Jump to content

Један цитат - један коментар

Оцени ову тему

Препоручена порука

Апостол зач. 141. (1.Кор. 9,2-12)

2. Ако другима и нијесам апостол, али вама јесам, јер сте ви печат мојега апостолства у Господу.

3. Мој одговор онима који ме успитају ово је:

4. Еда ли немамо власти јести и пити?

5. Еда ли немамо власти сестру жену водити, као и остали апостоли, и браћа Господња, и Кифа?

6. Или један ја и Варнава немамо власти ово чинити?

7. Ко војује кад о своме трошку? Или ко сади виноград и од родова његовијех да не једе? Или ко пасе стадо и од млијека стада да не једе?

8. Еда ли ово говорим по човјеку? Не говори ли ово и закон?

9. Јер је у Мојсијеву закону написано: да не завежеш уста волу који врше. Еда ли се Бог брине за волове?

10. Или јамачно говори за нас? Јер се за нас написа: који оре треба у надању да оре; и који врше у надању да ће добити од онога што врше.

11. Када ми вама духовна сијасмо, је ли то што велико ако ми вама тјелесна пожњемо?

12. Кад се други мијешају у вашу власт, акамоли не би ми? Али не учинисмо по власти овој него све трпимо да не учинимо каке сметње јеванђељу Христову.

Треба се надати да оно што радимо ће дати резултате.

Ок. Јасно ко дан. Мислим логично је свако се нада томе.

Ово је нека врста поуке да није проблем ако попови очекују нешто материјално заузврат за своју службу и вели апостол да је то о.к. да је по закону и да није неисправно. Ал опет на крају вели да апостоли тако не чињаше нити шта узеше, нити шта очекиваше да не би били сметња Јеванђељу.

Веома актуелна прича, али у данашње време проблем неразрешив.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...