Jump to content

Kako vratiti trajno obrisane fotografije sa formatiranog diska

Оцени ову тему

Препоручена порука

Kako vratiti trajno obrisane fotografije sa formatiranog diska

Davne 2003će godine sam posle jednog putovanja, greškom umesto brisanja jedne fotografije formatirala celu memorijisku karticu joooj Kako je u to vreme internet radio, ko se seća pomoću štapa i kanapa i nije bilo kao danas tutorijala za sve i svašta a u fotografskim radnjama nisam ništa uspela da uradim, ja nisam želela da verujem da su fotografije izgubljene u nepovrat i tražila sam među onima koji "znaju nešto oko kompjutera" nekog ko zna nekog da zna nekog....i došla do jednog super programčića :)

Postaviću vam fotografije kako programče radi a ako nekome zatreba nek mi se javi na inbox poslaću mejlom :)

Izgleda ovako

1.jpg

Pokreće se kad se klikne na Restoration, da bi radio na novim windowsima treba ga pokrenuti tako

što se desnim klikom miša otvori polje gde se izabere pokreni kao administrator.

Program izgleda ovako

2.jpg

U  gornjem desnom uglu izaberemo disk C, D ili memorijsku karticu, USB memorijicu...itd na kome je bila snimljena fotografija koju smo greškom izbrisali.

Ako znamo da je bila u .JPG formatu to upisujemo u polje ispod da suzimo pretragu i kliknemo na search deleted files

Dobijamo pronađene rezultate, to izgleda ovako

3.jpg

Kliknemo na sliku jednu po jednu i u programu idemo na restore by copying

Automatski nam iskoči poruka da snimimo tu izabranu izbrisanu sliku, ja sam moju snimila na desktop a vi možete  snimiti i u neku fasciklu.Evo primer kako to izgleda, levo je ta slika pod tim imenom snimljena

4.jpg

Kliknem na sliku i vidim da je uspelo :aplauz:

5.jpg

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
a ako nekome zatreba nek mi se javi na inbox poslaću mejlom :)

Izguglala sam link za preuzimanje :)

http://thevalandra.free.fr/tool/program/trouver%20photo%20%E9fasser/REST2514/REST2514/

Preuzima se  Restoration.exe 
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...