Jump to content

Истина о срчаним обољењима и мастима.

Препоручена порука

после 30 година... коначно излази на мејнстрим да су масти здравије од угљених хидрата посебно простих шећера

1743707_724463764293669_3012330244544626

извор слике https://www.facebook.com/photo.php?fbid=724463764293669&set=a.105480606191991.9280.100001901555347&type=1

• Волим 1

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Mislis zivotinjska mast je zdravija od biljnog ulja. To sam znao jos pre 10-15 godina, a da sam ti to rekao, odbrusio bi mi da sam teoreticar zavere, da lupetam neprovereno, da imam trece oko itd.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Mislis zivotinjska mast je zdravija od biljnog ulja.

не свака и не од свих. Масилоново уље је рецимо здрвије од животињских масти, али оно је исто "засићена" маст, као и животињска 

У принципу главни кривци за срчана обољења су прости угљени хидраати то јест шећери. 

Подели на овим сајтовима

Biljno ulje tek uzrokuje zakrcenje krvnih sudova...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Biljno ulje tek radi na zakrcenju krvnih sudova...

Укратко овако. Проблем су запаљења и упале - на крвним судовима. Када крвни суд добије запалење или упалу, холестелор крене да се таложи на то дa би излечио. Шећери дерују про упално, и они помажу та запаллења на крвним судовима. (ради на штету телу) превише упала створи превише холестелора и он закрчи крвни суд.

И зато, угљени хидрати (прости шећери) не ваљају за срце. 

Животињске масти са друге стране повећавају холестелор, али не делују толико про-упално. 

Подели на овим сајтовима

Kaчио сам на форум ово, полако се иде у том правцу. 

Подели на овим сајтовима

Не млати. :)

Jeл није? Засићене масти су здрвије од незасићених. Бољи извор енергије.

Подели на овим сајтовима

Jeл није?

Није.

Веома је цењено као дијететски производ због високог садржаја незасићених масних киселина и полифенола."

http://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%9C%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE_%D1%83%D1%99%D0%B5

Подели на овим сајтовима

Није.

Веома је цењено као дијететски производ због високог садржаја незасићених масних киселина и полифенола."

http://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%9C%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE_%D1%83%D1%99%D0%B5

Moja greska. Razne masti sadrže različite proporcije zasićenih i nezasićenih masti. Primeri hrane koja sadrži visoke proporcije zasićene masti su kajmaksir,puter, i topljeno maslolojslanina, i masna mesa; kao i pojedini biljni proizvodi kao što su kokosovo uljepamukovo uljeulje palminih koštica,čokolada, itd.[2]

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...