RYLAH Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Количина новца, која је требала у том тренутрку за указане потребе, била је иста као и количина новца намерена за пројекат тзв. ТВ "Кошава"... Ту телевизију је држала нека шћер од човека који `лежи` под липом у ПЖ... Мислите о томе... Не знам колко је истина, ал ја сам чуо да су наши нудили паре, и више него што треба, ал да Јељцин и његови нису хтели да нам продају, дал ваљда нешто истрговали са Американцима. Ако има ко упућен у ово да нам мало појасни? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Не знам колко је истина, ал ја сам чуо да су наши нудили паре, и више него што треба, ал да Јељцин и његови нису хтели да нам продају, дал ваљда нешто истрговали са Американцима. Ако има ко упућен у ово да нам мало појасни? Поштења ради... Стоји и ово твоје `питање`! Као што рекох - не знам... Али да је чињеница да од 1962. године, када смо се након "Ленд-Лиз"-а упустили у авантуру звану "СССР" и њено давање на кашичицу-то стоји... Да `Руси` имају обичај да продају авионе без резервних делова, то је већ опште место... Да је била дилема између С-300 и ТВ Кошава, то знам... Само такве приче није популарно причати данас... Болело уво Бориса Борисовича да л` ће се долари `утуцати` кроза неке војне или телекомуникационе инсталације... Чињеница јесте... И ту чињеницу су јавно изрекла најмање два команаданта наших ПВО дивизиона тијеком НАТО агресије... Ал` некоме је била милија зграда ЦК, ТВ " Кошава" и прочаја... GeniusAtWork, Срђан Шијакињић and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 @@Милан Ракић Скренућу са теме, ко је увео систем страже овакав какав се користи/о у нашој војсци, по касарнама? Стварно не знам ни једну добру страну тог система, а не верујем да нико то није приметио до једино ја. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 ко је увео систем страже овакав какав се користи/о у нашој војсци, по касарнама? Вероватно неки швалери. Милан Ракић, Срђан Шијакињић and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 @@Милан Ракић Скренућу са теме, ко је увео систем страже овакав какав се користи/о у нашој војсци, по касарнама? Стварно не знам ни једну добру страну тог система, а не верујем да нико то није приметио до једино ја. Вероватно неки швалери. Slažem se sa odgovorom Juanito and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Само се спрдајте вас двојица, ја сам могао да убијем неког Ignjatije, Милан Ракић, Срђан Шијакињић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Само се спрдајте вас двојица, ја сам могао да убијем неког Nemoj tebra, evo `predajem se`! Певам и одзив и лозинку! Фидер and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Serbia strong! :P GeniusAtWork and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 8, 2014 А заиста, `имамо право` на `168 летелица Ово ми није јасно. Сетих се да сам раније чуо да имамо право на 1000 тенкова. О чему се ту ради? Да ли то значи да не смемо да имамо више од одређеног броја авиона и тенкова? Да постоји неки уговор, закон... или шта већ о томе колико чега смемо да имамо? И ако тако нешто постоји КО је то и када увео? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2014 Ово ми није јасно. Сетих се да сам раније чуо да имамо право на 1000 тенкова. О чему се ту ради? Да ли то значи да не смемо да имамо више од одређеног броја авиона и тенкова? Да постоји неки уговор, закон... или шта већ о томе колико чега смемо да имамо? И ако тако нешто постоји КО је то и када увео? То је Споразум о Субрегионалној контроли наоружања или тзв. Бечки споразум. Настао је на основу 18. анекса Дејтонског споразума, где су све зараћене стране у БиХ, дужне биле да своје наоружање ставе под контролу. Почетком јанура 1996. године, започели су под патронатом Високог представника ОЕБС-а преговори, који су на крају потписани 14. јуна исте године у Фиренци. Најбитније што је дефинисано Споразумом је бројчано ограничења у 5 категорија конвенционалног наоружања, односно ограничење бројног стања припадника оружаних снага за све стране потписнице Споразума (Југославија, Хртватска, Босна и Херцеговина и Република Српска) Међутим, новим дешавањима на терену ЈИ Балкана, те настанком нових држава, дошло је до одређених измена, тако да је у Бечу, 19. фебруара 2007. године, Споразум добио коначну форму у смислу колико ко може да има чега Према том споразуму: Војска Србије може да има 948 тенкова, 786 оклопних борбених возила, 3375 артиљеријских оруђа, 143 борбена авиона и 46 јуришних хеликоптера; Хрватска војска може да има 410 тенкова, 340 оклопних борбених возила, 1500 артиљеријских оруђа, 62 борбена авиона и 21 јуришних хеликоптера; Армија БиХ може да има 410 тенкова, 340 оклопних борбених возила, 1500 артиљеријских оруђа, 62 борбена авиона и 21 јуришних хеликоптера; Војска Црне Горе може да има 77 тенкова, 64 оклопних борбених возила, 375 артиљеријских оруђа, 12 борбена авиона и 7 јуришних хеликоптера; У ове бројке, авијације гледе, не улазе транспортни авиони и хеликоптери, али су свеједно, опет ваздухопловства што се тиче далеко мањи од бројки предвиђених Споразумом.... RYLAH and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 8, 2014 @@Милан Ракић, Хвала ти на опширном и конкретном одговору. Споразум добио коначну форму у смислу колико ко може да има чега. Према том споразуму: Војска Србије може да има Како је ово поражавујуђе Да ти неко одреди лимит у науружању сопствене војске :shocking: Овако нешто је право кршење права, слободе и суверенитета једне државе! Мислим да је овакво ограничење у супротности са међународним правом.... ма у супротности са здравим разумом. Јес да ми тренутно реално немамо ни толико, али шта да се ствари промене на боље. Шта да се рецимо извучемо из кризе и решимо да имамо више од тог ограничења? Ко би нас у том случају казнио и како? И због чега бисмо били кажњени? Може ли то ограничење да се укине? Да ли то важи и за ХР која је у НАТО, или за БИХ ако уђе тамо. Не могу да верујем да нам је неко то ограничио и да смо на то пристали. А ти санцијаши милијарде и милијарде сваке године улажу у наоружање и могу да праве шта желе и колико желе. Они немају лимит, а ми мали имамо. Легално ропство и легална окупација. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2014 Да ти неко одреди лимит у науружању сопствене војске Овако нешто је право кршење права, слободе и суверенитета једне државе! Мислим да је овакво ограничење у супротности са међународним правом.... ма у супротности са здравим разумом. Pa eno ti koliko sam ja shvatio SAD u Rusija su se isto nešto dogovarli za nuklearno naoružanje. Ovo je više neki dobgovor više strana nego da ti neko nešto konkretno zabrani. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 8, 2014 Pa eno ti koliko sam ja shvatio SAD u Rusija su se isto nešto dogovarli za nuklearno naoružanje. Ovo je više neki dobgovor više strana nego da ti neko nešto konkretno zabrani. Нуклеарно наоружање је једно, а ово је сасвим друго. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Банатски деран Написано Септембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2014 Госн Милане какво је стање са домаћим производима? Негде сам читао да се наше оклопно возило Лазар(http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9B%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80_%D0%91%D0%92%D0%A2) добро показало на неким вежбама па су Арапи заинтересовани за његову производњу. Него хтедох питати да ли они улазе у наш војни биланс,да ли се користи на терену? Исто тако,да ли је мит или је заиста наша снајперска пушка црна стрела једна од најбољих и да ли се користи у нашој војсци? Опрости мени лаику на незнању... 8086.gif Равно,нигде брда све је равно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 @@Милан Ракић, Хвала ти на опширном и конкретном одговору. Како је ово поражавујуђе Да ти неко одреди лимит у науружању сопствене војске :shocking: Овако нешто је право кршење права, слободе и суверенитета једне државе! Мислим да је овакво ограничење у супротности са међународним правом.... ма у супротности са здравим разумом. Јес да ми тренутно реално немамо ни толико, али шта да се ствари промене на боље. Шта да се рецимо извучемо из кризе и решимо да имамо више од тог ограничења? Ко би нас у том случају казнио и како? И због чега бисмо били кажњени? Може ли то ограничење да се укине? Да ли то важи и за ХР која је у НАТО, или за БИХ ако уђе тамо. Не могу да верујем да нам је неко то ограничио и да смо на то пристали. А ти санцијаши милијарде и милијарде сваке године улажу у наоружање и могу да праве шта желе и колико желе. Они немају лимит, а ми мали имамо. Легално ропство и легална окупација. Споразум је обавезујући за све земље потписнице и иза њега "стоји" Међународно право, какво год да је... И свидело се то нама или не... Важи наравно и за Хрватску, и за БиХ, која сада има заједничку војску. Ето Хрватска је у НАТО, а никаквих помака, као што и сам видиш нема у њеном наоружавању и обнови наоружања... И они као и ми, у сегменту авијације, имају пола туцета ловачких авиона кадрих за ПВО територије.. И они су као и ми морали да се ослободе вишкова наоружања итд, итд... БиХ и Црна Гора ни толико... Бих нпр. нема уопште исправне борбене авионе (има једног Орла, Супергалеба ваљда и неколико Галебова неисправних у Маховљанима, те нешто Гама и Ирокеза у Маховљанима, односно Рајловцу... А и сам си рекао да ми немамо ни толико... У томе и јесте ствар... И нико дуго, дуго овде на Балкану, срећом ил` нажалост, у зависности како ко гледа на ситуацију неће ни близу прићи лимитираним бројкама... Што се тиче "наших цифара", уколико би имали ипак средстава да "испунимо квоту", спрам наше територије ови је и више него довољна бројка. То је авиона што се тиче 10 пуних авијацијских и 3 јуришне хеликоптерске ескадриеа са обавезном резервом... "Попуни" их према жељи и "измаштај" неке Сухоје, МиГ-ове и Јурофајтере, Апаче и Кам-ове и видећеш и сам да то уопште и није мало... Заправо за нашу територију коју имамо и превише... Тренутно немамо ни толико аеродрома, односно смештајних капацитета... RYLAH and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука