WinchesteR Написано Август 30, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Ako imaš zdravstvenih problema onda slobodno to učini, ako to činiš zato da bi umanjio seksualni senzibilitet, nemoj da se obrežeš već idi kod psihijatra. Isus kaze da svaki onaj koji i POMISLI na seks sa zenom, sa kojom nije u "vezi", da je time pocinio blud. Kako ovo da se iskorjeni? Ovo je danas jedan od najveci problem koji moze da mori vjernika. Isus kaze da je bolje da odsjecemo ruku, nogu ili neki dio tjela ako nas ono sablaznjava, tj. tjera nas da grijesimo. Naravno, ja ne mislim da je ovo Isus mislio bukvalno, jer je ovo problem vise psihicke, nego fizicke prirode. Ali, ako obrezanje utice na "seksualni senzibilitet" samim tim ima neke koristi od njega, osim ako nije "zabranjen" ili cin koji navlaci jaram(proklestvo) zakona. Zasto da idem psihijatru kad mogu sam sebi da pomognem. Obrezanje je doslo od Boga, a ne od satane, kao takvo, ono, je imalo nekakve tjelesne koristi, ali opet, mozda i ne, mozda je bio samo "znak," savez izmedju Boga i Jevreja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Mi smo oslobodjeni "tjelesnog zakona," je li tako? Znaci, nismo primorani da se obrezujemo. Mene interesuje da li obrezanje navlaci na nas "proklestvo zakona?" Ne, nikakvo to "prokletstvo zakona" u Jevandjelju ne postoji jer je Hristos taj zakon usavršio a obrezanje samo po sebi ne može zaista nikoga spasiti: 12 Ať se ti, kdo vás navádějí k obřízce, jdou rovnou vyřezat! http://onlineb21.bible21.cz/bible.php?kniha=galatskym „Obřežte tedy svá neobřezaná srdce a už nebuďte tvrdošíjní“ (Dt 30,6) „Hospodin, tvůj Bůh, obřeže tvé srdce i srdce tvého potomstva a budeš milovat Hospodina ... Jakožto křesťané víme, že obřízka sama o sobě nikoho nemůže spasit. Když se pohan dává obřezat, je povinen dodržovat celý Zákon, Kristus mu nic neprospěje, pozbyl milosti a dokonce se odloučil od Pána Ježíše Krista (Ga 5,2-4). Obřízka je dána pro Židy – ovšem nikoliv ke spáse, protože ať obřezaný nebo neobřezaný, k Bohu se může člověk dostat jen v Pánu Ježíši Kristu skrze víru. (U Njega - Isusa Hristosa). Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
WinchesteR Написано Август 30, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Ево ја, Павле, кажем вам да ако се обрезујете, Христос вам ништа неће користити.А свједочим опет свакоме човјеку који се обрезује да је дужан сав закон творити.Одвојисте се од Христа, ви који себе законом оправдавате, и од благодати отпадосте;Јер ми Духом, од вјере, чекамо наду праведности.Јер у Христу Исусу нити што вриједи обрезање ни необрезање, него вјера која кроз љубав дјела. Gal 5,2-6 Јер у Христу Исусу нити обрезање што помаже нити необрезање, него нова твар. Gal 6,15 Na osnovu ovoga sam ces zakljuciti! :good2: Da, znam, ali zasto pise da je duzan svaki onaj koji se obreze da tvori SAV zakon? Da li je obrezanje "proklestvo" ili ne? Kakvo je misljenje Crkve u vezi ovoga?Pomenuo si jedan kanonm, za koji nisi siguran,da li postoji jos nesto? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Da, znam, ali zasto pise da je duzan svaki onaj koji se obreze da tvori SAV zakon? Da li je obrezanje "proklestvo" ili ne? Kakvo je misljenje Crkve u vezi ovoga?Pomenuo si jedan kanonm, za koji nisi siguran,da li postoji jos nesto? Postoji. Pisali su i mnogi oci o obrezanju i SZ zakonu. Imas dosta toga kod njih da procitas. Sada nemogu napamet da se setim gde scve pise ali evo ti npr Protiv Jevreja od Sv Jovan Zlatoustog. Ima to da se nadje na netu. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
WinchesteR Написано Август 30, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Postoji. Pisali su i mnogi oci o obrezanju i SZ zakonu. Imas dosta toga kod njih da procitas. Sada nemogu napamet da se setim gde scve pise ali evo ti npr Protiv Jevreja od Sv Jovan Zlatoustog. Ima to da se nadje na netu. Da li su pisali o obrezanju kao o nebitnoj, nepotrebnoj stvari, ili su zabranjivali? Ako ne mozes da se sjetis, nije problem, ne moras da se mucis. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
WinchesteR Написано Август 30, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Август 30, 2014 не навлачи, кад се обрежеш више немаш шта да навлачиш, у буквалном и у духовном смилу Jesi siguran? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Isus kaze da svaki onaj koji i POMISLI na seks sa zenom, sa kojom nije u "vezi", da je time pocinio blud. Kako ovo da se iskorjeni? Ovo je danas jedan od najveci problem koji moze da mori vjernika. Isus kaze da je bolje da odsjecemo ruku, nogu ili neki dio tjela ako nas ono sablaznjava, tj. tjera nas da grijesimo. Naravno, ja ne mislim da je ovo Isus mislio bukvalno, jer je ovo problem vise psihicke, nego fizicke prirode. Ali, ako obrezanje utice na "seksualni senzibilitet" samim tim ima neke koristi od njega, osim ako nije "zabranjen" ili cin koji navlaci jaram(proklestvo) zakona. Zasto da idem psihijatru kad mogu sam sebi da pomognem. Obrezanje je doslo od Boga, a ne od satane, kao takvo, ono, je imalo nekakve tjelesne koristi, ali opet, mozda i ne, mozda je bio samo "znak," savez izmedju Boga i Jevreja. Исусу је рекао да будемо савршени као Отац небески а то нико није био нити ће бити. Највећи проблем са сексуалним нагоном имају манијаци који не могу да га контролишу а не вреници. Друга ствар, умањење сексуалног сензибилитета, односно остљивости нервних завршетака на глави пениса, нема никакве везе са сексуалном жељом, која је условљена хормонима. Дакле, да би неко смањио сексуалну енергију треба да се уштроји а не обреже. Треба да идеш код психијатра, јер не можеш физичким одсецањем тела да решаваш духовне проблеме, обзиром да сви ми овде имамо сексуални нагон али нам не пада на памет да се због тога подвргавамо хирушким методама, реално, имаш неки проблем који треба да реши неко ко се за то школовао а није хирург већ је психијатар. Trifke, Срђан Шијакињић and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Isus kaze da svaki onaj koji i POMISLI na seks sa zenom, sa kojom nije u "vezi", da je time pocinio blud. Kako ovo da se iskorjeni? Ovo je danas jedan od najveci problem koji moze da mori vjernika. Isus kaze da je bolje da odsjecemo ruku, nogu ili neki dio tjela ako nas ono sablaznjava, tj. tjera nas da grijesimo. Naravno, ja ne mislim da je ovo Isus mislio bukvalno, jer je ovo problem vise psihicke, nego fizicke prirode. Ali, ako obrezanje utice na "seksualni senzibilitet" samim tim ima neke koristi od njega, osim ako nije "zabranjen" ili cin koji navlaci jaram(proklestvo) zakona. Zasto da idem psihijatru kad mogu sam sebi da pomognem. Obrezanje je doslo od Boga, a ne od satane, kao takvo, ono, je imalo nekakve tjelesne koristi, ali opet, mozda i ne, mozda je bio samo "znak," savez izmedju Boga i Jevreja. ако ти је размишљање о женама највећи грех који носиш, онда си ти брате мој на много добром путу веруј ми опусти се, вера је много озбиљнија ствар од "проблема" са телесним нагонима... (наравно, све док ти нагони не пређу у болест, али то није толико чест случај) Trifke је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Da li su pisali o obrezanju kao o nebitnoj, nepotrebnoj stvari, ili su zabranjivali? Ako ne mozes da se sjetis, nije problem, ne moras da se mucis. I nepotrebno i nebitno i zabranjivali. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
WinchesteR Написано Август 30, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Исусу је рекао да будемо савршени као Отац небески а то нико није био нити ће бити. Највећи проблем са сексуалним нагоном имају манијаци који не могу да га контролишу а не вреници. Друга ствар, умањење сексуалног сензибилитета, односно остљивости нервних завршетака на глави пениса, нема никакве везе са сексуалном жељом која је условљена хормонима. Дакле, да би неко смањио сексуалну енергију треба да се уштроји а не обреже. Треба да идеш код психијатра, јер не можеш физичким одсецањем тела да решаваш духовне проблеме, обзиром да сви ми овде имамо сексуални нагон али нам не пада на памет да се због тога подвргавамо хирушким методама, реално, имаш неки проблем који треба да реши неко ко се за то школовао а није хирург већ је психијатар. Sve to stoji sto si napisao, i ja uopste ne pisem suprotno od toga, osim u vezi psihijatra. Vjerniku je potreban Bog, a ne psihijatar. Kao sto sam vec napisao, to je problem vise psihicke neho fizicke prirode. Ali, ako obrezanje tjelesno moze da umrtvi osjecanja kod spolnog organa, zar ne bi na taj nacin pomoglo da i psihicki prevazidjemo takve probleme? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Isus kaze da svaki onaj koji i POMISLI na seks sa zenom, sa kojom nije u "vezi", da je time pocinio blud. Kako ovo da se iskorjeni? Ovo je danas jedan od najveci problem koji moze da mori vjernika. Isus kaze da je bolje da odsjecemo ruku, nogu ili neki dio tjela ako nas ono sablaznjava, tj. tjera nas da grijesimo. Naravno, ja ne mislim da je ovo Isus mislio bukvalno, jer je ovo problem vise psihicke, nego fizicke prirode. Ali, ako obrezanje utice na "seksualni senzibilitet" samim tim ima neke koristi od njega, osim ako nije "zabranjen" ili cin koji navlaci jaram(proklestvo) zakona. Zasto da idem psihijatru kad mogu sam sebi da pomognem. Obrezanje je doslo od Boga, a ne od satane, kao takvo, ono, je imalo nekakve tjelesne koristi, ali opet, mozda i ne, mozda je bio samo "znak," savez izmedju Boga i Jevreja. To su dobra pitanja. Odgovorim ti tako. Isus je rekao i da naš cijeli govor a i mišljenje ima biti da, da i ne, ne i kako je sve što je nad to od zloga. Tim se ne misli da se o svemu na šta nas gdje pitaju imamo izražavati samo sa da ili ne već na to kad za nešto imamo reći da onda kažemo to da ili ne a ne nešto drugo, treće ili deseto, možda ili ne znam, nešto što zaista tako ne mislimo ako to dobro znamo šta bi bilo pravedno i moralno bilo na tom mjestu i s tim u vezi reći. Isto to vrijedi i za ne. Što se tiče tih pomisli, blud sa tudjom ženom, tu je onda važno razlikovati, jedna je stvar kad pomislimo, ova žena mi se svidja, lijepa, zgodna, poželjna a druga kad tome pridamo nastavak: kako bi bilo da ja s njom ostvarim nešto i kad tačno znam da to nejde po svim zakonima ni ljudskim ani tim Božijim. U tom je ta razlika, taj drugi korak je odlučujući ali da ne bi došlo do toga bude ljepše i sigurnije kad bismo ostali samo na tom divljenju k Božijem stvorenju a bez daljih, zadnjih pomisli. No, k tomu je potrebna autodisciplina, vježba i iskustvo. Ista je to sasvim stvar kao sa tudjim mobitelom, laptotom ili tabletom ili možda autom. Niko nam ne brani divit se tome kako ga neko ima skupog, dobrog i poželjnog, odlične tehničke perfomance i karakteristike, tip, model, vrlo rado bismo to i sami imali, sve to ni u kojem slučaju nije samo po sebi grijeh. Svejedno da li se tome divimo razgledajući te modele na internetovim stranicama nekog e-shopa ili uživo na ulici ili bilo gdje. Ali pomisao na kradju takvog nečeg što nam ne pripada i nije naše jer je već tudjom imovinom, pripada nekom drugom, kao na primjer i ta tudja supruga, žena i znamo tačno čijom i kad bi bila dosta ostvarljiva i lako bi se mogla realizovat, ostvariti grijehom već jeste, na to je Isus Hristos tada tačno mislio. Onda to bi bilo to na šta se sad pitaš. WinchesteR је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Da li su pisali o obrezanju kao o nebitnoj, nepotrebnoj stvari, ili su zabranjivali? Ako ne mozes da se sjetis, nije problem, ne moras da se mucis. Zabranjeno nikako i nikom nije ali nje spasava samo po sebi. To je najkraće. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Ali, ako obrezanje tjelesno moze da umrtvi osjecanja kod spolnog organa, zar ne bi na taj nacin pomoglo da i psihicki prevazidjemo takve probleme? Али друже не треба ништа да умртвљујеш у себи, сексуалност је саставни део човекове природе, да је Бог хтео да је немаш не би те стварао таквог! Треба само да се молиш Богу и трудиш колико можеш да живиш према заповестима, а све остало ће Бог уредити, да на крају све твоје енергије, па и сексуална буду искоришћене на најбољи начин. Никола Поповић and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
WinchesteR Написано Август 30, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Август 30, 2014 I nepotrebno i nebitno i zabranjivali. Ok Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Vjerniku je potreban Bog, a ne psihijatar. Савршеном вернику (= светитељу) је довољан само Бог, а свима нама осталима, који нисмо достигли тај ниво, који смо и даље делом духовни а делом земаљски треба понекад психијатар, као и кардиолог, неуролог, ортопед, поштар, пекар итд. (Не кажем да теби треба конкретно било шта од наведеног, причам само уопштено.) Trifke је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука