Гости Guest Написано Март 18, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 18, 2012 Nekada su i mirjani se sahranjivali bez kovčega , klir u ležećem položaju a arhijereji u sedećem , imaš nekoliko Svetitelja na netu da pronaćeš koji su sada u tom položaju , tj.tako bili sahranjeni - sad ću da pronađem ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 18, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 18, 2012 Први пут чујем за ово... Сахрана ће бити у уторак, а до тада ће тело бити овако у седећем положају у цркви Св. Марка evo pronašao sam a i imamo temu mošti svetitelja... Sveti Atanasije , patrijarh carigradski Благовесник and Nicholas је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 19, 2012 Пријави Подели Написано Март 19, 2012 Preminula Verica Barać Izvor: B92, Beta, Tanjug Beograd -- Jedan od najvećih boraca protiv korupcije u Srbiji, Verica Barać preminula je u Beogradu, u 57. godini, posle duge i teške bolesti. Predsednica Saveta za borbu protiv korupcije godinama se istrajno suprotstavljala centrima moći u srpskom društvu, ekonomiji i politici. Baraćeva se triput borila protiv kancera - prvi put 1996, a drugi put četiri godine kasnije, a nedavno se opaka bolest vratila i treći put. Njena poslednja želja je, kako navode njeni bliski prijatelji, bila da se vest o njenoj smrti objavi nakon sahrane. Takođe, njena sahrana će, baš kao što je i želela, biti obavljena u krugu porodice. Verica Barać rođena je 14. juna 1955. u Mrčajevcima kod Čačka, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju, a u Beogradu je 1980. diplomirala na Pravnom fakultetu i položila pravosudni ispit. Prvih sedam godina radila je u PKB-u Beograd, a zatim se vratila u Čačak, gde je radila kao pravnik u opštinskom komitetu za urbanizam. Od 1997. do 2000. bila je javni pravobranilac opštine Čačak. U vreme vojne intervencije NATO snaga na SR Jugoslaviju, javno je protestovala protiv rata i režima Slobodana Miloševića. Bila je jedan od lidera Građanskog parlamenta Čačka, a kad se on pod jakim pritiscima vlasti, pocepao, osnovan je 2. septembra 1999. Građanski parlament Srbije (GPS), kao asocijacija svih građanskih parlamenata udruženih u zajedničku borbu za demokratske promene. Verica Barać je bila portparol i predsedavajući GPS-a od osnivanja do maja 2003. Posle oktobarskih promena smenjena je sa mesta opštinskog pravobranioca, iako je opštinska skupština podržala izveštaj o radu te službe. Bila je poverenik čačanske kancelarije G 17 plus, koja je u Čačku počela sa radom 17. aprila 2000. Za predsednika Saveta za borbu protiv korupcije Vlade Srbije, koji je formiran u decembru 2001, izabrana je 23. maja 2003. Dobitnica je Povelje za gradjansku hrabrost "Dragoljub Stošić" za 2008, koju dodeljuju Unija sindikata i Kuća pravde Strazbur. 2010. godine dobila je nagradu "Osvajanje slobode" Fonda Maja Maršićević-Tasić. Krajem 2011. godine, Verica Barać dobila je nagradu "Vitez poziva" koju nevladina organizacija Liga ekspetara LEX dodeljuje na svetski dan ljudskih prava pojedincima koji su se istakli u svojim profesijama. B92 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Март 19, 2012 Пријави Подели Написано Март 19, 2012 Nek pociva u miru i nek je gospod useli u Carstvo Nebesko.Amin. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Март 19, 2012 Пријави Подели Написано Март 19, 2012 Драги, помените у вашим светим молитвама,презвитеру Михаилу,супругу оца Пајсија из Канзаса. Верни сапутник,пријатељ и ставрофор свога супруга. О оцу Пајсију,ђакону Мајклу и њиховим животима имаћете прилику да чујете уживо у једном од предавања после Часнога Поста. Молим за ваше молитве да ова дивна и трудбена душа нађе свој мир и покој у Христу Исусу. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Март 19, 2012 Пријави Подели Написано Март 19, 2012 In memoria æterna erit iustus! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 19, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 19, 2012 Nek joj Gospod podari rajsko naselje , Bog da joj dušu oprosti! Пг је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 19, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 19, 2012 Nek pociva u miru i nek je gospod useli u Carstvo Nebesko.Amin. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 19, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 19, 2012 Преминуо Шенуда III, поглавар Коптске Цркве 19. Март 2012 - 16:01 У суботу, 17. марта 2012. године, уснуо је у Господу коптски папа и патријарх александријски, поглавар Коптске Цркве, Шенуда III. Рођен је 3. августа 1923. године у граду Асијут, у области горњег Египта, као најмлађе дете у десеточланој хришћанској породици. Као шеснаестогодишњак био је катихета у својој парохијској заједници и активно је учествовао у црквеном животу у свом граду. Дипломирао је историју на Универзитету у Каиру и одмах се запослио као професор социологије и енглеског језика у средњој школи у египатској престоници. Упоредо са школским обавезама, уписао се у богословију, где је дипломирао и уписао специјализацију из области библистике. Замонашио се у Богородичином манастиру у Скиту у Нитријској пустињи. Коптски патријарх Кирило VI га поставља за ректора богословије и на место председника комисије за хришћанско образовање. Коптски александријски патријарх и поглавар Коптске Цркве постао је 14. новембра 1971. године. У току његове четрдесетогодишње службе Коптска Црква је доживела духовни препород. Проповедао је где год му се указала прилика, учествовао је на разним научним скуповима и округлим столовима, унапредио је мисионарски рад, основао је двеста парохија у Сједињеним Америчким Државама, двадесет и три у Канади и Јужној Америци, али и огранке коптских богословија у Америци, Аустралији и Великој Британији. Рукоположио је преко шест стотина ђакона и свештеника. У свету је био познат као добар богослов, даровит проповедник и писац, духовник и заговорник дијалога међу хришћанима. Аутор је сто књига, које је писао на разне богословске теме, а више од половине тих публикација објављене су и на енглеском, француском, немачком, италијанском и другим светским језицима. Од 1971. године до данас Коптска Црква је постала члан Светског Савета Цркава, Блискоисточног Савета Цркава, Афричког Савета Цркава, Националног Савета хришћанских Цркава у Сједињеним Америчким Државама, Канадског Савета Цркава, Аустралијског Савета Цркава. Извор : СПЦ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nicholas Написано Март 19, 2012 Пријави Подели Написано Март 19, 2012 Nekada su i mirjani se sahranjivali bez kovčega , klir u ležećem položaju a arhijereji u sedećem Како су сахрањени претходни коптски патријарси? Јел исто у седећем положају? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 19, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 19, 2012 Није ми познато , зато сам се и зачудио те написао овај пост на првој страници... Nisam znao da se i Kopti - arhijereji sahranjuhu po drevnom običaju bez kovčega u sedećam položaju! вероватно да јесу ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nicholas Написано Март 19, 2012 Пријави Подели Написано Март 19, 2012 И ја сам се зачудио, први пут чујем да се копти сахрањују седећи. Чини ми се да је патријарх Кирил VI сахрањен у сандуку... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 19, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 19, 2012 Нисам се око тога распитивао... Могуће да у сандуку , гледано да у оно време било тешко по питању Копта , можда им било забрањено или шта већ , те нису га тако сахранили а сада вероватно им одобрено да тако сахране Патријарха , можда му била таква жеља да га сахране по старом обичају! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nicholas Написано Март 19, 2012 Пријави Подели Написано Март 19, 2012 Ако сам добро скапирао, мислим да ће сахрана тек да буде .... овако седећи је постављен да би се народ поздравио са њим Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 19, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 19, 2012 Ако сам добро скапирао, мислим да ће сахрана тек да буде .... овако седећи је постављен да би се народ поздравио са њим Пошто видим да пратиш ако објаве сам чин сахране , да објавиш овде ако ти није тешко ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука