Србији:

АКТУЕЛНОСТИ ИЗ НАУКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ

http://scitech.sgi.co.rs/html/008/00810.html

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Balkans take precautions against spread of Ebola

18/08/2014

У Србији, аеродроми у Нишу и Београду имају здравствене инспекторе за контролу путника који долазе из ризичних земаља.

„У сваком тренутку постоје најмање два санитарна инспектора, а због повећане учесталости путника на аеродромима, њихов број је већи. Ове године санитарни инспектори у Србији ставили су под медицински надзор 308 путника, не само због присуства еболе, такође маларије и колере, рекао је Зоран Николић, начелник граничне санитарне инспекције.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...