Jump to content

Црква Св. Григорија Паламе у Солуну

Оцени ову тему

Препоручена порука

blizu centra

http://www.inthessaloniki.com/en/metropolitan-orthodox-temple-of-saint-gregory-palamas

City: Thessaloniki (City Center)
Address: Vogatsikou St. 7, 54622
Telephone: 2310 261 216, 2310 227 677
Celebration: November 14

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Ево да пробам ја, будем тамо пар пута годишње:

Солун има две велике (4 трака) улице: Игнатију и Цимиски (она иде између Игнатије и последње улице уз море). Е, треба да нађеш Цимиски (било који Солуњанин зна да ти лако објасни и лако је да се нађе улица). Када уђеш у Цимиски улицу, само питај опет неког где је велики бутик H&M (то исто сви знају). Он је негде на средини улице, тј. на углу са улицом где се налази храм. Чим нађеш тај бутик (што је врло лако), готово одмах преко пута њега (мало ниже доле у улици) је храм св. Григорија Паламе са његовим моштима.

Подели на овим сајтовима

a možeš i da sedneš u taksi i da kažeš

Vogatsiku, efta

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

...и гледај да је обиђеш ујутру,да не пољубиш ко ја врата Цркве два пута :(

додуше,мој супруг каже,не отвара се то свакоме хехехе....

• Волим 1

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Ček, zar ljubljenje vrata nije idolopoklonstvo?

Јесте, зато је Палама одбио да прими попадију ... каже ми Палама кад сам био да му се поклоним во времја оно: Сине, волим само оне који ме критикују; ево ти, можеш да ме цунеш :D

Подели на овим сајтовима

Јесте, зато је Палама одбио да прими попадију ... каже ми Палама кад сам био да му се поклоним во времја оно: Сине, волим само оне који ме критикују; ево ти, можеш да ме цунеш :D

Ма кад сам ти то рекао?  :)))

Подели на овим сајтовима

Stavih na status pa ću i ovde -zna li neko zašto su ga zvali Palama? Ima više teorija. Ne bih da razglabam - uglavnom, jedna je prihvaćena a ostale su moje LOL

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...