Милан Ракић Написано Јун 25, 2014 Пријави Подели Написано Јун 25, 2014 Profesionalni filantrop, filozof i politički analitičar vukadinovićevskog tipa, hohštapler i lopov iz novosadskog butika, najveći prijatelj Srba među belosvetskim bitangama, izložen je, navodno, pretnjama, te se žali Večernjim novostima, a Ratko Dmitrović to lakonski objavljuje tek na petoj strani Gde mi je ona ukradena haljina: Danijel Šifer, evropska veza s modom u srpskom butiku Najveći prijatelj Srba među filozofima Salvatore Šifer Danijel Jozefa Marsela Lopez, Gonzales i Martinez, u prijateljskom narodu srpskom poznat kao nesuđeni srpski zet, te humanista i filozof Danijel Šifer, "na meti je islamskih ekstremista, naročito zbog svog stava koji je zauzeo posle atentata na Jevrejski muzej u Briselu", obznanjuju Večernje novosti, iz pera pariskog dopisnika G.Č. (Gorana Čvorovića). Na stranu ovom prilikom sitnica da se može zauzeti jedino svoj stav, te da se, uprkos njemu (stavu), ne može pokušati ubistvo muzeja, najvažnije što naslućujemo iz katastrofalno loše plasiranog tekstića (peta strana, šta radi glodur Ratko Dmitrović!) je činjenica da se Šifer "pribojava za svoj život". "Čini mi se da pretnje dolaze od fanatika vezanih za islamski fundamentalizam i džihad", kaže Šifer, ekskluzivno za Novosti. Šiferu su, kako se požalio Novostima, prošle nedelje u Liježu, u kojem sada živi, prišla dvojica dobronamenih fundamentalista, zahtevajući da "prekine da piše protiv islama". U Liježu, naime, ratoborni islamisti isključivo ovako prete filozofima i humanistima. I razbijaju prozore, Danijelu od Srbije već dva puta, pišu Novosti. Podseća ova štampana tvar i na to da je Šifer "filozof i profesor, poznat po tome što se tokom devedesetih godina zauzimao za srpsku stvar". Ko bi u to sumnjao, zauzimao se, gotovo vukadinovićevski, po receptu Novosti, Dmitrović Ratka i sličnih humanista iz prvog ešelona. Dugo ne beše Danijela, poslednji put je prošle godine zavapio u frankfurtskim Vestima: "Boli me Srbija!". Bojim se za sebe i Srbiju: Danijel Šifer, humanista Tužno se prisećajući slave u ovoj državi, pristojno nagrađenog srbovanja, svrstavanja uz velikane poput Đovanija di Stefana, neškolovanog advokata megatrendovske provenijencije (raskrinkan u januaru prošle godine), te Džona Kenedija najmlađeg, nerealizovanog kongresmena u najavi. Novaca, svakako. "Sramota!" i "Izdaja!" reči su koje je upotrebio glede kosovske nezavisnosti. Srbija je, tumače Vesti Šiferovu patnju "vole i viole", što će reći, "pokradena i silovana". Svaka mu valja."Srbiji su ranjeni duša i srce. To je velika nepravda. Amerika i Evropa su joj ukrali Kosovo. To je isto kao kada roditeljima otmu dete. Srbima su govorili: 'Glasajte za Tadića, glasajte za Evropu, za modernizaciju', a kada su predsednički izbori završeni, onda im je nekorektna Evropa zarila nož u leđa. Kosovo je autogol Evrope", naricao je srpski prijatelj. Njegova je duboka hohštaplerska patnja i ranije potresala Srbiju, da bi kulminirala netom po obaranju Slobodana Miloševića, kada je dekintirani humanista, decembra 2000, uz sasluženje izvesne profesionalne grofice Nadin Pol Mišel Duit, orobio jedan novosadski butik, odnoseći haljinu i mantil. Tvrdio je Šifer kako je reč o poklonu, odnosno da je Miloševića u ulozi darodavca, zamenio neki novosadski klošar: "Bio sam, prošle nedelje, sa suprugom groficom Nadin Duit u prodavnici 'La sity'. Razgledali smo i otišli, a ništa nismo kupili. Dok smo se šetali kroz tržni centar, prišao nam je neki čovek u crnoj jakni, farmerkama i patikama, ne naročito čist, i rekao da zbog toga što sam ja veliki prijatelj Srba želi da mojoj supruzi nešto pokloni. Pošto mi svaki dan dobijamo neke sitne poklone uzeli smo kesu", kazao je srpski prijatelj. Klasična nameštaljka, dakle, istina je jedino da Šiferu nešto može da pokloni jedino čovek koji nije "naročito čist", preciznije, uopšte nije čist. Ali, ko ne bi poverovao prijatelju, bez obzira na to što je prijateljev prijatelj već gutao prašinu. Humanista i filozof dobio je pomoć u kabinetu predsednika SRJ Vojislava Koštunice, gde mu je savetovano da plati kaznu (po Zakonu o strancima), a da će ostalo - najobičnij krađa - biti ispeglano. Požurio je, stoga, da ponudi svoje usluge: "Mene su svi koristili. Koristio me je režim, a koristila me je i opozicija. I jedini koji je uvek bio pošten prema meni jeste sadašnji predsednik Vojislav Koštunica". Novi angažman nije ostvaren, a ni Šifer nije postao srbijanski zet, kako se nadala čaršija. Ohrabruje to da je živ i zdrav, pomalo, doduše, zastrašen, ali, takav je posao. Biće, valjda, sve u redu sa prijateljem, profesionalnim filantropom, eto nam ga, možda, ponovo, kol'ko da smiri živce. A gde će, ako ne kod prijatelja. Da im ponovi kako su veliki, stradalnički narod, hrabri, ponositi, humani; da im kaže ono što žele da čuju, biranim rečima i nastupom školovanog hohštaplera. Da vidi ko se od njegovih gde udomio. Kao da je juče otišao... Bojan Tončić, e-novine Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 25, 2014 Пријави Подели Написано Јун 25, 2014 Где ли овог поново ископаше? Неће ваљда и овог да нам врате, у пакету са Војводом? Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 25, 2014 Пријави Подели Написано Јун 25, 2014 На овог сам потпуно заборавио. Кад сам као клинац први пут чуо за њега, прво што ми је пало напамет је шта он дође Клаудији. Милан Ракић and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јун 25, 2014 Пријави Подели Написано Јун 25, 2014 Ko je, koji k.... ovaj? Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 25, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 25, 2014 Ko je, koji k.... ovaj? Ау, па ти си баш млада Један од белосветских вуцибатина који су се окористили на рачун муке овог народа... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јун 25, 2014 Пријави Подели Написано Јун 25, 2014 Ау, па ти си баш млада Један од белосветских вуцибатина који су се окористили на рачун муке овог народа... Onda i bolje što ne znam, nisam ništa propustila. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јун 25, 2014 Пријави Подели Написано Јун 25, 2014 Ili ga treba znati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 25, 2014 Пријави Подели Написано Јун 25, 2014 Ko je, koji k.... ovaj? Он је био актуелан отприлике кад си ти проходала, а ја научио Питагорину теорему. Margareta and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јун 25, 2014 Пријави Подели Написано Јун 25, 2014 Profesionalni filantrop, filozof i politički analitičar vukadinovićevskog tipa Какво њесра од изјаве..."другови" са тог сајта нису ништа бољи од поменутог Данијела Шифера. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука