Jump to content

"Epl" uzvraća udarac: Predstavljeni novi Ajfon 6 i pametni sat!

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

brate kad vec uzimas tako skup telefon, zasto uzimas staru verziju, iphonima cjena ne pada lako ni kad izlazi novi model, razlika izmedju 6 i 5s je oko 10% sto se tice cjene, a performanse su znatno iznad tog procenta u korist iphone6, odnosno dobijes vise za ulozen novac

razlika je 500 dinara na mesečnom nivou

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 121
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Da, i to si u pravu - izgleda da je to najpovoljnija ponuda - 2000 mesečno

mix xl

Ovaj uređaj sa izabranim tarifnim profilom možete da platite samo putem rata, izaberite broj rata. Tarifni profil Miks XL   Mesečna naknada: 1.999 Din
Cena uređaja: 47.400,00 Din.

i na 24 i na 36 rata je 2000 za šesticu od 16 giga a najjače je što istu cenu izbacuje i za 5s

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

sa mix xl paketom na 24 rate kosta ovoliko :

bFT1isk.png

ja imam taj tarifni paket vec 4 godine i ne bih ti ga preporucio, zato sto nemas slobodnog interneta ni malo, moraces da iskljucic celular protok na telefonu jer ce ti se zavrtiti u glavi kad ti stigne racun, ja sam se dva puta prevario i odmah sam iskljucio 3g sa telefona :) bezobrazni su.... danas kad je viber popularan i slicne aplikacije, neophodno je da imas oko 200 mb mjesecnog internet protoka na telefonu za po gradu  uz wi-fi kuci, pa pogledaj neke pakete u tom cjenovnom rangu kod telekoma koji imaju megabajte za net

Подели на овим сајтовима

ja samo wi-fi koristim, isključen mi je mobilni internet tako da mi to nije bitno imam wi-fi kod kuće, na poslu i svuda u gradu

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Ja imam telenor u suštini imam 500mb ono kao neki ultra mega giga brzi net, ne znam brzinu (zavisi i od signala naravno) ali ide solidno, nakon toga imam neograničen neki jadni, koji je dovoljan odprilike da mogu da čitam vesti, da iden na reddit, da pričam na skype,vibre i slično, ali ne mogu video snimke da gledam. Sve u svemu ne žalim se.

Подели на овим сајтовима

Нисам упућен у цене које нуде домаћи оператери, али чуо сам да је исплативије купити карту до Њујорка, тамо купити Ајфон и вратити се.

Подели на овим сајтовима

Иначе, нимало не омаловажавајући значај производа за индустрију нити друге доприносе компаније Епл, сматрам да је Ајфон итекако прецењен и да продајући одличан уређај, Епл уз то дода и солидну количину магле коју добро наплати ослањајући се на психолошку незрелост потенцијалних корисника.

Подели на овим сајтовима

Иначе, нимало не омаловажавајући значај производа за индустрију нити друге доприносе компаније Епл, сматрам да је Ајфон итекако прецењен и да продајући одличан уређај, Епл уз то дода и солидну количину магле коју добро наплати ослањајући се на психолошку незрелост потенцијалних корисника.

Шта значи прецењен? Цена производа је субјективна. На западу, нарочито у САД, iPhone користе професори универзитета, успешни бизнисмени итд, за које се тешко може рећи да су ”психолошки незрели”. Рецимо један пример, iPhone је од самог почетка имао уграђену подршку за Cisco VPN, а без тога је уређај полубескористан у неким компанијским и практично свим академским мрежама. Андроид то није имао пре пар година, не знам какво је сад стање. Ако ти то треба за посао, да ли је 100 долара горе или доле битно? Наравно да није. Осим тога, тамо нико не плаћа хиљаду долара за телефон, па чак ни 500, већ углавном 200 + уговор који је врло прихватљив за њихове плате и кога би свакако плаћали и без телефона. Цене у Теленору су тотално идиотске, о томе нема расправе. Нико не би требало да купи од њих, осим као пословни алат који ће да отплати себе на неки начин.

Подели на овим сајтовима

Moram samo da kazem prolazeci kroz par mesta u gradu,gledajuci slike...da ovaj narod lagano klizi medju idiote kao sto su Amerikanci i ostala druzina. Prepuna ulica,reko' sta je sad,kad ono druzina ceka skoro 10 sati da budu prvi koji ce uzeti ajfon 6 u ponoc,sacuvaj Boze. Dakle sad vise nije bitno samo da ga uzmes i imas,nego da budes medju prvima koji ce ga uzeti i imati,to je sad na koti broj 1.U Srbiji se rade intervjui sa onima koji su prvi pazarili kao da je u pitanju recimo neki osvajac zlatne medalje na olimpijadi,pa ga jos pitaju kako se osecate sad,da li vam je bilo tesko,jel ste svesni uspeha. IDIOTI.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Цена производа је субјективна.

Са тим не могу да се сложим. Цена је субјективна у контексту потрошача који гледа исплативост куповине (што јесте битно), али итекако има ту и других сегмената, нарочито када је реч о етичком пословању.

На западу, нарочито у САД, iPhone користе професори универзитета, успешни бизнисмени итд, за које се тешко може рећи да су ”психолошки незрели”

Наравно да нисам мислио на то да су сви који купе Ајфон, Галакси или неки конкурентски уређај незрели. Без обзира, не треба да ти објашњавам коју циљну групу има Епл у виду када продаје Ајфон (нити Самсунг када продаје Галакси). Број људи који заиста има потребу за одређеним карактеристикама које нуде оба уређаја је занемарљив. То што неки професори користе Ајфон или Галакси, не значи да је цена оправдана, а они га свакако користе с разлогом. Нпр. ти си корисник Ајфона и наравно да те не сматрам незрелим (искрено, на основу овога што сам похватао читајући шта пишеш на форуму, сматрам те далеко зрелијим од себе). Овај приступ према цени производа је везан за моје филозофске погледе, које наравно не желим да неком намећем нити да их поставим као мерило. То је, дакле, мој лични избор.
Епл (ако 'оћеш и Самсунг и многе друге компаније, да не набрајам) се маркетиншки ослањају на потрошачку незрелост корисника. Већина њих купује те уређаје јер су популарни, јер их имају други у окружењу и то тим компанијама омогућује да уз производ продају и маглу стварајући слику како онај који има Ајфон (Галакси, шта год) и онај који нема нису исти.

Рецимо један пример, iPhone је од самог почетка имао уграђену подршку за Cisco VPN, а без тога је уређај полубескористан у неким компанијским и практично свим академским мрежама. Андроид то није имао пре пар година, не знам какво је сад стање.

Нисам упућен у то (да ли Андроид и од које верзије има подршку), али свакако то није никакво оправдање за цену, а сваки од система има своје недостатке у односу на други. Поруку изнад нисам написао као заговорник Андроида јер то и нисам, нити као увод у неку, што рече RYLAH, секташку расправу о томе који је оперативни систем бољи. То је већ много више у вези са субјективношћу и не бих да о томе расправљамо. Свакако да постоје сегменти у којима ће се један или други оперативни систем показати као бољи, али не причамо сада о томе.

Ако ти то треба за посао, да ли је 100 долара горе или доле битно? Наравно да није.

Ако купујем производ који има нешто што ми је потребно, без обзира да ли је реч о послу или нечем другом, додаћу тих $100 и то ће свако, ако има довољно новца и ако ће му се то исплатити да учини. Што наравно није оправдање да се повећа цена ако уређај заиста толико не вреди.
Ако ипак сматраш да се о цени може разговарати искључиво у оквиру сфере субјективности, онда у реду.

Осим тога, тамо нико не плаћа хиљаду долара за телефон, па чак ни 500, већ углавном 200 + уговор који је врло прихватљив за њихове плате и кога би свакако плаћали и без телефона.

који :)

Цене у Теленору су тотално идиотске, о томе нема расправе. Нико не би требало да купи од њих, осим као пословни алат који ће да отплати себе на неки начин.

Слажем се.

На крају, ради бољег разумевања, да разјасним. Многе од ових ствари важе и за друге компаније. Етичка оправдања не постоје ни код њих. Када сам написао да је Ајфон прецењен, нисам мислио да уређаји конкурената нису. Епл има такав приступ и код њих је то мало израженије јер су створили базу корисника која ће свеједно да купи сваку нову верзију уређаја, али је бесмислено веровати у неке промене ту јер је главни интерес Епла (и осталих) финансијски. Да имају другачије интересе, не би морали око комплекса где се праве уређаји да стављају мреже како би спречили самоубиство својих радника. То што је њима главни интерес финансијски, мени уопште не ускраћује право да износим критику било чега, па и етичког контекста главног интереса компаније.

Подели на овим сајтовима

Dobro de, bar će sad wrele mawe nafurane da imaju bolje i oštrije fotografije u low light uslovima, koje će onda da pokazuju smrtnicima koji możda imaju para za iPhone, ali nemaju za njih. :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...