Deki992 Написано Март 22, 2014 Пријави Подели Написано Март 22, 2014 Ne moze jer ne jedes hranu i ne pijes vodu sa Kosova i јужне Srbije. Ako to uopste dodje do Бeograda to su toliko male kolicine da vise uranijuma imas u samoj zemlji prirodno nego sto dodje od tih delova. Zato i kazem da treba ispitivati ta uzarena podrucja,koja su najugrozenija. Broj umrlih u 1990toj je skoro jednak broju obolelih. Sto znaci da su svi kojima je dijagnozirano umrli. I taj broj umrlih stoji ali broj oboelelih se povecava. i pre rata, jer se ocigledno vise i bolje dijagnozira, to jest otkriva se ljudima rak. Ja zapravo mislim da su te statistike takve, jer su neispravne. Ne razumem zaista sta ovim hoces da kazes?Izgleda mi kao da mesas pojmove dijagnoza i lecenje(terapija). Uraijum i osiromaseni uranijum nisu ista stvar. Osiromaseni uranijum nije radiaktivan, a uranijum nije bacan. Ono sto je moglo da doprinese (ali ne puno) porastu obolelih je plutonijum kog je takodje bilo ali u malim tragovima, pa je mogao da doprinese samo tamo gde je bacan. Nisu ista stvar,Osiromaseni uranijum je dosta losijeg kvaliteta od elementarnog,koliko ja znam.On je nuklearni otpad i radioaktivan je.Emituje alfa cestice koje su izuzetno malog dometa ali izuzetno destruktivne za coveka.Za plutonijum stvarno ne znam,nisam upucen da li su njega bacali. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 22, 2014 Пријави Подели Написано Март 22, 2014 Ne razumem zaista sta ovim hoces da kazes? Izgleda mi kao da mesas pojmove dijagnoza i lecenje(terapija). Hocu da kazem da se broj dijagnoziranih povecava jer je skocio kvalitet u tehnici dijagnoza pa samim tim i nadjemo vise sluchajeva raka. Zato broj dijagnoza raste, a ali ne i broj preminulih znacajno. Drugim recina za toliki skok obolelih u brojkama je zaduzno to sto nalazimo vise obolelih, ali u realnosti skok nije veci. Nisu ista stvar,Osiromaseni uranijum je dosta losijeg kvaliteta od elementarnog,koliko ja znam.On je nuklearni otpad i radioaktivan je Lose znash, osiromaseni uranijum je manje radioaktivan od iste mase banana. Visoko je otrovan ali nije opasno radioaktivan. Takodje emituje manje alfa zraka od iste mase obichnog uranijuma. Ta kolicina alfa cestica je bezopasna. Za plutonijum stvarno ne znam,nisam upucen da li su njega bacali. Sastavni je deo nekih raketa, u onom tekstu tako pise. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 22, 2014 Пријави Подели Написано Март 22, 2014 Hocu da kazem da se broj dijagnoziranih povecava jer je skocio kvalitet u tehnici dijagnoza pa samim tim i nadjemo vise sluchajeva raka. Zato broj dijagnoza raste, a ali ne i broj preminulih znacajno. Drugim recina za toliki skok obolelih u brojkama je zaduzno to sto nalazimo vise obolelih, ali u realnosti skok nije veci. Gledaj,onaj ko ima rak,ce to kad tad otkriti.Fora je u tome sto se u veoma velikom procentu kod nas to otkrije kada je bolest vec u naprednoj fazi i kada je izlecenje veoma tesko.Sto se tice ranih dijagnostickih metoda (skrining pregleda,mamografi i slicno) oni kod nas jos nisu zaziveli u svesti gradjana,takodje jos nije ni reseno pitanje da li su neki od njih korisni ili cak i vise stetni za coveka.Hocu reci da onome ko je oboleo,ne trebaju neke specijalne dijagnosticke metode da to (uglavnom kasno) i otkrije. Lose znash, osiromaseni uranijum je manje radioaktivan od iste mase banana. Visoko je otrovan ali nije opasno radioaktivan. Takodje emituje manje alfa zraka od iste mase obichnog uranijuma. Ta kolicina alfa cestica je bezopasna. Emituje znatno krace alfa zrake od obicnog uranijuma ali 20 puta opasnije za zive organizme kada dodje u kontakt sa njima.Zaboravio sam da napisem da se osim hranom i picem,prenosi i vazduhom.Moguce je i direktno ozracivanje,sto je malo redja pojava. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 22, 2014 Пријави Подели Написано Март 22, 2014 Hocu reci da onome ko je oboleo,ne trebaju neke specijalne dijagnosticke metode da to (uglavnom kasno) i otkrije. Sve je to ok, samo sto ovde pricamo o ovoj statistici. A ta statistika se vrsila verovatno na medicinskim kartonima. Emituje znatno krace alfa zrake od obicnog uranijuma ali 20 puta opasnije za zive organizme kada dodje u kontakt sa njima. Istina je da emituje alfa "zrake" ali nije istina da je ta emisija opasna u smislu radiaktivnosti. Imamo ovde coveka koji se strucno bavi fizikom i hemijom, ne znam hoce li da se oglasi.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Skala357 Написано Март 22, 2014 Пријави Подели Написано Март 22, 2014 Вјера ме учи да праштам, да не мрзим. Када се год сјетим крвничког напада на Србију, обузме ме нека мржња и жеља за осветом.Не могу против тога никако. Данас нам говоре, како нам је нато "пријатељ", како треба да заборавимо прошлост. Не могу и нећу им никада опростити. Natalija28 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Новембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2015 http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/602871/JEZIVA-PREDVIDjANJA-ONKOLOGA-U-Srbiji-se-ocekuje-ekspanzija-malignih-tumora Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука