Млађони Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Vladika Nikolaj je rekao i ovo: "Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali je teško naučiti onoga ko je nenaučen već postao učitelj drugima," Па мене овде научише доста тога.. за почетак да је православље истина. Звонко ме научио да је либертанијанизам бољи од кејнезијанизма. И тако научили ме пар ствари... Тешко да тај цитат може да се примени на мени, или ти ниси у праву по питању мене, или владика николај није у питању по питању тог цитата... :good2: Благо си га теби брате 8086.gif Хвала! Ти све што прочиташ од +Николаја - све се слажеш, без поговора?! Или ко неки, када им се не свиђа нечије мишљење па уместо да га аргументовано обарају они крену ВЛАДИКА НИКОЛАЈ ЈЕ РЕКАО ТО И ТО А ПОШТО ЈЕ ТО РЕКАО ВЛАДИКА НИКОЛАЈ - СРАМ ТЕ БИЛО ТИ МОРА ДА ГРЕШИШ! oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Имам ја свој мозак да мислим о стварима, не треба ми +Николај. Ти ако немаш, ти само читај +Николаја и све њега питај. По мени +Николај не говори тачно. ШОК А!? И не сматрам свако мишљење +Николаја апсолутном истином са којом морам да се сложим. ЈОШ ЈЕДАН ШОК!! И још једна ствар.. литература и књиге +Николаја нису догма ne ravnam se ja po nikolaju, vec ga pominjem jer meni ide u prilog, ja tako mislim kao i on, more sad biti da smo mi za tebe male mace, sve je moguce, al daj argumente, evo ja sam ti napisao svoju argumentaciju, srpska pravoislavna crkva potice od srba , naravno da je u okviru pravoslavlja, al potice direktno od srba zato se i zove srpska i znas sta ima svoje specificnosti, vjerovo ili ne, a geografski je na svim stranama svjeta, jel treba da ti dokazujem, valjda ne Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Па мене овде научише доста тога.. за почетак да је православље истина. Звонко ме научио да је либертанијанизам бољи од кејнезијанизма. И тако научили ме пар ствари... Тешко да тај цитат може да се примени на мени, или ти ниси у праву по питању мене, или владика николај није у питању по питању тог цитата... :good2: Хвала! Ти све што прочиташ од +Николаја - све се слажеш, без поговора?! Mislim da se tema pretvara u samofiletizam. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 ne ravnam se ja po nikolaju, vec ga pominjem jer meni ide u prilog, ja tako mislim kao i on, more sad biti da smo mi za tebe male mace, sve je moguce, al daj argumente, evo ja sam ti napisao svoju argumentaciju, srpska pravoislavna crkva potice od srba , naravno da je u okviru pravoslavlja, al potice direktno od srba zato se i zove srpska i znas sta ima svoje specificnosti, vjerovo ili ne, a geografski je na svim stranama svjeta, jel treba da ti dokazujem, valjda ne Српска православна црква је географски стављена на локацију где живе Срби да шири православље међ народом који живи ту, нема никакве везе са Српском државом. Управо то ти је доказ,сам си поменуо, што је на свим странама света. А то да није само за Србе ти је доказ да у Српској Православној Цркви може да се крсти свака националност, може да дође на литургију свако..... небитно је да ли је Србин или није. Чак и поп, јереј може да буде сваке националности. Дакле, највише има Срба али није ексло+узивно Српска - етнички. Mislim da se tema pretvara u Samofiletizam. Мислим да се тема претвара у твоје неуспешне покушаје прозивања и вађења трна из мога ока. :Р oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Ту по мени нема шта много да се прича , прави хришћанин је онај који воли Бога на првом месту , а затим и остале људе без обзира на нацију , а све остало су заправо самозвани хришћани . kordun and nana је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Српска православна црква је географски стављена на локацију где живе Срби да шири православље међ народом који живи ту, нема никакве везе са Српском државом. Управо то ти је доказ,сам си поменуо, што је на свим странама света. А то да није само за Србе ти је доказ да у Српској Православној Цркви може да се крсти свака националност, може да дође на литургију свако..... небитно је да ли је Србин или није. Чак и поп, јереј може да буде сваке националности. Дакле, највише има Срба али није ексло+узивно Српска - етнички. Мислим да се тема претвара у твоје неуспешне покушаје прозивања и вађења трна из мога ока. :Р brate ja sam to i rekao, procitaj sta sam napisao, nego ti imas strah od toga etnicki, odma dobijas grceve u glavi od toga, a ja ne znam zasto... neg da pitaj ja tebe, moja vjera, jel ona potice od mene ili od tebe ? jel ispravno da se kaze, kordunovo pravoslavlje ne valja ili valja, jel se moze tako reci? ili ne smijes pravoslavlju da lijepis prefiks ni po kom osnovu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Мислим да се тема претвара у твоје неуспешне покушаје прозивања и вађења трна из мога ока. :Р Mili+savljevicu :P Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 neg da pitaj ja tebe, moja vjera, jel ona potice od mene ili od tebe ? jel ispravno da se kaze, kordunovo pravoslavlje ne valja ili valja, jel se moze tako reci? ili ne smijes pravoslavlju da lijepis prefiks ni po kom osnovu? Шта сам ја рекао на рачун твог православља? ЈА кажем шта ја мислим да је етнофелитизам, твоја вера је твоја вера... јел ја морам да се сложим са тиме? Богу на истину па ће он да ти каже је л ваљало или није, ја могу да ти кажем зашто се не слажем са тиме и зашто гледам како гледам. brate ja sam to i rekao, procitaj sta sam napisao, nego ti imas strah od toga etnicki, odma dobijas grceve u glavi od toga, a ja ne znam zasto... Једине грчеве добијам од етничке политике и етничких држава. Такве идеје су ти ко комунизам, супер звуче - у пракси ужаш за све. А од етничких ствари, фолклора, писма, културе, уметности, језика, традиција - не да не добијам грчеве него их обожавам. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Mili vanili Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Шта сам ја рекао на рачун твог православља? ЈА кажем шта ја мислим да је етнофелитизам, твоја вера је твоја вера... јел ја морам да се сложим са тиме? Богу на истину па ће он да ти каже је л ваљало или није, ја могу да ти кажем зашто се не слажем са тиме и зашто гледам како гледам. nisam ja bitan, samo me zanima jel se moze takav porefiks nalijepiti na pravoslavlje, neki na ovom forumu su javno rekli da im smeta prefiks u srpskoj pravoslavnoj crkvi i to srpskoj bi zeljeli da se ukine, smeta im... ti si rekao da je to samo geografska odrednica, ja sam ti rekao da niej nego je bas etnicka i etnos nema problem sa pravoslavljem vec je povezan sa njime, ne moze se to odvajati, to je ljubav prema ljudima od kojih potices, sa kojima djelis mnogo toga, onaaj kom nije stalo do toga je malodusan i tesko da moze uopste biti pravoslavan, moze da laze sam sebe, ne kazem ja da si ti takav, ali evo kazacu da imas predrasudu kad je etnos u pitanju, imas neki strah od toga izgleda Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Српска православна црква је географски стављена на локацију где живе Срби да шири православље међ народом који живи ту, нема никакве везе са Српском државом. Јеси л' ово сам смислио, ил' си однекуд цитир'о? Ово, овако... да не речем, раскошно богато смислом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Ne znam sto tolko napadate mladju? Jel vas isus iza sebe ostavio Crkvu ili je ostavio Srpsku Pravosloavnu Crkvu? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 nisam ja bitan, samo me zanima jel se moze takav porefiks nalijepiti na pravoslavlje, neki na ovom forumu su javno rekli da im smeta prefiks u srpskoj pravoslavnoj crkvi i to srpskoj bi zeljeli da se ukine, smeta im... Не знам мени не смета префикс, само док се не Србизује православље. То ми смета. Неко посматрање да су Срби неки посебни православци, у некој предности у односу на друге ко јевреји у старом завету. А вели ти мени, шта ти мислиш, шта означава јерес етнофелитизма? Жика је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука