Ћириличар Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 Nije sarkastično, zabavne su mi. Lično, nemam stav, jer mi se to do sada nije desilo. A što se tiče drugih žena, povodom njih tek nemam stav, jer nemam pravo da odlučujem o nečijim postupcima. ekšli, ova muška garda koja je okupirala temu bi trebala da se ugleda na mene, i umesto da se bavi pitanjem ženskih materica i ostalih polnih organa ode da gleda svoja posla i radi nešto pametno, ili da ode i promeni pol, jer biste samo tako imali pravo da privirite na ovakvu temu i komentarišete na istoj. Jedina stvar koje se ja u celoj ovoj priči grozim jeste to što muškarci i dalje misle da imaju bilo kakva prava da se mešaju u takve stvari, što misle da oni imaju jedina prava da se petljaju i da žene ne odlučuju o sebi. Žao mi je, il' idite u Arape ili se vratite u pedesete. A, da, ne možete. Kad biste se vratili u pedesete, morali biste nešto u stvari i da radite, a ne samo da češete svoje polne organe ispred monitora i petljate se u stvari koje nikako nisu vaša briga. A ako jesu, ako zaista jesu u nekom trenutku vaša briga- ko vas šiša, što niste stavili kondom? Не мислимо то уопште да само ми имамо права о.О Једноставно смо активнији у расправи ( што лично замјерам женама, јер су оне више погођене овим, а некада нису довољно активне. И још ово, умјесто што се расправе врше као до сада, само међу припадницима истог пола, требало би да се врше и између мушкараца и жена. Не питамо једни друго уопште о овоме нити покушавамо да схватимо и мислимо једни на друге. Мушкарац се никада није у оваквим расправама запитао како је то са женске перспективе а да се жена истовремено запитала како је то из мушке перспективе. Умјесто тога се бацају овакве фразе-шта мушки имају ту да траже или шта жена има право да ради шта хоће ). И неправедно је потпуно искључити мушкарца из одлучивања о абортусу, јер на крају ради се и о његовом потомству. Предност у доста ситуација се ипак треба дати жени, јер се ради како о њеном потомству, тако и о њеном тијелу. Али није сад да мушкарци НЕМАЈУ НИКАКВА ПРАВА да се питају. Донт би а феминаци. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 @@Margareta, To zvuci veoma paranoicno i neracionalno. Ti oces da predstavis kako muskarci zapravo oce da kontrolosi zene ili tako nesto. To je voma.....plitko. Niko ovde ne argumentuje da zena ne sme da se seksa ili sta god, ovde se arggumentuje protiv toga da ne treba da bude dozvoljeno da se ubijaju nerodjena ljudska bica. Pol u ovoj prici nije bitan. A primetio sam kada diskutujem sa zenama o abortusu postoje 50% procenata sanse da ce da bude naka paranoja kako muskarci zele da pokore zene ili sta god, ko da se sve vrti oko vas, dok se argumentuje za savim nesto drugo. Svako ima apsolutno pravo da se buni zbog toga sto se ljudska bica ubijaju , bilo musko ili zensko. A posto postoje i mnoge zene koje su protiv abortusa, ne vidim nikakav smisao tvoje neracionalne paranoje....Osim ako su te zene zapravo muskarci u masci ili rade protiv vas jadnih zena? Sa ženama o abortusu nikad nisam diskutovala- diskutovala u pravom smislu te reči, na primer za i protiv. Zato što svaka ima pravo da bira i nikome se ne mogu nametnuti nečiji stavovi. Pričala jesam, o tome da l' je koja imala, kako izgleda, itd. Ja ga lično ne bih uradila. Ali to sam samo ja, imam 22 godine i verenika, nemam razloga da to uradim ako se desi, iako bismo u tom slučaju verovatno jeli kuvanu travu i pili vodu sa arterske česme, jer živimo u Srbiji, ali imala bih podršku i to dete bi bilo plod ljubavi. Da mi se to desilo sa 16 godina, ne znam kako bih uradila, jer se to nije dogodilo i nikad nisam ni htela da razmišljam tako. Sa muškarcima o abortusu ne diskutujem takođe, jer se ta diskusija pretvori u njihovo izražavanje stavova povodom abortusa i moje papagajsko ponavljanje toga da oni nemaju prava da diskutuju o tome. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 Не мислимо то уопште да само ми имамо права о.О Једноставно смо активнији у расправи ( што лично замјерам женама, јер су оне више погођене овим, а некада нису довољно активне. И још ово, умјесто што се расправе врше као до сада, само међу припадницима истог пола, требало би да се врше и између мушкараца и жена. Не питамо једни друго уопште о овоме нити покушавамо да схватимо и мислимо једни на друге. Мушкарац се никада није у оваквим расправама запитао како је то са женске перспективе а да се жена истовремено запитала како је то из мушке перспективе. Умјесто тога се бацају овакве фразе-шта мушки имају ту да траже или шта жена има право да ради шта хоће ). И неправедно је потпуно искључити мушкарца из одлучивања о абортусу, јер на крају ради се и о његовом потомству. Предност у доста ситуација се ипак треба дати жени, јер се ради како о њеном потомству, тако и о њеном тијелу. Али није сад да мушкарци НЕМАЈУ НИКАКВА ПРАВА да се питају. Донт би а феминаци. Pazi, ja lično ne vidim razlog da neko ko je finansijski stabilan i ima normalan brak ili vezu prekine trudnoću. Ali ako želi- šta ja tu mogu. Međutim, ono što svi ovde zaboravljate, jeste to da ste u 90% situacija razlog abortusa upravo vi- muškarci. Pa ako vi možete da generalizujete žene i da govorite kako one abortiraju zbog karijera i ovo ono, mogu i ja vas da generalizujem kao krivce tog, kako biste se vi verski fanatici izrazili- genocida. Mилена КШ and Mironosica је реаговао/ла на ово 2 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 @@Margareta, Nisam ja kritikovao sto ti ne diskutujes sa ljudima, nego sam kritikovao tvoju izjavu o muskarcima. Ispada da muskarci ne treba da se pitaju niti da se diskutuju jer nisu zene ili ne mogu da zatrdune, sto nema smisla jer argumenti protiv abortusa ignorisu pol, to jeste, da i muskarci zatrudne, isti argumenti bi kacili i njih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 Tvoj deo posla je 5 minuta (ako tvoja žena bude imala i to sreće). Ženski je 9 meseci. Znači, ti odlučuješ 0,0012 %. Toliko. prilicno sirova racunica, nije trudnoca posao vec novi ljudski zivot i ne tice se samo tebe vec svih oko tebe, posebno tvojih bliznjih Ронин је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 Pazi, ja lično ne vidim razlog da neko ko je finansijski stabilan i ima normalan brak ili vezu prekine trudnoću. Ali ako želi- šta ja tu mogu. Međutim, ono što svi ovde zaboravljate, jeste to da ste u 90% situacija razlog abortusa upravo vi- muškarci. Pa ako vi možete da generalizujete žene i da govorite kako one abortiraju zbog karijera i ovo ono, mogu i ja vas da generalizujem kao krivce tog, kako biste se vi verski fanatici izrazili- genocida. Како смо то ми разлог у 90% случајева? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 @@Margareta, Nisam ja kritikovao sto ti ne diskutujes sa ljudima, nego sam kritikovao tvoju izjavu o muskarcima. Ispada da muskarci ne treba da se pitaju niti da se diskutuju jer nisu zene ili ne mogu da zatrdune, sto nema smisla jer argumenti protiv abortusa ignorisu pol, to jeste, da i muskarci zatrudne, isti argumenti bi kacili i njih. Pa ne treba da diskutuju. Muškarci treba da diskutuju na temu- koliko od vas je izgubilo potencijalno dete jer ste bili prevelike kukavice i mlakonje da preuzmete odgovornost? I da budu potpuno iskreni. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 Како смо то ми разлог у 90% случајева? Evo, pogledaj post iznad. Ono ženskadije koje ja znam da je abortiralo, to je uradilo jer je zatrudnelo sa kukavicama, mlakonjama, koje se libe da preuzmu odgovornost. Gajiti kopile je nezahvalan posao (ja sam kopile, imam pravo da se tako izražavam). Gajiti kopile u Srbiji danas- naučna fantastika, nikakva pomoć, nikakav novac, ništa, možemo samo još i otkaz da popušimo. Zato masa žena abortira. Pazi, ponavljam po stoti put, ja ne bih abortirala pa sve i da ne znam ko je otac. Ali razumem one žene koje tako postupe. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 @@Margareta, Sto ne treba da diskutuju? Da, postoje muskarci koji su kukavice i mlakonje, tako i postoje i zene koje su kukavice i mlakonje....I? Isto tako, postoji broj zena koje su zatrudnele i nisu ni rekle muskarcu za dete i abortirale, ima i zena koje ne zele dete ma koliko muskarac heteo dete, pa abortiraju....I? Muskarci krivi, zar ne? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 Pazi, ja lično ne vidim razlog da neko ko je finansijski stabilan i ima normalan brak ili vezu prekine trudnoću. Ali ako želi- šta ja tu mogu. Međutim, ono što svi ovde zaboravljate, jeste to da ste u 90% situacija razlog abortusa upravo vi- muškarci. Pa ako vi možete da generalizujete žene i da govorite kako one abortiraju zbog karijera i ovo ono, mogu i ja vas da generalizujem kao krivce tog, kako biste se vi verski fanatici izrazili- genocida. Oni su protiv abortusa ,ali su verovatno i protiv vaspitanja dece ,jer mahom nisu tu kada se deca rode,nego sve ostaje na ženi ponovo i ponovo i ponovo Nek se muškrci bore za zabranu abortusa ,pa kad im sestra ,cerka ili majka budu imale komplikaccija kad odu kod baba Kurane ,onda će da se češu i tamo gde ih ne svrbi Ћириличар and Margareta је реаговао/ла на ово 2 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 Pa ne treba da diskutuju. Muškarci treba da diskutuju na temu- koliko od vas je izgubilo potencijalno dete jer ste bili prevelike kukavice i mlakonje da preuzmete odgovornost? I da budu potpuno iskreni. Имамо пуно право да се питамо о судбини свог потомства и своје крви. За разлику од тебе, нико овдје није спорио право жене да се пита о овоме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 Имамо пуно право да се питамо о судбини свог потомства и своје крви. За разлику од тебе, нико овдје није спорио право жене да се пита о овоме. Da se pita o čemu? Postupcima i reakcijama muškaraca? Ne možeš ti da utičeš na nečije stavove. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 Evo, pogledaj post iznad. Ono ženskadije koje ja znam da je abortiralo, to je uradilo jer je zatrudnelo sa kukavicama, mlakonjama, koje se libe da preuzmu odgovornost. Gajiti kopile je nezahvalan posao (ja sam kopile, imam pravo da se tako izražavam). Gajiti kopile u Srbiji danas- naučna fantastika, nikakva pomoć, nikakav novac, ništa, možemo samo još i otkaz da popušimo. Zato masa žena abortira. Pazi, ponavljam po stoti put, ja ne bih abortirala pa sve i da ne znam ko je otac. Ali razumem one žene koje tako postupe. Ах, онда те боље схватам, мада искрено, по мени претјерујеш са својим есктремизмом. Ја знам случајева да су жене абортирале јер оне смае нису водиле рачуна, знам случај да је жена абортирала јер је неко њеном мужу налагао да дијете није његово из чисте злобе, знам у граду у ком ја живим да су већина абортуса урађени јер се није имало новца за још једно дијете ( и баш се радило све недокументовано ). Има много више разлгоа од тих кукавица које бјеже, али ти са кукавицама су ипак најгори. Због твоје животне приче стаћу. Не свиђа ми се и не волим твој екстремни став да се мушкарци ништа не питају и да ништа не раде током 9 мјесеци трудноће, јер се апсолутно не слажем са тим. Имамо и ми право да одлучујемо о томе јер је у питању како дијете мајек, тако и дијете оца. Мајци увијек дајем предност, ја лично, али не дозвољавам да се моје право у потпуности негира због неких незрелих мајмуна који су искоришћавали дјевојке. Но, због поштовања према томе што си проживјела и што још носиш са собом, не бих даље да дискутујем са тобом. Разумијем одакле твоји ставови потичу, али ме они изузетно љуте. Сложимо се да се не слажемо и куди који мили моји. Без увреде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 @@Margareta, Sto ne treba da diskutuju? Da, postoje muskarci koji su kukavice i mlakonje, tako i postoje i zene koje su kukavice i mlakonje....I? Isto tako, postoji broj zena koje su zatrudnele i nisu ni rekle muskarcu za dete i abortirale, ima i zena koje ne zele dete ma koliko muskarac heteo dete, pa abortiraju....I? Muskarci krivi, zar ne? Da. Jer je ovih prvih slučajeva daleko više od svega ostalog što si ti nabrojao. A što se tiče devojaka- devojčica kojima je abortus kontraceptivno sredstvo- to samo lud može da podržava, za početak zbog zdravlja, ali tu rešenje nije zabrana abortusa nego uvođenje seksualnog obrazovanja i za decu i za roditelje, da nauče kako da im seks ne bude tabu pred decom, nego da budu pravi roditelji i objasne svojoj deci neke stvari. Moja majka, kad je shvatila da joj ćerka ima odnose, uzela je tu istu ćerku za ruku i povela kod ginekologa da mi ovaj prepiše tablete. A shvatila je jer sam joj ja rekla. A rekla sam joj jer smo imale takav odnos da sam mogla da joj kažem. Tako se radi prevencija abortusa a ne zatvaranje u totalni mrak i vraćanje u srednji vek. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 @@Margareta, To dalje ne odgovara sto muskarci ne trebaju da diskutuju? Ne bih se slozio sa tobom. Sa obzirom koliko abortusa ima u svetu, verujem da vecina abortusa je zbog toga sto zene/devojke nece dete, a ne zato sto muskarci su kukavice. Mada i to nema smisla. Jel to treba da znaci da devojka/zena treba da bude dozvoljen abortus pre rodjenja jer je muz/momak ostavio? Jel to znaci da moze da se ubije novorodjence jer je muz/momak kukavica? Ako ne, zasto to ne, a za vreme ranije trudnoce da? Obrazovanje vec postoji. Desetogodisnjaci znaju kako deca nastaju i kako se prenose polne bolesti, pa abortusa ima. Isto kao sto svi znaju da je pusenje stetno, pa pusaca ima. Ovo nema veze sa obrazovanjem. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука