Jump to content

Pravo prve bracne noci

Препоручена порука

I sta to znaci Rusi su Germni po tebe jer i njihovo ime je germansko, za srpsko i hrvatsko ime potoji i iranska teorije. 
То значи да су Руси Словени, а Немци су између осталих германских племена, Германи. "Иранска теорија" је силовање лингвистике које је настало у деведесетим годинама.

Ovo za Ilire i Tracane ja ne znam koji to moderni istoricar tvrdi da su Sloveni bili u vecini nad starosedelackim narodom. 
Ја не знам који кредибилни историчар тврди да су Срби Илири или Трачани. 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

То значи да су Руси Словени, а Немци су између осталих германских племена, Германи. "Иранска теорија" је силовање лингвистике које је настало у деведесетим годинама.

Ја не знам који кредибилни историчар тврди да су Срби Илири или Трачани. 

Rusko ime je doslo od germanskih Skandinavaca. Bugarsko od turaka,  a sto Bugari onda za tebe su Sloveni a Bugari ne. 

Nesto slicno ko Srbi i Hrvati se javlja u Samariji, ne kazem da ime mora nuzno biti iranskog porekla nego kazem da je moguce i da za to ima po neki argumenat.

Ovo drugo ti mene nisi razumeo Sloven je covek ko prica slovenski jezik, to sam hteo d kazem, a ne da su Srbi Iliri ili Tracani.

Подели на овим сајтовима

Rusko ime je doslo od germanskih Skandinavaca. Bugarsko od turskih,  a sto Bugari onda za tebe su Sloveni a Bugari ne. 

Ovo drugo ti mene nisi razumeo Sloven je covek ko prica slovenski jezik, to sam hteo d kazem, a ne da su Srbi Iliri ili Tracani.

Није мени битно како је чије име дошло. И сам појам "Словени" по некима није словенског порекла.

ОК, нисам те разумео,  ја под етосом (односно нацијом) подразумевам припадност некој групи која има и заједничко порекло, не само да прича истим језиком.

Значи, Бугари користе словенски језик, али су они потомци углавном од хунских племена која су се овде настанила и касније усвојила словенски језик. 

Капирам да не користиш стално српски, па доста неразумевања можа долази и због тога.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Није мени битно како је чије име дошло. И сам појам "Словени" по некима није словенског порекла.

Moguce doduse najverovatnije znaci jednostavno Sloven sta oznacava coveka koji zna jezik, Nemac je neum covek. 

ОК, нисам те разумео,  ја под етосом (односно нацијом) подразумевам припадност некој групи која има и заједничко порекло, не само да прича истим језиком.

Значи, Бугари користе словенски језик, али су они потомци углавном од хунских племена која су се овде настанила и касније усвојила словенски језик. 

Za moj srpski se izvinjavam, dosta losije pisem nego prica, sta me jako cudi. 

Ovo sta pises su svakako nebuloze, broj Slovena u bugarskom carstvu je uvek nadmasio broj Turaka. 

Tvoje svatanje naroda ili nacije je negde ostalo u 19. veku. Srbi, Hrvati, Bosnjaci su bioloski vise potomci starosedeoca balkana, Turci bioloski vise naslednici anatolskih Grka, ti anatolski Grki naslednici naroda iz prehelenkog perioda i.t.d.

Подели на овим сајтовима

Ovo sta pises su svakako nebuloze, broj Slovena u bugarskom carstvu je uvek nadmasio broj Turaka. 
Ја нисам причао о Турцима, него о хунским племенима, од којих Бугари потичу.

Tvoje svatanje naroda ili nacije je negde ostalo u 19. veku. Srbi, Hrvati, Bosnjaci su bioloski vise potomci starosedeoca balkana, Turci bioloski vise naslednici anatolskih Grka, ti anatolski Grki naslednici naroda iz prehelenkog perioda i.t.d.
Ако помињеш "нацију", онда не знам коју референцу имаш, сем оно из деветнаестог века. Имаш и англосаксонски/амерички појам нације, али он нама никада није био својствен. Али ни тај појам нације, који поистовећује географско подручје, односно државу, са нацијом, није оно о чему ти причаш.

Ако причаш о генетици и биологији, то је већ друга ствар, ал опет не знам озбиљног историчара који о томе пише на тај начин.

Подели на овим сајтовима

Dobro ipak se slazes da su Bugari ipak Sloveni???
Слажем се да им језик спада у словенску групу језика, али да им порекло није словенско. Ипак, ако они за себе кажу да су Словени (не знам да ли кажу за себе да су Словени), што бих им ја то оспоравао? Њихово је право да буду шта хоће, ја причам да им порекло није словенско и да нису настали од осталих слвоенских племена. 

Подели на овим сајтовима

Слажем се да им језик спада у словенску групу језика, али да им порекло није словенско. Ипак, ако они за себе кажу да су Словени (не знам да ли кажу за себе да су Словени), што бих им ја то оспоравао? Њихово је право да буду шта хоће, ја причам да им порекло није словенско и да нису настали од осталих слвоенских племена. 

Po tvojim kriteriu i Rusi nisu Sloveni jer su Rusi izvorno germansko pleme.

Подели на овим сајтовима

Po tvojim kriteriu i Rusi nisu Sloveni jer su Rusi izvorno germansko pleme.

Нису. Руси су словенско племе, којима су владали Викинзи (оно што су они звали Варјази), па онда Татари, али су словенског порекла. Не знам било кога сем тебе ко Русе сврстава у германско племе, без можда неки немачки Деретић.

Одакле бре вадиш те ствари, леба ти? :)

Подели на овим сајтовима

Нису. Руси су словенско племе, којима су владали Викинзи (оно што су они звали Варјази), па онда Татари, али су словенског порекла. Не знам било кога сем тебе ко Русе сврстава у германско племе, без можда неки немачки Деретић.

Одакле бре вадиш те ствари, леба ти? :)

:))) Ti mene ocigledno zajebavas.

Ja njih ne svrstavam u Germane, ali moro bi ako preuzimam tvoju logiku. Sizofrena ti je argumentacija nacisto. 

I kod jednog i drugog naroda, je tako da su preuzeli da poreklo njihvog imena nije slovensko.

Подели на овим сајтовима

:))) Ti mene ocigledno zajebavas.

Ja njih ne svrstavam u Germane, ali moro bi ako preuzimam tvoju logiku. Sizofrena ti je argumentacija nacisto. 

Ако преузимаш моју логику, они су Словени, аман. Ево, чак и Википедија каже http://en.wikipedia.org/wiki/Russians#Origins

Не контам бре одакле вадиш те податке? Ако су живели код Балтичког мора (пре доласка Германа), и доселили се у оно што је данас Русија, не значи да нису Словени, значи да су група Словена која је живела на другом делу континента, али су и даље Словени.

Подели на овим сајтовима

Ако преузимаш моју логику, они су Словени, аман. Ево, чак и Википедија каже http://en.wikipedia.org/wiki/Russians#Origins

Не контам бре одакле вадиш те податке? Ако су живели код Балтичког мора (пре доласка Германа), и доселили се у оно што је данас Русија, не значи да нису Словени, значи да су група Словена која је живела на другом делу континента, али су и даље Словени.

Moj srpski je stvarno los ili se ti pravis lud. 

Hocu da znam sto primenujes duple standarte kod Bugara i Rusa. 

http://en.wikipedia.org/wiki/Bulgarians#Ethnogenesis

Подели на овим сајтовима

Moj srpski je stvarno los ili se ti pravis lud. 

Hocu da znam sto primenujes duple standarte kod Bugara i Rusa. 

http://en.wikipedia.org/wiki/Bulgarians#Ethnogenesis

The Bulgars are first mentioned in the 4th century in the vicinity of the North Caucasian steppe. Scholars often suggest that their ultimate origins can be traced to the Central Asian nomadic confederations,[48][49][50][51] specifically as part of loosely related Oghuric tribes which spanned from the Pontic steppe to central Asia.[52][53] However, any direct connection between the Bulgars and postulated Asian counterparts rest on little more than speculative and "contorted etymologies".[54] I

Ово је са Википедије. Али...

http://historum.com/european-history/61796-origins-bulgarians.html Ево ти овде нешто о њиховом пореклу.

http://www.allempires.com/forum/forum_posts.asp?TID=27676 

Later, after the liberation was built as the official theory Hunnish origin of Bulgarians. Some scholars mistakenly identify with the Turks and Huns, this led to consolidation of the Turkic theory of the origin of Bulgarians. Moreover, this theory completely coincides with our foreign policy after the Second World. According to this theory, the Bulgarians have been predominantly nomadic Mongoloid features of the Turkic-Altaic language family and thus the Bulgarian politicians have decided the expense of our relationship with the ancient Bulgarians to require that the modern Bulgarians etnogenezisa largest holdings into Slavs and thus we approximate with the Soviet Union, where Russians play a leading role. 

А ти ми сад нађи некога ко тврди да су Руси Германи, а да није лудак попут Деретића.

Подели на овим сајтовима

I lepo Proto Bugari nisu Sloveni ali sto danasnji isto nisu, mozes mi objasniti. 

Za Ruse. 

One of the earliest written sources mentioning the people called Rus' (as Rhos) dates back to year 839 AD in a Royal Frankish chronicle Annales Bertiniani; the Frankish authorities identified them as a Germanic tribe called the Swedes. According to the Kievan Rus' Primary Chronicle, compiled in about 1113 AD, the Rus' were a group ofVarangiansNorsemen who had relocated somewhere from the Baltic region (literally "from beyond the sea"), first to Northeastern Europe, then to the south where they created the medieval Kievan state.[3]

http://en.wikipedia.org/wiki/Rus_(name)

Подели на овим сајтовима

One of the earliest written sources mentioning the people called Rus' (as Rhos) dates back to year 839 AD in a Royal Frankish chronicle Annales Bertiniani; the Frankish authorities identified them as a Germanic tribe called the Swedes. According to the Kievan Rus' Primary Chronicle, compiled in about 1113 AD, the Rus' were a group ofVarangians, Norsemen who had relocated somewhere from the Baltic region (literally "from beyond the sea"), first to Northeastern Europe, then to the south where they created the medieval Kievan state.[3]

Франачка хроника, коју су писали Германи, их је идентификовала као Германе, и то је доказ? И Кијевска хроника, док су били под влашћу Варјага, их је идентификовалакао Варјаге? И то је доказ?

Ја ти причам о општем научном консензусу о њиховом пореклу. И причам ти о ономе што су чињенице о бугарском пореклу.

Да ли Бугари сада себе сматрају Словенима или не, апсолутно ме не интересује. Њихово порекло није словенско, а ако хоће да буду Словени, нека буду Словени, што се мене тиче.  

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...