Никола Поповић Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Dakle, da se razumemo, nisam pro-protestant, niti bilo kako ekumenisticki zadojen (zapravo mislim da sam bas suprotno) ali povremeno volim da cujem muziku koja podseca na pop muziku u kojoj se velica Gospod. Tekstovi su lepi, ali i muzika. Jednom recju, mislim da je to jedan fin nacin da se i bogomolljacke pesme priblize danasnjim mladima, no ne bih ulazio u to koliko ce to povecati ili smanjiti veru. Dakle, pesmica, jako lepa Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Август 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Август 29, 2014 i ovu bih izdvojio Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 @Nikola Popović Worship Songs - Bogoslužbene pjesme, mi ih ovdje u Češkoj imamo još od doba Jana Husa, od XV vijeka raznih protestanata pa znamo kako tačno to prevodit. Svi protestanti Sloveni (češki, slovački, poljski itd.) svoje službe ne zovu ni liturgijama kao pravoslavci a ni Misama kao katolici već bohoslužbami ili bogoslužbama i uvijek je onda preporučljivo to prevoditi s bilo kojeg jeziika na srpski kao bogoslužba i bogoslužbene pjesme, tekstovi itd. Evo dole i jedan primjer od nas iz Češke. CBH Církev bez hranic,Crkva bez granica Apoštolská Církev, Praha http://www.cirkevbezhranic.cz/ Pt.1 , Mirek, Martin, Mirek, Hanka a Ráchel na nedělní bohoslužbě CBH Praha 9. 1. 2011 Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука