Jump to content

Јован 12:24 - о пшеничном зрну

Препоручена порука

Мене подсећа на речи (чини ми се) Св. Серафима Саровског: "Задобиј смирење, и хиљаду око тебе ће се спасити". Јер "Ако ли се један уд прославља, са њим се прослављају сви удови..."

Али, као што рече @Абу - многа тумачења могу бити подједнако исправна. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

...убисмо се учећи га, а њега нема... :)

Evo sad ce, samo sto nije... :0102_laugh:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Па читам све ово што пишете, гледам редом ваша тумачења :)

Хвала вам за труд и хвала вам пуно на одговорима, сад имам представу о чему се ради. И да, баш ме је Достојевски са Браћом Карамазовима и подстакао да размишљам о овом цитату. :)

Подели на овим сајтовима

Ne bih baš to do te mere pojednostavio.

Služenje starom Adamu je sa Hristom vaistinu otišlo pa pa.

Stari Adam smo mi svi i služenje sebi po Hristovom ovaploćenju i Njegovoj blagoj vesti,je još samo  za maloumnike. Služiti staroj paloj prirodi,pogledaj unazad do ovaploćenja koje je plodove donosilo.

Pogledaj danas Hristove Svetitelje i pravednike koji su se odrekli sebe (starog Adama) i počeli jedan nov život odnosno jedno novo rodjenje,koje ima u vlasti da nas uvede u Carstvo Božje.

Stari Adam je sejao šta je sejao ali novi Adam ima savršenije plodove a po plodovima se poznajemo. 

Bi mogao da nam kažeš zbog čega ne bi pojednostavio? Odnosno šta je u toj jednoj rečenici nedovoljno izrečeno?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ako za dokaz tvoje izjave uzmemo svetitelje i one koji su, kako kaže apostol - ДОБАР РАТ РАТОВАХ, ТРКУ СВРШИХ, ВЕРУ ОДРЖАХ- onda si sasvim u pravu. S druge strane, ako za primer uzmemo prosečnog vernika ili prosečnog člana foruma, situacija sa novim Adamom se malkice komplikuje. Mislim da se u novom adamu uzrasta kroz muke a sve je praćeno padovima i katastrofama pa mi je s tim u vezi tvoja konstatacija zvučala previše definisana, jasna i da ne kažem štura mada je sasvim korektna, gledajući iz ugla novog adama, naravno. p.s. Naravno, svi smo prizvani da budemo sveti

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Ako za dokaz tvoje izjave uzmemo svetitelje i one koji su, kako kaže apostol - ДОБАР РАТ РАТОВАХ, ТРКУ СВРШИХ, ВЕРУ ОДРЖАХ- onda si sasvim u pravu. S druge strane, ako za primer uzmemo prosečnog vernika ili prosečnog člana foruma, situacija sa novim Adamom se malkice komplikuje. Mislim da se u novom adamu uzrasta kroz muke a sve je praćeno padovima i katastrofama pa mi je s tim u vezi tvoja konstatacija zvučala previše definisana, jasna i da ne kažem štura mada je sasvim korektna, gledajući iz ugla novog adama, naravno. p.s. Naravno, svi smo prizvani da budemo sveti

Ja verovatno imam drugačiji pristup odredjenim pitanjima a suština nam je potpuno ista tj. cilj nam je isti.

Ja volim da napišem definiciju svetlosti potpuno uprošćeno i tako da nekome "prosečnome" (gde se i ja pronalazim) to može služiti kao putokaz u nekim olujnim razmišljanjima. A manje pišem o toj borbi,jer smatram,da je ona poprilično individualna jer čovek sam sebe mora predati Bogu. Inače,da, i ja sam sve svoje predao Bogu a On me umiva pere teši i daje snagu za ljubav prema Njemu tj. prema Životu.(i ta moja "predaja sebe Njemu. od Njega dolazi, kako bi rekao glas iz videa Gospod govori čoveku)

I kao što sam napisao nekoliko puta: I kad mislimo da mi volimo Njega,On ustvari voli nas. Ne svojom ljubavlju volim Sina Božjeg, no Njegovom.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ovim nam je u stvari rečeno da ona djela koja zaslužuju divljenje i pohvalu su u stvari podrška u sljedećem svijetu. (Bio on u ovom tijelu ili nakon njega)

To je osnov za dobro činjenje.

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Ma sve je ok al ponekad mi se čini da kada ljudima damo previše ovog pristupa tj. manje borbe, izgleda kao da nekome kažemo - e, znaš kako je super osvojiti zlato na 10000m na olimpijadi a ovaj nemož da istrči ni 200m - osim toga je ok

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...