Jump to content

E-knjige

Оцени ову тему

Guest ja

Препоручена порука

Само e. и читам (на лаптопу и на мобилном телефону). :S Нешто сумњам да ће штампане "победити" јер су ове много практичније. :D Скидам са нета, а најчешће оно што ме занима налазим на 4shared. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Čitam e-knjige, i sa kompa, a na poslu i sa androida, radi praktičnosti naravno.

Dosta stvari za skidanje sam nalazio na scribd-u, 4-shared, mada sada ono što me zanima vidim ne može bez nekih simbola €, $ i šta ti ja znam. Ali eto, snalazim se nekako

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Čitam e-knjige, i sa kompa, a na poslu i sa androida, radi praktičnosti naravno.

Dosta stvari za skidanje sam nalazio na scribd-u, 4-shared, mada sada ono što me zanima vidim ne može bez nekih simbola €, $ i šta ti ja znam. Ali eto, snalazim se nekako

Sve se može kad se hoće ;)

Šta ti treba?

BTW, ukoliko neko ima Sjećanja od Meše Selimović u pdf-u... neka šalje! :D

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Можда највеће е-библиотека код нас, текст и аудио. Аудио јесте највећа.

Духовник библиотека

facenew22222222

Хвала вам до Неба за ово. Користим ваша аудио издања дуже време и заиста су душекорисна.

Бог вас благословио и сваким добрим вас даровао!

Подели на овим сајтовима

Не, стварно питам. Већ сам негде написао, путујем доста, и то по веома лошим путевима, и било која књига, електронска или класична, би била немогућа за читање. Док је аудио књига, ако се добро одради, феноменална ствар за те прилике.

А и то је ваљда нека електронска књига.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Прво сам мислио да се ради о "књигама" за неписмене, нешто као Ридерс дајџест или оне књижурине у средњој школи где се преприча роман довољно да добијеш двојку, ал тако да се изгуби смисао романа (мислим да су се звале "интерпретације" ил тако нешто).

Међутим, дођеш у ситуацију да ти се чита, немаш кад вако од обавеза, а путујеш и имаш празан ход. Кад листу песама провртиш трипут, набавиш прву аудио књигу (мени је то био "Горски вијенац" у читању Данила Лазовића). Одслулшаш, одушевиш се, ал помислиш ајд то је једно. Ал кад одслушаш 1984., Злочин и казна и слично, конташ да си на правом путу. Права је ствар за људе који немају времена а путују доста, јер по нашим путевима немаш богзна шта да радиш, сем кад се возиш Ластиним бусевима са вај фајем.

Е, сад, и код аудио књига је веома битно ко и како чита. Није исто кад ти Алдос Хаксли лично чита своје дело и кад ти то исто дело чита нека домаћица из Орегона са дрљавом техником на компу. Тешко је наћи аудио књигу која је добро интерпретирана, тако да можеш да уживаш и да ти држи пажњу као да читаш.

Ал ето, ко путује а нема шта да ради у превозу, мислим да је ово идеална ствар. Нек за почетак скине пар краћих ствари са Јутјуба и конвертује (Горски вијенац и Ћераћемо се још рецимо), а после ако му то одговара, има на нету где да нађе даље.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Čitam. Sa kompjutera, ne koristim neki poseban čitač.

Mada lično mnogo više volim audio knjige. Ne naprežeš oči, legneš i slušaš na miru ko čovek... 

:)))

A, je l ima to na srpskom, ja se ovih engleskih nista ne secam kad se probudim :/

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...