Млађони Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 On 27. 12. 2014. at 21:08, verum est in beer рече Шта ти се десило Милосављевићу? Него једва чекам другу сезону. Otvorio mi Number oci o jereticima u medjuvremenu pa sad branim prave vrednosti... On 27. 12. 2014. at 21:27, Deja Vu рече Мислим да се иза свега тога крију илуминати. I papa. Deja Vu, verum est in beer and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 3 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 Демони у сваком случају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 Иако сам престао да дајем своја мишљења о серијама/филмовима јер се испоставило да људи одобравају све што је скупо па макар се то суштински косило са њиховим "начелима" — одавно нисам гледао нешто овако суморно, негативно а уједно и предвидиво. Да, Харт је свиња (узгред буди речено, "моралан" део клацкалице) али сведоци смо да онај који прича "истину" у целој причи, Кол - ј*ебе његову жену, код којих је јео, скривао се, имао уточиште и као — сад је све у равнотежи, сви подједнако греше, сви су/смо исти олош, свако сваког вара, лаже...Да да, све је то истина, сав свет је развратан, негативан, нема наде, лажи јер ће те већ неко слагати и преварити. Чекај бре, има ли ту ичег доброг на овом свету, а? Тај Кол је истинска негативна свиња, морални и друштвени отпадак, Јуда са некаквом "мисијом" да разоткрије "цркву" (шта је наводника, Бог'те...) где су све сами ретарди, манијаци и психопате... Серији бих, и поред што је скупа (mea culpa, је л'), дао не нулу него -10 јер је суштински наопака и антихришћанска, коме се допала....Нека му је Бог у помоћи. Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 On 27. 12. 2014. at 22:23, gavrosaurus рече Иако сам престао да дајем своја мишљења о серијама/филмовима јер се испоставило да људи одобравају све што је скупо па макар се то суштински косило са њиховим "начелима" — одавно нисам гледао нешто овако суморно, негативно а уједно и предвидиво. Да, Харт је свиња (узгред буди речено, "моралан" део клацкалице) али сведоци смо да онај који прича "истину" у целој причи, Кол - ј*ебе његову жену, код којих је јео, скривао се, имао уточиште и као — сад је све у равнотежи, сви подједнако греше, сви су/смо исти олош, свако сваког вара, лаже...Да да, све је то истина, сав свет је развратан, негативан, нема наде, лажи јер ће те већ неко слагати и преварити. Чекај бре, има ли ту ичег доброг на овом свету, а? Тај Кол је истинска негативна свиња, морални и друштвени отпадак, Јуда са некаквом "мисијом" да разоткрије "цркву" (шта је наводника, Бог'те...) где су све сами ретарди, манијаци и психопате... Серији бих, и поред што је скупа (mea culpa, је л'), дао не нулу него -10 јер је суштински наопака и антихришћанска, коме се допала....Нека му је Бог у помоћи. eto ja sam lepo rekao da nije bogougodna vi mi ne verujete.... GeniusAtWork and Deja Vu је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 On 27. 12. 2014. at 22:23, gavrosaurus рече Иако сам престао да дајем своја мишљења о серијама/филмовима јер се испоставило да људи одобравају све што је скупо па макар се то суштински косило са њиховим "начелима" — одавно нисам гледао нешто овако суморно, негативно а уједно и предвидиво. Да, Харт је свиња (узгред буди речено, "моралан" део клацкалице) али сведоци смо да онај који прича "истину" у целој причи, Кол - ј*ебе његову жену, код којих је јео, скривао се, имао уточиште и као — сад је све у равнотежи, сви подједнако греше, сви су/смо исти олош, свако сваког вара, лаже...Да да, све је то истина, сав свет је развратан, негативан, нема наде, лажи јер ће те већ неко слагати и преварити. Чекај бре, има ли ту ичег доброг на овом свету, а? Тај Кол је истинска негативна свиња, морални и друштвени отпадак, Јуда са некаквом "мисијом" да разоткрије "цркву" (шта је наводника, Бог'те...) где су све сами ретарди, манијаци и психопате... Серији бих, и поред што је скупа (mea culpa, је л'), дао не нулу него -10 јер је суштински наопака и антихришћанска, коме се допала....Нека му је Бог у помоћи. Tek sad joj na lestvici od 0 do 10 dajem 12. Ko pogleda seriju shvatice i zasto. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 On 27. 12. 2014. at 22:23, gavrosaurus рече Ti ili uopšte nisi gledao seriju, ili je nisi odgledao do kraja, ili si uspeo da promašiš poentu za par svetlosnih godina. Al' dobro, svako ima pravo na svoj stav... https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 On 27. 12. 2014. at 22:23, gavrosaurus рече ј*ебе Боже ме сачувај, какве гадости пишеш Е ни Кол ти није раван. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 On 27. 12. 2014. at 20:58, Deja Vu рече Одгледао сам серију, могу само рећи: Ау какав крај! Значи све време сам размишљао о томе шта @@Aquilius Cratus види философско у њој кад црња не може бити, пошто ми је он препоручио да гледам, али крај је дефинитивно круна целе серије. Свакако и прича без оваквог краја је исто добра. По мени мислим да има мало Шопенхауерове философије. На самом почетку Раст спомиње колективно самоубиство, па онда вечност, ту имамо и оне две визије, прва са птицама (веза са Јунгом и синхроницитетом) а друга је она на крају када се појављује неки плави облак што нисам разумео шта је. И крај говори на неки начин, тама без икакве појаве али остаје суштина, ствар по себи. Можда грешим пошто слабо знам Шопенхауера. Но, има доста хришћанског, ето на самом крају Раст спомиње да док је био у коми није било ничег осим љубави, мене то асоцира на Бога. To sto otkriva na kraju je stvar po sebi u postkantovskoj metafizici ili ti u hriscanskoj teologiji pravu Volju koja je u Bozijem umu izvan pojave. Nakon sto je do detalja razradjena iluzornost pojavnog sveta, istorije, ljudskog drustva i svih matriksa koje ono stvara oslonac, nadu, utehu i smisao ljubavi pronalazi samo tamo gde je moguce u transcendetnom, onom izvan pojave. Ovo se ne moze razumeti bez, bare osnovnog poznavanja, idealisticke filozofije ili fenomenologije gde se jasno povlaci granica izmedju pojave i stvari po sebi. Дијана., GeniusAtWork and Deja Vu је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 А не људи, нисте извукли главну поуку а то је: Можеш ти да будеш говедо од човека, да бијеш људе, да будеш нихилиста, да товариш туђу жену и на крају да те просветли нека љубав у тами. Зли момци у филмовима су увек добри и увек добро пролазе. Закључак - будите говеда и просветлићете се. И да, не постоји нешто као карма, судба, божја казна, зато удри у грех. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 On 27. 12. 2014. at 22:38, GeniusAtWork рече Ti ili uopšte nisi gledao seriju, ili je nisi odgledao do kraja, ili si uspeo da promašiš poentu za par svetlosnih godina. Al' dobro, svako ima pravo na svoj stav... Pogledao je on to vrlo dobro samo je vodjen ideologijom a ne zeljom za saznanjem pa zato izmislja i klevece. Davno nisam video da neko pri opisu filma toliko izvrce, izmislja i dodaje. GeniusAtWork and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 Realno. "nemoral" u seriji izmedju dektetiva (atak na zenski batak, to jes, kosenje travnjaka) je tu da "zakuva" corbu izmedju njih dvojice, da da seriji malo drame... kreira vezu i odnos, dinamiku.. a ne da nosi tamo neke simbolicne poente, i sublime poruke od sotone licno... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 On 27. 12. 2014. at 22:43, Deja Vu рече А не људи, нисте извукли главну поуку а то је: Можеш ти да будеш говедо од човека, да бијеш људе, да будеш нихилиста, да товариш туђу жену и на крају да те просветли нека љубав у тами. Зли момци у филмовима су увек добри и увек добро пролазе. Закључак - будите говеда и просветлићете се. И да, не постоји нешто као карма, судба, божја казна, зато удри у грех. Mnogo ti jos moras da citas i dozivis little man. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 On 27. 12. 2014. at 22:41, Aquilius Cratus рече To sto otkriva na kraju je stvar po sebi u postkantovskoj metafizici ili ti u hriscanskoj teologiji pravu Volju koja je u Bozijem umu izvan pojave. Nakon sto je do detalja razradjena iluzornost pojavnog sveta, istorije, ljudskog drustva i svih matriksa koje ono stvara oslonac, nadu, utehu i smisao ljubavi pronalazi samo tamo gde je moguce u transcendetnom, onom izvan pojave. Ovo se ne moze razumeti bez, bare osnovnog poznavanja, idealisticke filozofije ili fenomenologije gde se jasno povlaci granica izmedju pojave i stvari po sebi. Па да, на то сам и мислио, спомиње и Шопенхауер ствар по себи, појаве и сам је идеалиста. Међутим, због песимизма у целој серији сам стекао такав утисак. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 On 27. 12. 2014. at 22:46, Aquilius Cratus рече Mnogo ti jos moras da citas i dozivis little man. Ма ово сам ја иронично за пређашњи коментар од лика који даде -10. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 On 27. 12. 2014. at 22:48, Deja Vu рече Па да, на то сам и мислио, спомиње и Шопенхауер ствар по себи, појаве и сам је идеалиста. Међутим, због песимизма у целој серији сам стекао такав утисак. To filozofski pesimizam, treba ga razlikovati od licnog, nije to jadikovanje zbog nekih tricarije tipa propustena zurka, zena koja ostavlja nekoga, propusten posao decenije, propala muzicka karijera. To je naprosto uvidjanje iluzornosti pojavnog sveta samog po sebi. U svetu nema niceg stvarnog do gimile senki na zidinama pecine i jedni gde je moguce traziti smisao, lepotu, radost, ljubav je transcenedtno ono izvan pojave. Na licnom planu to je susti optimizam sto je i aktuelni slucaj sa hriscanstvom ako malo preciznije pogledas. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука