Jump to content

Познати хрватски историчар: Срби су 1918. спасили Хрвате, да Хрватска тада није ушла у прву Југославију данас не би постојала (видео)

Оцени ову тему

Препоручена порука

@Zayron

Aman covece, drzi se teme! Ako ces da pricas o sovjetskim komunistima, otvori temu pa pricaj; ako ces o ceskoj teskoj industriji - tema, pa pricaj. Nemam nameru da idem za tobom da skupljam spam poruke svud redom. Ako nastavis da spamujes u ovolikoj kolicini, i to na vise tema istovremeno, stavicu ti poruke trajno na odobravanje.

U redu, priznajem grešku, moraću se disciplinirat. No, ja sam tako navikao od djetinjstva razmišljat u vrlo, vrlo širokim suvislostima. Ja sam bio valjda prvi spamer na svijetu kad još nije bilo nigdje ni interneta. Ja sam tada u 7. razredu osnovne veselo spamao po pismenim radovima iz sh i uvijek dobivao o ocjenu manje jer mi kaže razrednik, Crnogorac koji mi je predavao: dobro napisano al si skroz promašio temu. Šta će ti na temi o Bratstvu i jedinstvu kukuruzna polja i o poljoprivrednim štetočinama ili na temi Pas, najbolji prijatelj čovjeka priča o medvjedu i medvjedici ili na temi o Godišnjem odmoru stadion, fudbal i navijanje?

Подели на овим сајтовима

Pa što se onda polomiste da udjete tamo? Slovenski narodi tamo imaju pravno ravnopravan status a ekonomski nešto slabiji jer su posljidnjih 50 godina proveli zaludjeni komunističkim narodogospodarskim nesmislima i petoljetkama iste te Rusije tj. SSSR a potom daljih skoro 30 godina se izvlače teškom mukom odtamo iz te rupetine. Prije 2ww za tatička Masaryka i Roosvelta Československo je bilo medju prvih 10 ekonomija u svijetu, 5 ili 6 zajedno tamo negdje s USA, Njemačkom, Velikom Britanijom, Francuskom, Italijom prema razvijenosti, ekonomskoj efektivnosti, industrijalizaciji itd. ako to do sada niste znali. Sad to znate.

Поломисмо се јер су нам испрали мозак медији у власништву странаца и политичари опортунисти којима је лакше да се задужују него да реформишу државу.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

Поломисмо се јер су нам испрали мозак медији у власништву странаца и политичари опортунисти којима је лакше да се задужују него да реформишу државу.

Polomili ste se jer ste izmanipulisani, to je tačno. Na primjer ko od vas zna da kao država možete pristupit Šengenu, šengenskom bescarinskom i bezvizovom prostoru i bez ulaska u EU? Malo ko to zna, svi misle da bez ulaska u EU nebude bezvizovih, bescarinskih odnosa i slobodnog prometa medju evropskim državama itd. itd. Dakle sve same poluistine ili i neistine. Šengen nikad nije bio uslovljen članstvom u EU. To su savim dvije različite stvari koje nisu u nekoj uzajamnoj vezi.

Подели на овим сајтовима

Ono što je Željko napisao o neokolonijalizmu nije tačno, to je migracija uslovljena sada trenutno vladajućim realijama i migračni pritisak je bio takav kakva je bila ekonomija te neke zemlje. Na primjer Čeha je vrlo malo otišlo za granice, o nekoliko desetaka puta manje nego što su se bojale zapadne zemlje da će ih htjet tamo navalit čim se otvori radno tržište a to zato jer Česi nemaju potrebe za tim. Od Madjara skoro da niko nije otišao nigdje, oni su veliki patrioti, to im se mora priznat. Standard im je dovoljno dobar i Česima i Madjarima a i dobrim dijelom Slovacima a i radnih mjesta je toliko da ne moraju ići nigdje, ide onaj ko ima neke svoje specijalne životne planove: naučit se stranim jezicima, studirat, specijalizirat nešto, obogatit se pod svaku cijenu itd. Ali zato Poljaka su tamo "mraki", rojevi jer sve ono što Česi imaju ok oni s tim imaju problem: sa standardom, sa platama, sa radnim mjestima. Ali posljednjih nekoliko godina se i taj talas već nadobro zaustavlja. Niko njih tamo ne tjera da idu a njihova želja da rade tamo gdje će ih za isti posao platit više je legitimna kao i naših ljudi iz bivše SFRJ što je bila pa su onda radili u Njemačkoj, Austriji, Švici itd. Češka niíkad nije imala više milijardera i tako bogatih Čeha do sada u svojoj istoriji nego što ih sad ima. To su zbogatlici, tajkuni, vlasnici bankarsko-finančnih koncerna, magnati, produkt divlje privatizacije kao i u svim postkomunističkim zemljama, dakle češki finančni i menadžerski špekulanti kao i ti srpski, crnogorski, hrvatski, ruski, ukrajinski al opet su to domorodi zbogatlici i skorojevići a ne nekakvi Njemci ili Austrijanci i oni opet ulažu i vraćaju taj novac u češku privredu.

Подели на овим сајтовима

U redu, priznajem grešku, moraću se disciplinirat. No, ja sam tako navikao od djetinjstva razmišljat u vrlo, vrlo širokim suvislostima. Ja sam bio valjda prvi spamer na svijetu kad još nije bilo nigdje ni interneta. Ja sam tada u 7. razredu osnovne veselo spamao po pismenim radovima iz sh i uvijek dobivao o ocjenu manje jer mi kaže razrednik, Crnogorac koji mi je predavao: dobro napisano al si skroz promašio temu. Šta će ti na temi o Bratstvu i jedinstvu kukuruzna polja i o poljoprivrednim štetočinama ili na temi Pas, najbolji prijatelj čovjeka priča o medvjedu i medvjedici ili na temi o Godišnjem odmoru stadion, fudbal i navijanje?

:)):)) :))

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...