Manolis Написано Јул 10, 2014 Пријави Подели Написано Јул 10, 2014 Oni brane svoju zemlju "Напад је најбоља одбрана" - мора да је то измислио неки Јеврејин. Шала наравно :Р verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Јул 10, 2014 Пријави Подели Написано Јул 10, 2014 Ја у потпуности подржавам људскост и на страни сам невиних жртви, а ови што изазивају и чине злочине и на једној и на другој страни су обичне гњиде. И "исламски терористи" исто бране дедовину. A zašto "islamski teroristi" pod znacima navoda!? Jel Hamas teroristička organizacija, jeste. I pride su povezani sa Muslimanskom braćom, pokretom iz Egipta poznatom po izlivima "ljubavi" prema hrišćanima. A sada su uspostavili saradnju i sa "umerenim" Fatahom što raskriva prave namere Palestinskog estabilišmenta. Sve u svemu, vrtoglava eskalacija radikalnog islamizma proteklih meseci smrdi na kujnu ujke Sema zarad što lakše kontrole Bliskog Istoka, uostalom i radikalni islamisti su i stvoreni ili u najmanju ruku od strane Amera i Engleza kojima ne odgovaraju sekularni islamski režimi a što se videlo u događaju Arapskog proleća i svih njegovih "blagodeti2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Јул 10, 2014 Пријави Подели Написано Јул 10, 2014 (измењено) А где на Балкану имаш радикалне исламисте? По ономе како си рекао, онда би требали англосаксонце пре да очистимо, пошто су они кувари, а ови су само слуге и извршиоци. U skoro svim balkanskim zemljama imaš vahabija šta ga ti duša poželi. A da ne pričamo o njihovom prisustvu tokom rata u BiH. Uostalom sama SDA i Armija BiH su bile izrazito islamističke (propaganda islamske tj verske države u vojsci, pa jedna vrsta fatve koju je IZ BiH izdala pred početak rata, uzvik Alahu ekber prilikom napada prisustvo al kaide u redovima Armije BiH - jedinica El Mudžahedin. Od njih bi spomenuo po zlu čuvenog Abu Hamzu kao i Ali Hamada koji je zarobljene srbe i hrvate sekao motornom testerom). Zatim Mustafa Cerić otvoreno o ratu BiH govori kao o džihadu i IZ BiH prećutkuje akcije vahabija itd itd. Pa evo sad u Makedoniji klicaše Albanci džihadu, slučajnost? Uostalom policijske službe i stručnjaci za terorizam se svako malo oglašavaju i ukazuju na prisustvo radikalnih islamista. Ovo što sam nabrojao samo je milioniti deo dokaza prisustva radikalnih islamista na Balkanu. O tome dosta govori profesor dr Darko Tanasković pa možeš konsultovati njegove članke a i imaš dosta o tome na sajtu http://evroazija.info/. To je samo jedna od pretpostavki da iza njih stoji Zapad ali u svakom slučaju njihovo postojanje im odgovara iz razloga destabilizacije Bliskog Isoka po principu zavadi pa vladaj. Измењено Јул 11, 2014 од obi-wan Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 Nesto slicno tome,plus kome je blagoslovena i Reci mi koje pravo polazu Arapi na tu zemlju? Мислим да је било које прво народа на било коју земљу идиотски концепт. Арапа, јевреја. На земљи живе људи различитих националности, на територији одређених граница, та територијаа треба д буде уређена међународним договорима и свим странама које учествују у живљењу на тој територији. Што се тиче старог завета ја га не схватам превише буквално, барем тај део што се тиче јеврејског национализма и историје тог доба. Што не значи да подржавам арапе у целој причи. Подржавам Израел ако те конкретно занима али не зато што "јевреји имају право на земљу" већ зато што је тако договорено, међународним уговорима и договорима а палестинци то оће насилно "терористички" да промене. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 И рече Господ Авраму: иди из земље своје и од рода својега и из дома оца својега у земљу коју ћу ти ја показати. И учинићу од тебе велик народ, и благословићу те, и име твоје прославићу, и ти ћеш бити благослов. Благословићу оне који тебе узблагосиљају, и проклећу оне који тебе успроклињу; и у теби ће бити благословена сва племена на земљи. И шта са тиме? Дођу арапи са неким њиховим цитатом о томе како је земља њихова и то је легитиман аргумент? Ја стари завет не схватм превише буквално, посебно не те делове око јеврејеске историје. Као што рекох, слажем се са вама око тога коју "страну" подржавате, али не са идиотским разлозима због којих је подржавате - пише у библији и њихова земља. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 То што неко у свету некога прогласи за терористу не пије воду, јер су у свему интереси и свако свакога прогласи за шта хоће, према својим интересима. И фатах је био терористичка организација, па је одједном престао да буде, само из разлога што је то било у интересу свету. Не треба заборавити да су се Американци и Руси увек надмудривали преко муслимана и јевреја. Своје игре су играли на њиховим жртвама. Исто би могли рећи да је Израел не мали број пута направио геноцид и терористичке акције, али њима се то може и то је оправдано. Злочине су чиниле све стране, није само везано за исламисте. Екстремиста има свугде. На Балкану нема радикалних исламиста у правом смислу те речи, јер да је тако, не би било баш мирно, а ове групације што су нам увалили није продукт ислама, већ неких сила који желе да држе увек у шаци неке делове света и где би могли увек да започну неки сукоб, али само из својих интереса. Тако да је глупо причати о томе да су муслимани екстремисти, пошто су могли да направе од било које религије или нације то што су направили од муслимана од 2000 г. па на овамо. Везано за Израел и Палестину. Треба гледати у историју односа Палестинаца и Израелаца, већ сам писао о томе. Од 19 века, када су Јевреји почели са намером да се насељавају у област палестине и када је настао ционистички покрет, увек је било сукоба између Јевреја и Палестинаца. Народ Палестине (муслимани) који су ту живели, почели су да негодују када су јевреји почели да се насељавају. У почетку је то било безазлено, пошто није био велики број јевреја, али када су почели да долазе у мало већем броју, палестинци су почели да се буне, што је и логично, пошто су ту земљу сматрали својом, а сада неко други почиње да је насељава. Палестинци нису били ни мало благи према јеврејима у неким случајевима, па је тако био и масакр јевреја у Хеброну 1928 г. где је убијено 64 јевреја, а после је у сукобима у Јерусалиму погинуло 133 Јевреја и 115 Арапа. Област Палестине је била под Британским мандатом, а и британци су Јеврејима обећали Балфоровом деклерацијом подршку за стварање Јеврејске државе. Тако је било док Палестинци нису направили побуну и 1939 г. су Британци пали под притиском Арапа. Е сада следи развитак после 2 св рата, где су јевреји вршили терористичке акције са својим терористичким групама Лехи, Иргун и Јеврејски покрет отпора. Између осталог су и убили британског лорда Moyne , само да би извршили притисак на британце да оду и да би наставили са стварањем своје државе. После тога долази признавање државе Израел, ратови 1948, 1956, 1967, 1973... Где су сами Палестинци криви за губитак дела територије, пошто су сами изазивали, као и Египћани и Сиријци Не треба заборавити да је у рату 1948 г Јордан окупирао Западну обалу, чисто да се види један пример како остале муслиманске земље баш брига за Палестинце, већ сви имају жељу да освоје ту територију (иначе Јордан и Египат држе део Палестине), као и њихов однос према Палестинцима, који није сјајан. После свега тога, када су Јевреји смањили територију Палестине, а и неформално су присутни у Западној обали и до скоро у Појасу Газе и где су годинама дозвољавали сетлерсима да се насељавају и потискују Палестинце са њихове територије, долазимо до закључка да је Израелу доста сукоба са Палестинцима и да желе ту територију, која ће им и доћи за коју деценију, ако се настави оваквим темпом, а Палестинци ће постати "нови јевреји" који су расути по региону и свету. Рекох већ, нису ни Јевреји мале маце, пошто и они чине невероватне злочине, али свет стаје на њихову страну због њихове јачине у свету у овом тренутку. Мени је жао и једног и другог народа који невин гине, а ту мира никада неће бити, па чак и да Израел очисти целу своју територију, па и Палестину, јер ће увек имати комшије који ће им желети зло. То је њихова судбина коју су сами изабрали. Свака им част на многим стварима и ја их веома поштујем, али их не поштујем за геноцид и масакр и то ћу увек називати правим именом. А што се тиче земље, они тумаче Библију да је њихова, исто као што би ми могли да тумачимо да је та земља наша, тј Хришћанска и да ми тражимо да се направи нека Хришћанска држава на том тлу. Stručnjaci (obavbeštajci, islamolozi, razni drugi istraživači) tvrde da radikalni islam postoj i i iznose konkretne dokaze za to a ti negiraš, al dobro to je tvoje mišljenje. Vahabizam koji vahaBije propovedaju jeste ideologija (radikalnog) islamizma odnosno saudijske vladarske kuće i Al Kaide. A to što nema terorističkih akcija kao onih na Bliskom Istoku to je stvar taktike istih, mada je od 95 pa na ovamo bilo dosta primera akcija koje se mogu okarakterisati kao terorističke a i tokom racija pronalažena su skladišta oružija u vahabijskim zajednicama. Sad što se FBiH, IZ BiH i Zapad prave ludi e to je ona priča koju sam spomenuo u prethodnim postovima. Evo jednog primera, skoro je neki Bilal, vahabija javno pričao da hrišćani treba da plaćaju harač a to je čist primer islamizma e sad da su okolnosti povoljnije po islamiste na Balkanu taj lik čisto sumnjam da bi sadio cveće već bi se verovatnije opasao dinamitom i razneo negde ili bi pak ubio nekog hrišćanina.... .....a što se tiče Palestine činjenica je da ona istorijski pripada Jevrejima pogotovo u svetlu prinudnog iseljavanja nakon pada Jerusalim 70. Jevreji su se samo vratili u zemlju koja je pripadala njima, kao što bi bio red da se 250 000 prognaninh Srba vrati na Kosovo i Metohiju. Mada bi taj broj trebao čak da je i pola miliona bar imajući u vidu potomke Srba prognanih tokom Drugog svetskog rata kojima je 48 ćopavi zagorac zabranio povratak na KiM. Ne satanizujem ja Palestince, u ratu kao i u ljubavi pravila ne važe i za oboje je potrebno dvoje, već samo ukazujem na to da Palestincxi nisu nevina jagnjad kao što se to često prikazuje u javnosti Melhisedek88 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 То што неко у свету некога прогласи за терористу не пије воду, јер су у свему интереси и свако свакога прогласи за шта хоће, према својим интересима. И фатах је био терористичка организација, па је одједном престао да буде, само из разлога што је то било у интересу свету. Не треба заборавити да су се Американци и Руси увек надмудривали преко муслимана и јевреја. Своје игре су играли на њиховим жртвама. Исто би могли рећи да је Израел не мали број пута направио геноцид и терористичке акције, али њима се то може и то је оправдано. Злочине су чиниле све стране, није само везано за исламисте. Екстремиста има свугде. На Балкану нема радикалних исламиста у правом смислу те речи, јер да је тако, не би било баш мирно, а ове групације што су нам увалили није продукт ислама, већ неких сила који желе да држе увек у шаци неке делове света и где би могли увек да започну неки сукоб, али само из својих интереса. Тако да је глупо причати о томе да су муслимани екстремисти, пошто су могли да направе од било које религије или нације то што су направили од муслимана од 2000 г. па на овамо. Везано за Израел и Палестину. Треба гледати у историју односа Палестинаца и Израелаца, већ сам писао о томе. Од 19 века, када су Јевреји почели са намером да се насељавају у област палестине и када је настао ционистички покрет, увек је било сукоба између Јевреја и Палестинаца. Народ Палестине (муслимани) који су ту живели, почели су да негодују када су јевреји почели да се насељавају. У почетку је то било безазлено, пошто није био велики број јевреја, али када су почели да долазе у мало већем броју, палестинци су почели да се буне, што је и логично, пошто су ту земљу сматрали својом, а сада неко други почиње да је насељава. Палестинци нису били ни мало благи према јеврејима у неким случајевима, па је тако био и масакр јевреја у Хеброну 1928 г. где је убијено 64 јевреја, а после је у сукобима у Јерусалиму погинуло 133 Јевреја и 115 Арапа. Област Палестине је била под Британским мандатом, а и британци су Јеврејима обећали Балфоровом деклерацијом подршку за стварање Јеврејске државе. Тако је било док Палестинци нису направили побуну и 1939 г. су Британци пали под притиском Арапа. Е сада следи развитак после 2 св рата, где су јевреји вршили терористичке акције са својим терористичким групама Лехи, Иргун и Јеврејски покрет отпора. Између осталог су и убили британског лорда Moyne , само да би извршили притисак на британце да оду и да би наставили са стварањем своје државе. После тога долази признавање државе Израел, ратови 1948, 1956, 1967, 1973... Где су сами Палестинци криви за губитак дела територије, пошто су сами изазивали, као и Египћани и Сиријци Не треба заборавити да је у рату 1948 г Јордан окупирао Западну обалу, чисто да се види један пример како остале муслиманске земље баш брига за Палестинце, већ сви имају жељу да освоје ту територију (иначе Јордан и Египат држе део Палестине), као и њихов однос према Палестинцима, који није сјајан. После свега тога, када су Јевреји смањили територију Палестине, а и неформално су присутни у Западној обали и до скоро у Појасу Газе и где су годинама дозвољавали сетлерсима да се насељавају и потискују Палестинце са њихове територије, долазимо до закључка да је Израелу доста сукоба са Палестинцима и да желе ту територију, која ће им и доћи за коју деценију, ако се настави оваквим темпом, а Палестинци ће постати "нови јевреји" који су расути по региону и свету. Рекох већ, нису ни Јевреји мале маце, пошто и они чине невероватне злочине, али свет стаје на њихову страну због њихове јачине у свету у овом тренутку. Мени је жао и једног и другог народа који невин гине, а ту мира никада неће бити, па чак и да Израел очисти целу своју територију, па и Палестину, јер ће увек имати комшије који ће им желети зло. То је њихова судбина коју су сами изабрали. Свака им част на многим стварима и ја их веома поштујем, али их не поштујем за геноцид и масакр и то ћу увек називати правим именом. А што се тиче земље, они тумаче Библију да је њихова, исто као што би ми могли да тумачимо да је та земља наша, тј Хришћанска и да ми тражимо да се направи нека Хришћанска држава на том тлу. А кад сам те ја на трећој страни теме питала шта мислиш о одуговлачењу американаца, прецизније о Обамином одговору Израелу, ти си одговорио: Америка глуми неке миротворце, а иза сцене се договара са јеврејима шта ће да раде. @Немањи Va на то да је Хамас терористичка организација одговараш: Не треба заборавити да су се Американци и Руси увек надмудривали преко муслимана и јевреја. Своје игре су играли на њиховим жртвама. Ова порука није усмерена против тебе, већ против твог писања, другим речима, ниси кратак и јасан. Испаде да су Израелци населили област Палестине у 19. веку. Британци обећали Јеврејима државу? Смешно. Од Велике Британије долазе само колоније. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 @verum est in beer Да ли су по теби Хамас палестинци? Палестинци су углавном сунити, мада постоји значајна хришћанска мањина, као и мање деноминације. Термин палестинац се више користи као ендоним и односи се на национални концепт пре избијања 1. светског рата, а први услов националне независности направљен је од стане Сирјиско-палестинеског конгреса 21. септембра 1921. Након палестинеског егзодуса 1948, а још више након 1967, термин не значи само порекло, већ и осећај заједничке прошлости и будућности, у облику палестинске националне државе. Само једна половина свих Палестинаца живи у Израелу, Западна обала, појас Газе и Источни Јерусалим, друга половина (избеглице), живе у различитим деловима света, а први пут се презентује под једно у Ослу као ПЛО (Осло-споразум) Они сами себе зову палестинцима, али то нису, потребно је само осврнути се на духовни смисао наталожен временом. Ако је Палестина име онда је Израел прeзиме. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 Више су Јевреји били изван Израела, него што су живели на тој територији. Зашто? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 Да, Американци и Руси су се увек надмудривали у том подручју. Американци су подржавали Јевреје, а Руси разноразне муслиманске организације, а народ је гинуо. И да, Американци и Јевреји се увек договарају и планирају. Америка годишње одваја огромне паре за помоћ Израелу. Поново су почели да се насељавају у већем броју од 19 века и да, Британци су обећали помоћ Јеврејима да створе државу, а рекао сам и којим договором "Балфоровом деклерацијом". И не знам шта је ту смешно. Ништа није смешно. Нисам се упустила писати на тему, а да не познајем ствари и стање. Ако у Израелу кажеш да си арапин, увек си муслиман. Они јесу били део прве хришћанске цркве у Јерусалиму и постоје хришћански Палестинци (верска мањина) и такође су део Палестинске древне кулутуре и историје, и социјално и политички, део су палестинског народа, али пре свега Палестинци које знамо данас су били Муслимани, емигрирали међу хришћанским Палестинцима, Јеврејима. Палестина је у почетку била земља Јевреја, звала се Палестина. Енглеска је ииницрала неке дипломатске преговоре са Арапима (британски високи комесар и Шериф Меке – потомак Мухамеда имали су размену писама 1915-16, Хусеин је обећао побуну против Турака у замену да буде признати краљ независне Велике арабије и пан-Арабисма и слаби Турке на Блиском истоку – са изузетком неколико области које овај Хусеин не треба да нападне, јер они нису били чисто Арапи, и зато је Француска, савезник Британије, имала интересе у региону. Истовремно су бољшевици у Русији најавили планове царског режима шта Енглеска планира, и о дељењу Блиског Истока између њих, а ово је познато као Сајкс – Пикотов споразум, зато Хусеин није постаао краљ, и зато ништа не долази од Велике Британије, као што сам написала, само колоније, ништа од споразума. 2. новембра, 1917, пише Енглески министар спољних послова Балфоур писмо утицајном Јеврејину барону Ротшилду, у којем стоји да ће енглези приступити успостављању „јеврејске националне куће“ у Палестини. Изјава је веома недефинисана, али је од суштинског значаја у каснијим преговорима. Балфоур декларација јесте прва варница јеврејске наде за државом и стога је веома инструментална у наредним нередима. Али, ако се вратимо даље, ја бих рекла за Палестину: То је земља Израелаца који су се населили тамо након бекства из Египта (Мојсије). Или сам ја на погрешном путу? Изгледа тачно да је погрешно говорити о региону као јеврејски/муслимански – по мом мишљењу један од разлога зашто тамо нема мира тако одмах, али ако се вратимо 2000 година у време кад је Израел/Јудеја насељена јеврејским народом, онда су они ти који су протерани побуном 132 и били су наредних 1800 година у дијаспори. У међувремену је земља насељена филистрима и другим племенима у области. У том складиштењу ислама у 7. веку, становници су постали Муслимани. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 Ova tema je krenula odavde: Obnovljen Izraelsko-Palestinski rat Uzmite ovo u obzir, potrazite gde su vase prethodne poruke, pa prema tome nastavite pricu dalje... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 Nesto slicno tome,plus kome je blagoslovena i data od Boga.Pobogu,citao si Bibliju valjda? Reci mi koje pravo polazu Arapi na tu zemlju? Haha u jevrejskoj knjizi pise da je to jevrejska zemlja... Totalno validno ;-) A sta kaze Kuran za tu zemlju? :-D пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 Haha u jevrejskoj knjizi pise da je to jevrejska zemlja... Totalno validno ;-) A sta kaze Kuran za tu zemlju? :-D Point made. On puca na to sto sam ja hriscnin, pa ako si hriscnin moras d mislis d je to jevrejskaa zemlja jer tako pise u bibliji... a ako tako pise u bibliji, to mora da je sve u korak bez pogovora tacno nemoguce da su jevreji malo preuvelicali itd... Medjutim, fala Bogu, ja ne padam na to bukvalno tumcenje biblije, isto ko sto i on ne veruje da je Bog poslo medveda da ubije decu jer su se smejala proroku. MIslim... valjd ne veruje.. ko zna.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 Jevrejska zemlja. Bog je agent za prodaju nekretnina a biblija je zemljisna knjiga. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 Jevrejska zemlja. Bog je agent za prodaju nekretnina a biblija je zemljisna knjiga. Pise i da je Balkan Srpska zemlja samo je to tajna verzija biblije. Skrivena od strne Vatikana i CiA :P oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука