Ignjatije Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 Rešena misterija: Zašto psi i vlasnici liče? | IZVOR: ZIVOTINJE.RS Jedan od članova vaše porodice je pas? Ukoliko stanete zajedno ispred ogledala, uočićete sličnosti kojih niste ni svesni, pročitajte i zašto... Psiholog Sadahiko Nakajime sproveo je istraživanje i dokazao da psi i njihovi vlasnici zaista liče, ali dobio je i odgovor zašto je to tako. U eksperimentu je ispitivano 500 osoba, kojima su pokazivane fotografije vlasnika i pasa, odvojeno. Ispitanici su zatim dobili zadatak da spoje sliku psa sa slikom svog vlasnika. Dobijeni rezultati su bili fascinantni! Ispitanici su u skoro 80 posto slučajeva tačno uradili zadatak – uspeli su da spoje vlasnika s njegovim psom. Takođe, učesnici istraživanja su u 74 odsto slučajeva uparili pse i vlasnike samo na osnovu fotografija koje su pokazivale njihove oči, a 73 odsto tačnih parova je bilo na osnovu fotografija usta. “Ljudi biraju psa na osnovu takozvane sklonosti ka poznatom i to je potpuno nesvesna selekcija”, objasnio je Sadahiko Nakajima. On kaže da vlasnici pasa ne počinju vremenom da liče na njih, niti je obrnuto, već da se još prilikom biranja životinje ispoljava naša prikrivena sklonost tome da budemo u okruženju bića i predmeta koji su nalik na nas, koji su nam "poznati". Izvor: Zivotinje.rs Foto: artur84 / FreeDigitalPhotos.net Млађони је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 Mislim da je glupost teorija. Tacno je da psi i vlasnici lice, ali slabo koji vlasnik" bira psa" niti može da se prepozna stene da li ce da "liči" na tebe ili ne.. Ignjatije and коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 То негде где је стандар већи па бирају пса ко у супер маркету. Такође што вели Милосављевић штене није ни налик одраслом псу. Али пси и власници ипак личе. А то је пре свега због узајамног утицаја. Психичког и физичког. Ignjatije and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2014 Због телегоније. Млађони and Arsenija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2014 Ja sam imao ovakvog, nepoučiteljni, apsolutno nedresirateljni psi, veseli, divlji i tvrdoglavi. Ja sam morao svom reć deset puta da sjedne ili dodje, bilo šta da uradi, pravio se da ne čuje, sve gledao u stranu. Ovaj neki mi kaže, daji mu pamlske pa će slušat a ja njemu kažem šta drugo i radim. dam mu pune džepove nekakvih poslastica a on opet ništa, to poždere i pravi se blentav. Tek poslije mi jedan reče da to nisu psi za nikakve veće dresure, sposobni su naučit se samo par stvari, minumum minimuma, bili poštanski psi, pratili poštanske kočije i pravili društvo kočijašima, morali bit veseli, zabavni, nisu smjeli bit zli, morali voljet djecu i nepoznate ljude, ne ujedat svakoga, izdrživlji u trčanju i ničem se nikad nisu trenirali a ni učili, ahahahaha. I stvarno, oni se prave da ne čuju a ja to čak ni ne moram jer sam stvarno nagluv, baš smo se našli ko krpa zakrpu. Ovo je kod njih tipično, rekneš mu da nešto uradi a on gleda tamo negdje, daleko u daljinu, poslije se ipak udostoji pogledat te pogledom u stilu "šta smaraš više" pa razmišlja prvo šta sad, uradit to ili ne uradit a tek onda se smiluje konačno i poslušat nešto, ahahahaha. Ovo je to čudo od psa, samo bi se igrali po cijeli dan, baš takvog sam imao. mali nemacki spic Sunny (sedi).mp4 Dječiji psi za vrtića ili eventualno nekakvog cirkusa, pratnja pouličnim glumcima, putujućim zabavljačima djece po školama, klaunovima, pantomimičarima, lutkarskim pozorištancima i slično. Mali nemacki spic SUNNY-BRUNO,RUKOMETNA.mp4 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2014 Pas vremenom pocinje da lici na vlasnika ili obrnuto ? Ko tu na koga lici ? Tacno je da smo privrzeniji ljudima koji lice na nas ili na nase roditelje ili na bilo koje druge ljude koje volimo....tom logikom biramo i avatare. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука