Jump to content

Епископ Атанасије Јевтић на БФ, одржаће 7 Предавања !!!!!!

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Е ово је већ нешто! Бојим се да ће морати да проширују амфитеатар... Теолога оваквог калибра и овако чудесног архијереја у нашој историји нисмо имали! Треба да га слушамо и животом да сведочимо благодарећи Господу што нам га је послао.

''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.)

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

А можемо ли и ми, који нисмо студенти БФ-а, да присуствујемо?

А ако можемо, како? 319.gif klapklap 319.gif

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Данас је и званично објављено да се предавање еп. Атанасија отказује због његових новонасталих обавеза у епархији.

:) :) joooj joooj joooj joooj joooj joooj joooj joooj joooj joooj joooj joooj joooj joooj joooj

НАМЕРНО !!!!!!!!

зурлоти су криви  klapklap  :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Па не би било лоше да одржи и ових пар предавања, да се подсети речи и дела Светих Отаца, па пошто је некада без разлога прек, користило би... За новонасталу ситуацију треба доста љубави и трпљења, да се ни један брат не изгуби...

А шта ако ти кажем да је јако сличне нарави као +Атанасије Јевтић био и један други +Атанасије? Знаш који? Свети Атанасије Велики.

И поред свих његових људских мана (а има ли човека без иједне мане?), мислим да је +Атанасије тренутно највреднија личност коју наша Црква има. Штета што је и он већ стар а и болестан. Тај човек је у српској теологији урадио више него читаво наше поколење заједно. Зато, иако прек и дрчан, са оштрим језиком, овај човек заслужује дивљење и поштовање. Верујем да ће га неке будуће генерације назвати, са правом, Великим.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...