Jump to content

Српска омладинска културна организација

Препоручена порука

Нису нам ово никакве униформе брате, већ се трудимо да нас људи чују и схвате озбиљно.

Shodno vremenu, odela su simbol svega onoga sto je suprotno ozbiljnosti, tj. dobrotoljublju, tako da opustite se i radite van sablona, tako kako mislite da je najbolje.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Тако сам и ја пристао да припомогнем једном другару у раду његове организације која се од ове, како ми изгледа, разликује само по грбу и члановима. Временом сам закључио да ту приоритет има сликање и реклама (што би неки рекли - прикупљање поена), људима се помаже симболично а приликом организовања разних културних дешавања људска инертност одигра своје било да се ради о посетиоцима или организаторима. Исто је било предавање о владици Николају, па су гостовали разни извођачи, па хуманитарне утакмице и сл. Обрне се нека пара али највише захваљујући носталгичним гастарбајтерима... @@Zedan da se o veri zbori, можда ти ово искуство буде од користи у даљем раду који ће, надам се, бити успешан.

Мој закључак после пет година оваквог искуства јесте да је најбоље ако се духовни, културни и сваки други препород организује најдаље до нивоа парохије, после личног и породичног. Све преко тога има мање шансе да успе.

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Мој закључак после пет година оваквог искуства јесте да је најбоље ако се духовни, културни и сваки други препород организује најдаље до нивоа парохије, после личног и породичног. Све преко тога има мање шансе да успе.

Poenta je da ne sme postojati nesto tipa komunisticka partija sa par likova (u odelima) koji ce da odlucuju o svemu, nego to moze da funkcionise tako kako kazes na nivou parohija koje se onda medjusobno udruze i pomazuci dopunjuju jedni druge.

Dve glave su pametnije od jedne, a nekad se desi da i pet glava nisu pametnije od jedne, ali onda se nadje kompromis koja ta pametnija glava smisli uz odobravanje ostalih pet. Bitno je da svima odgovara, a to se moze lako uraditi, i uvek treba ici da bude naustrb manjine, naravno ko to zeli i ima duha, onda nije naustrb neko na korist i njega i sviju.

Na primer, evo ja imam ideju i kao faca sam, zasto ja da recimo imam vise koristi nego neko ko nema nikakvu ideju, logicno je da ja imam korist kad neko drugi bez ideje ima korist, a ne da ja zato sto mi je darivana ideja da imam korist za sebe, to nije korist to je plotska laz i u tako necemu necu da ucestvujem, imam vode, imam leba, imam sve sto mi treba. A kad ne budem imao vode i leba i sve sto mi treba, dace mi taj koji uz pomoc "moje" ideje ima. Ako mi i ne da, nema veze, dace mi Bog. Sve je vrlo prosto.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Problem Srba su upravo oraganizacije koje imaju po 50 clanova.A a takvih ima oko 10 000 u Srbiji.

Problem "Srba" je taj sto treba komsiji da crkne krava i zavist i ljubomora, to je glavni problem, to mozes videti po selima gde vecinom ljudi vladaju niski nagoni, zato je oduvek takvim ljudima trebao vodja da ih urazumi i da im napujda klicu Istine sto nose u sebi, ali koja je zatrpana korovom niskih pobuda i demonskom prevarom lazi da oni ne mogu nista i ondak lako odustanu i padnu. Trebaju nam na selu ponovo zadruge to je osnov funkcionisanja celokupnog drustva, jer sve krece od hrane. Opet je sve vrlo prosto.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...