Jump to content

Да ли, како и зашто Дизни жели да исквари вас и вашу децу?

Оцени ову тему

ЛазарД

Препоручена порука

• Одговори 34
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

чувени дизнијев замак у дизниленду је инспирисан старим немачким замком, који је последњи пут био најпознатији по употреби нациста.

Пепељугин замак

http://en.wikipedia.org/wiki/Cinderella_Castle

Нојшванштајн замак (Нови лабудов камен)

http://en.wikipedia.org/wiki/Neuschwanstein_Castle

иначе подигнут током 19 века, подигао га Лудвиг II Баваријски, одмориште Рихарда Вагнера, омиљеног композитора нацистичког Трећег Рајха, као и седиште SS окултне бригаде и њеног идејног творца доктора Алфреда Росенберга.

http://en.wikipedia.org/wiki/Alfred_Rosenberg

појављује се у неколико филмова, али је инспирација за горенаведени замак као и остале дизнијеве тематске паркове у анахајму и хонг конгу.

Подели на овим сајтовима

bleh ja за ово не знам. Ух, а још ми и аватар Дизнијев лик  bleh

Е стварно сам без текста, ово за понављање цртежа, сам знала. Само морам да питам, је л' су такви сви? Хоћу да кажем да сам као мала мнооооого волела ове цртаће, а и сад их волим... Пре месец дана сам гледала неки цртани што су га радили са хрватима и био ми је много сладак, одлично је урађена синхронизација, и тако... Сад сам се престравила  bleh

И још ово ме занима, ако је то тако са Дизнијем, шта је са осталима, је л' и Душко Дугоушко у таквој ,,служби''?

Знам да већина нас просто нема меморијски капацитет да на све обрати пажњу, па како се заштити од тога. Делује ми мало параноично да све проверавам на интернету што ћу својој деци пуштати. И знам да дете упија к'о сунђер, Бандура је још '65. године то лепо показао. Мислим да се то стручно зове учење по моделу, ако се не варам

BOBO DOLL EXPERIMENT

Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме.

Арапска пословица

Подели на овим сајтовима

мени се не свиђа цртани који се зове shark tale јер није само једна сцена у питању, већ се детету протура цео карактерни лик на који се навикава да је ''нормалан''.

наиме, ради се о ајкули која воли ''чудно'' да се облачи и феминизирана је.

најбоље је кад дете види отворену потврду или одрицање онога што је видело као део реалности коју треба или не треба да прихвати као пожељно понашање.

није проблем постати амиш и отићи у природу без технологије или закуцати се у пећину, али је правилан и обожен одгој потребан деци да би се заштитили од таквих менталних манипулација и интрузија.

јер ионако ће ђаво радити своје и тамо где нема технологије, и то није једини медијум преко ког тај делује. најчешћи медијум је човек преко ког делује, поготово родитељ на кога се дете угледа и од њих највиши и најчешће упија.

мислим да је најстрашније за један млад и необликован ум без икакве одбране да упија погрешан модел од сопствених родитеља или да буде препуштено на васпитавање улици. и то се не ради само о екстремном понашању, већ о свему ономе што данас сматрамо ''нормалним'' понашањем.

сублиминалне, подсвесне слике, су оно чиме ђаво сади по деци и чека одређени узраст да активира то у њима и тек тад креће да залива то семе раздора у једној личности да проклија у што гори облик понашања, са могућношћу размножавања по другим подложним личностима.

сетите се само како деца међусобон подстичу разне облике понашања као пожељне социјалне карактеристике а другу одбацују или притискају да се ''уклопе'', да не кажем укалупе.

једино ђаво оће људе на калуп и робље, а Бог је направио разноврсност и лепоту, али не у девијацији.

заштитити од оваквих цртаних филмова неће никаквог доброг плода уродити, пошто ће дете бити несоцијално и неуклопиво, али здрава и обожена атмосфера је оно што ће детету дати потпуно другу перспективу онога што је видело и остаће слепо за све оно зло које му је подметнуто, једноставно неће приметити то као добар, пожељан, хвале вредан избор.

као кад девственику покушаваш да објасниш секс, који никако не може да га доживи, али усади му жељу да проба и већ си га победио.

да НЕ буде НЕ и да ДА буде ДА. оног тренутка кад постане МОЖДА, тад је већ пола посла готово.

иначе постоји цела наука која се зове меметика и бави се вирусима ума.

укратко је то почивши отац Јустин Савински, један од највећих српских духовника,  назвао раком ума.

http://en.wikipedia.org/wiki/Meme

http://en.wikipedia.org/wiki/Memetics

најочигледнији пример употреба МЕМА је смајли.

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

најочигледнији пример међусобног социјалног условљавања:

КАКО СЕ ТО УВЕК РАДИЛО И ПРЕ ...

стално чујете ту реченицу и то су импутиране и манипулисане до сламања опонашајуће контролисане личности које без преиспитивања својег става покушавају да уклопе остале у ''стандард'' за који знају.

робље које прима све здраво за готово без трунке отворености за ново и флексибилност, врло круте оквире понашања који подразумевају и агресију и бруталност према ближњем да ли физичку или вербалну.

укратко, показују врло неблагодаран дух и понашање.

http://www.bergenudd.net/webblogg/2006/05/24/the-way-its-always-done/

Week 1: Place five monkeys in a room. Place a banana on a string from the celing. Every time a monkey tries to reach for a banana, spray all the monkeys with ice-cold shower. It doesn't matter who reaches for the banana, all monkeys get sprayed. After a week of research no monkey in the room will attempt to reach for a banana.

Week 2: Take out one of the monkeys and introduce a new one to the room. The first thing that the newcomer will try to attempt is to reach for the banana hanging from the ceiling. However, he will deal with great force and initmidation from other monkeys, since, they, of course, know, that it will be followed by ice-cold shower. After a while the newcomer stops to attempt to reach for banana, since any time he does it, he's beaten up by four old-timers.

Week 3: Take yet another original monkey out of the pack, and introduce a new one. Observe the same scenario. Also observe the newcomer from week 2 admonishing the new monkey not to reach for the banana.

Week 4: Ditto. Now you've got 2 monkeys from week 1 and 3 new monkeys.

Week 5: Ditto.

Week 6: This is where it gets interesting. A brand new monkey is introduced, and out of the original monkeys, who were in Week 1, none remained. However, observe how aggressively the newcomer will be "advised" once he tries to reach for the banana. Notice that none of the monkeys currently in the room is aware of the ice-cold shower.

So why don't they reach for the banana? Because that's the way we've always done it.

Подели на овим сајтовима

Ако живите у великом савременом граду, или мегамегаполису као ја, могу вам рећи да ако чак дете држите под челичним звоном, ма шта му радили, оно свеједно упија са стране. Има се утасак да у етру лебди информација и дете је просто хвата. Уосталом, имате православне који верују у ти тзв. информациону сферу. Е сад, општа атмосфера кући је најбоља за васпитање.

Подели на овим сајтовима

??? ?????? ? ??????? ?????????? ?????, ??? ?????????????? ??? ??, ???? ??? ???? ?? ??? ??? ???? ?????? ??? ???????? ??????, ?? ??? ?? ??????, ??? ???????? ????? ?? ??????. ??? ?? ?????? ?? ? ???? ????? ??????????? ? ???? ?? ?????? ?????. ????????, ????? ??????????? ???? ?????? ? ?? ???. ???????????? ?????. ? ???, ????? ????????? ???? ?? ??????? ?? ?????????.

??, ?????? ??? ? ???? ??????, ??? ??? ????????? ????? ? ????????????? ?????, ?? ??? ????.

? ??????? ?? ?????? ?? ????? ?????????.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...