Jump to content

И после смрти га чувао

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

• Гости

Након што му је власник погинуо у саобраћајној несрећи, његов пас Томи две недеље је чувао гроб и опраштао се од њега. Не каже се џабе: „Веран као пас“.

Млади грађевински радник Баскар Шри усвојио је Томија пре пет година, а њих двојица су постали нераздвојни. Нажалост, Баскар је погинуо почетком августа, а Томи није могао од њега тек тако да се одвоји, па је 15 дана чувао његов гроб.

Tomi,%20foto%201.jpg

Дон Вилијамс, из организације за помоћ животињама „Плави крст“, коначно је успела да одвоји Томија од гроба и да му да воде и хране.

„Први пут сам спазила браон пса како лежи на свежем гробу док сам долазила на посао почетком августа. Тада ми ништа није деловало чудно, али сам га онда враћајући се са задатка 13. августа поново видела. Деловало је као да се недељама није померио“, каже Дон.

Tomi,%20foto%202.jpg

Према њеним речима, пас је деловао врло узнемирено, а када му је пришла приметила је сузе у очима.

„Био је изгладнео. Дала сам му воде и бисквите. Прошетала сам се мало по околини и питала локалне становнике да ли знају нешто о псу. Онда сам сазнала да се зове Томи и да чува власников гроб“, објаснила је Дон.

Tomi,%20foto%203.jpg

RTS

Подели на овим сајтовима

Imam psa godinama.Svi smo ga hranili,niko ga nije dresirao,to je divan pas,umiljat,ali ne voli nikog ko nije clan porodice,laje ili rezi ,odnosi obucu,jednom mi je skocio u krilo i poceo da laje na neku osobu na koju nije smeo,pa sam morala da ga odnesem na tavan,cvileo je kao neko dete i srce mi se slamalo,ali sam morala da ga ostavim tamo....sve dok nije pocelo da grmi,znala sam da se plasi,pa sam ga unela u sobu i samo je mirno sedeo ispod stola  dok se oluja nije smirila .Sutradan  je ulovio misa i stavio ga u moju papucu. Ne mogu da vam opisem koliko sam bila srecna .Psi su mnogo inteligentne zivotinje.  

:351780:

Подели на овим сајтовима

Пси породицу у којој живе доживљавају као свој чопор. Свако ко није из "чопора" је потенцијална претња. Тако пас резонује.

Подели на овим сајтовима

Мог брата је, кад је био мали, његов немачки овчар Кенди спасио од петла. Петао га је у дворишту напао, могао је да му ископа очи. Али, Кенди је дојурио и растрг'о петла. Стрина и стриц су чули неку буку и истрчали из куће, али ни њима неко време Кенди није дозволио да приђу детету... док се није смирио. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...