Jump to content

Уласком у НАТО признаје се независност КиМ

Оцени ову тему

Зоран

Препоручена порука

БЕОГРАД – Руски амбасадор у Србији Александар Конузин изјавио је да би Србија приступањем НАТО-у признала независност Косова, јер та војна организација Косово не сматра делом Србије.

Постављена слика

Александар Конузин

У интервјуу данас објављеном на сајту часописа Економист, Конузин је подржао предлог да се о уласку Србије у НАТО одржи референдум и казао да на однос Русије с осталим државама утиче и то да ли су оне чланице те алијансе.

„НАТО има доста одређен став о Косову и ако приступате организацији која сматра да је Косово независна држава, то значи да ви делите такав став”, казао је Конузин у данас објављеном интервју на сајту часописа Економист.

Руски амбасадор је рекао да Србија сама треба да одлучи да ли ће постати члан НАТО-а и да у том смислу не треба да постоји никаква спољна интервенција.

Конузин је рекао и да дели мишљење председнице Скупштине Србије Славице Ђукић Дејановић и патријарха Иринеја који су се заложили да се народ изјасни о уласку Србије у НАТО.

„НАТО је 1999. године бомбардовао читаву земљу и свака породица има своје мишљење о томе какав однос треба имати према овој организацији. Ова организација сматра да је ситуација на Косову већ стабилна и смањује присуство КФОР-а, а постојање ових снага није у складу са Резолуцијом 1244. Наивни људи верују НАТО-у”, казао је он.

Бета

Извор

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

Ovo jeste tacno ali se prenebregava cinjenica da i ako se priklonimo nekom ruskom bloku oppet ne dobijamo nista jer je Rusija slicno ucinila sa Abhazijom i Juznom Osetijom preslikavsi kosovski model !

Jednostavno to je bila Ruska demonstracija moci da i oni mogu to isto da urade pa mislim da nerealno ocekivati neku vecu rusku podrsku za ocuvanje KiM u granicama Srbije ! Rusija kao i Amerika pokusava da bude globalni igrac i svaka strana ce srpsku muku koristiti samo u skladu sa svojim interesima !

Подели на овим сајтовима

Е па није баш тако!Распадом СССР је за Абхазију и Јужну Осетију предвиђено да се њихов статус накнадно утврди,и ту је постојао неки назови статус кво...Било је и неких преговора али без резултата!Мир и неке назови границе су чували и гарантовали Руси мада да није било гаранција од стране Русије ту би давно избио грађански рат.Сад се Грузији учинило да може да после неуспелих преговора да употреби сва средства и "заведе ред" који јој одговара,али су се "мало прерачунали"...Тако да се правно може сматрати да се тамо народ плебисцитом определио!За признање много и не хају,граниче се са Русијом,имаће њихове пасоше и "мирна Бачка"!Председник Грузије је за озбиљно посматрање уз дужно поштовање!Пркосити таквој сили која је још ту уз границу...немам речи!Врло храбар и самоуверен човек нема шта!Тешко земљи коју такав "визионар" води!

Поражава ме како лако и колико много заборављамо да је наша грађевинска оператива радила годинама у Русији,да нам је Русија дала статус повлашћене нације за трговину,да је огромно тржиште и да традиционално воле да послују са нама...Или неко наивно мисли да ћемо зиддати зграде по Америци и западу,да ћемо технолошки тако брзо да ојачамо и од запада добијемо бајне (као код Руса) услове за бизнис...А од лепих речи господе са запада овај народ је све гладнији,отворили смо границе за њихове производе а они за наше? Шта је то што ћемо моћи да понудимо свету као робу од које ће живети ова земља? Па ми под ММФ-ом и нашим"мудрим руководством" више немамо фабрику која може да направи нешто компликованије од ексера,узимају се кредити да се одржава чиновнички и политички апарат заједно са средствима принуде ,а ко ће и од чега то да врати?Слушао сам придике наших "научника" као "...какав гас из Русије,ништа од Руса...",да нису мислили да купимо од Немаца или амера,а и Немци купују од Руса гас...

"Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?"

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

Замена теза!У СФРЈ је за све републике АВНОЈ важио као репер за границе осим за Србију јер је тако хтео "међународни фактор"...

"Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?"

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ma nama je ucinjena velika nepravda to niko ne spori i sto se tice glavolomki oko medjunarodnog prava to je samo gubljenje vremena i mlacenje prazne slame u unapred izgubljenoj bici ! Srbiji treba opasno redefinisanje spoljne politike i osmisljavanje dugorocnije doktrine za spas i vaskrs srpske drzave i nacije ! Mi problem Kosova resavamo svuda po svetu osim na Kosovu , to bi bilo isto kao kada bi kosarski tim otisao na fubalski teren da igra utakmicu !

Подели на овим сајтовима

Ако западу дамо снисходљиво све што се од нас тражи и не тражи имамо ли основа да верујемо да су промменили став према нама?Тешко..А Косово ће да чека неки наредни рат,изгубљено полувреме није изгубљена утакмица!

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

• Гости

Nikako snishodljivo ni prema zapadu ali ni prema istoku ali pametnije i vestije ! Neki naredni rat ,hm ako do njega i dodje neka bar bude sto pre jer bolje da ginemo mi nego nasa deca ! E sad kako stvari stoje mi imamo depopulaciju a Albanci pozitivan prirodni prirastaj pa tesko da cemo im i u buducnosti doskociti ako na vreme ne krenemo da vodimo ozbiljniju i odgovorniju politiku !

Подели на овим сајтовима

pomaze Bog braco i sestre!

Tek sto se upokojio u Gospodu,nas voljeni patrijarh Pavle,a mi ,brzinom svetlosti,zaboravljamo jednu od osnovnih njegovih poruka:prastajmo,ali ne zaboravljajmo!Ne mogu verovati da smo zaboravili "milosrdnog andjela i sve ono sto su nam pogani zapadni zlotvori ucinili.Zar se vise ne secamo Milice,mladosti izginule u RTS-u,nastralih putnika u vozu,Aleksinca,bombardovanja bolnice,stotina tona kasetnih i obogacenih bombi uranijumom......Gospode Isuse Hriste sine Bozji smiluj se ovom maloumnom  nesrecnom narodu.Presveta Majko moli Boga za nas!

Подели на овим сајтовима

Једнострана примена трговине са ЕУ је значи "пример нацоналне одговорне политике"...А Косово је на овом нивоу завршена прича,остаје нама што и радимо тренутно у овој или оној форми али генерално ту за сад нема решења које прижељкујемо!У некој наредној партији кад нам у руке дођу јаке карте још има наде!Ова земља мора прво да стане на ноге,јака Србија може много више него слаба.Како видим,ми се надамо да постанемо јаки држећи се уз оне који су нас и ослабили!Нешто ми ту не штима!

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

• Гости

Daleko bilo pa zar iko moze da zaboravi malu Milicu Rakic , zar iko moze da zaboravi mladost sa varvarinskog mosta jer ako njih zaboravimo onda cemo i sami sebe da posaljemo u zaborav !

Zlocinci su oni koji su to ucinili i tu nema spora ! Ono sto mi moramo da uradimo jeste da pogledamo malo i drugu stranu to jest nasu tadasnju pogubnu politiku i nase nadanje da ce onaj koji je predao Krajinu da sada sacuva Kosovo ! Svaki dan je istorija i knjiga iz koje se uci ali samo ako se posmatra nepristrasno i objektivno !

Подели на овим сајтовима

Мултинационеалне мировне снаге на Косову под командом НАТО-а завршавају масовно смањење своје бројности. До краја јануара текуће године њихов лични састав ће бројати 10 000 војника, уместо 15 000. Руководство НАТО-а објашњава овај корак стабилизацијом ситуације на Косову, истовремено проглашавајући главном претњом српске органе самоуправе који постоје на северу покрајине. Логику НАТО стратега покушава да схвати наш коментатор Петар Искендеров.

Изјаву да органи власти косовских Срба предтављају претњу по безбедност Косова, дао је амерички адмирал Марк Фицџералд, командант јужног крила НАТО-а у Европи, који је крајем прошле недеље боравио у Приштини. Сва кршења резолуције 1244 СБ УН ми видимо као претњу по безбедност. Пошто су паралелне структуре валсти у тој резолуцији неприхватљиве, изражавамо забринутост, подвукао је Адмирал.

То да је српско-албански сукоб у стању да поткопа крхко примирје на Ксоову и у другим регионима Балкана, није никаква тајна. Већ у априлу власти Приштине намеравају да објаве формирање у северним регионима насељеним Србима такозване „општине Северна Митровица“. По постојећој информацији, у случају да албански екстремисти провоцирају нови српско-албански конфликт, овај оран треба да преузме на себе пуномоћја власти. Другим речима, да одигра ону улогу коју су грузијске власти својевремено давале марионетској јужноосетинској администрацији Дмитрија Санакоева. Једном речи, управо у априлу се очекује пресуда Међународног суда УН о Косову, која ће, како је уврена Приштина, носити позитиван карактер по њих и одрешити им руке за гушење српског отпора.

На тај начин претња од новог конфикта на северу Косова је више него реална, али полагати кривицу за то на српске структуре значи огрешити се о истину. Још чудније изгледа позивање адмирала Фицџералда на резолуцију СБ УН, којује проглашењем независности прецртала управо Приштина.

Ове нелогичности нису случајне. НАТО прелази на нове методе осигурања својих интереса. Повлачећи се од апстрактног мировног присуства у кризним жариштима, снаге алијансе сада унапред објављују свог непријатеља и концентришу снаге против њега. На Косову су за такве нерпијатеље јасно одабрани Срби, у Босни и Херцеговини то су такође Срби, али босански, у Македонији то могу да постану власти зљме, ако се осмеле да ограниче апетите локалних Албанаца који расту из дана у дан. Слична стратегија прецизних удара омогићиће НАТО-у да држи под контролом ситуацију тамо где је ред на бриселски начин већ делимично уведен, пребацујући ослобођене снаге на нове фронтове, рецимо у Авганистан, сведочи шеф одељења за историју словенских народа Југоисточне Европе у ново време Института за славистику РАН Александар Карасјов, који прогнозира заоштравање ситуације на Косову.

- Најважнији проблеми ће бити са косовским Србима, пошто су натовци већ изјавили да ће они све држати под контролом, постојале су и изјаве САД о томе да неће дозволити Русији и Београду да осујете важну и праведну ствар независности Косова. Наравно, заоштравања унутар Косова ће бити, истиче Александар Карасјов, који сматра да је сасвим вероватна војна антисрпска операција Приштине уз подршку НАТО-а.

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

Оволико издајника у једном веку србин није упамтио браћо.

Можете ли ви замислити психу људску (Тадића и осталих) који знају да ће шиптари напасти на наше људе, жене и децу и држе их доле као живи штит (и оставиће их на милост и немилост злочинцима). А стално трубе како је Косово Србија. Па нека га бране онда ако је Србија. Који лицемери па ово је страшнооооо. Фуј.

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...