Гости Guest о. Агапије Написано Фебруар 14, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 Ако не спамујемо тему, Лазаре можеш ли нам мало рећи по чему ти је Ватопед највише остао у лепом сећању? Да ли си видео Богорочицин појас и Свецарицу? Мирођијо, могу Вам потврдити и ја да је ман. Ватопед један од најбољих манастира на св. Гори. Ја највише волим да тамо одлазим. Најпре што је пун монаштва а велики проценат чине млади монаси између 20. и 30. године старости. Много младих лица. Затим, врло често човек може да види осмех на њиховим лицима који сведочи радост општежитељног живота. Разговарао сам са мојим пријетељем који је у Ватопеду искушеник и рекао ми је много дивних ствари. Нпр, каже, (што је најбитније за монаштво) када неко од монаха падне духом (туга, жалост ...) сва остала братија се труди да му помогну и да га дигну из тог стања. Свако жели да га замени у послушању, да му се нађе у помоћ и свако пружа руку... Заиста се осећа љубав и доброта. Јако су гостољубиви... Дироктно се осећа дух љубави, вере и труда блаженопочившег о.Јосифа. Интересантно, постоји лифт у конаку за превоз између спратова. На сваком спрату има по један-два аутомата за кафу, за госте ... Велико братство. мирођија је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 стараци:Јосиф и Софроније Сахаров Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 Пуно вам хвала оче Агапије на овом опису +Ватопеда и његове братије.Читала сам да је он најпосећенији на Светој Гори.И да има кључну мисију у обнови православља... Лепо је чути утиске из прве руке... Мени је и игуман Јефрем, блажени монах упечатљивог утиска...у духу старца Јосифа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 То су заиста свети људи.Ми смо имали срећу,односно имамо је,да познајемо једног нашег монаха на Светој Гори,заиста свет човек.Ми њему пошаљемо вунене чарапе,а онда он узврати...невероватно...бројаницу исплете,држе је данима на моштима,пошаље писмо са огромном количином љубави и захвалности што смо га се сетили,па онда кроз писмо провејава утеха,па љубав,па утеха,па љубав...ма стварно,ми не можемо да претпоставимо каквим животом они живе али увек и увек се молитвено сећају целог света,свих нас који смо у свету и мучимо се у овој долини плача. Они са толико бола и разумевања проживљавају наше животе. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 дивна тема. пс. бриснуо сам оних пар постова на ваш захтев .smesko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 дивна тема. пс. бриснуо сам оних пар постова на ваш захтев .smesko. Хвала пуно. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 Разговор са старцеј Јосифом Ватопедским http://www.verujem.org/savremeni_podviznici/jefrem_vatopedski.htm Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 Старац Јосиф,Подвиг мати освећења http://www.verujem.org/savremeni_podviznici/starac_josif.html Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 20, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 20, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 20, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=BwRXI7UJ27o Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 20, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=lnyjqy08wnQ&feature=BFa&list=PL56FE31C2A9BD1CA1&lf=results_main Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука