Jump to content

Ко је по Вама најнепристраснији ("најобјективнији") новинар/водитељ ?

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Прво ми пада на памет Мато Ђаковић, који води "Телеринг" на OBN телевизији.

Човек је врло коректан и иако има своје мишљење и воли да постави и провокативна питања, увек ће госту дати простора да каже шта он мисли.

Често се не слажем са његовим ставовима, али увек знаш да ће пустити госта да каже своје, а и да ће му контрирати кад год има прилику.

Не могу да се сетим у Србији да има таквог водитеља. Или су као Југослав Ћосић (који је безобразан према политичким противницима док је према Чеди максимално понизан) или су сувише млаки као Ненад Љ. Стефановић...

Да није громова, земља би ожестјела и да вихорова није, усмрдило би се море.

Павле Соларић

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

Pa bas objektivnih voditelja nema jer svako od njih mora da postuje politiku kuce od koje zaradjuje hleb ! U Srbiji vlada ona :vezi konja gde gazda kaze ,pa tako novinarima ostaje malo slobodnog prostora za objektivnost i slobodniju kreativnost ! Glas ipak dajem ekipi sa B92 mozda nisu bas objektivni al su intrigantni i energicni dok su ove njihove kolege sa Rts i manjih tv kuca nekako ko babe na parastosu samo klimaju glavama a ustvari nista

Подели на овим сајтовима

???? ?? ???? ?? ????? ???? ???????, ???? ???? "????????" ?? OBN ??????????.

????? ?? ???? ???????? ? ???? ??? ????? ??????? ? ???? ?? ??????? ? ???????????? ??????, ???? ?? ????? ???? ???????? ?? ???? ??? ?? ?????.

????? ?? ?? ?????? ?? ??????? ?????????, ??? ???? ???? ?? ?? ??????? ????? ?? ???? ?????, ? ? ?? ?? ?? ?????????? ??? ??? ??? ???????.

?? ???? ?? ?? ????? ? ?????? ?? ??? ?????? ????????. ??? ?? ??? ???????? ????? (???? ?? ?????????? ????? ?????????? ???????????? ??? ?? ????? ???? ?????????? ???????) ??? ?? ?????? ????? ??? ????? ?. ??????????...

? ??? ???? ?? ???? ? ????? jo? ?? ????? ?????????? ????????? "???????? ? 2" ???

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

Што се тиче новинара- Љиља Смајловић и Слоба Антонић...

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

Тешко да таквих има,не могу ни једног да издвојим,а не могу ни да се отмем утиску да свима њима гости служе да би их водитељи надјачали гласом,и при том износили своје ставове,а присуство гостију треба само да послужи да код публике створе привид надмоћи властитих "аргумената", који су обично само

јаки само у надвикивању!Већини гости и не требају,јер боље од гостију "познају" материју,закључке извлаче сами,па често стичем утисак да су коментари и садржина емисије наручени!Ово тим пре јер често код суштинских тема ,направе заокрет у тривијално са дозама хумора (често неуспешно),па гост

и нема прилику да каже све што би хтео.Једноставно често озбиљна питања третирају на неозбиљан начин,више се трудећи да буду забављачи него одговорни саговорници који се држе теме.

"Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?"

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

У Србији су новинари на ТВ, углавном естрадни. Ретко ко се бави истраживачким новинарством, а и чини се да онај ко то ради, углавном ради тако што гугла по интернету. Али боље и тако него никако.

Од ових естрадних и полуестрадних новинара мени се свиђају Горица и Драган са Б92. Опуштени су и често поучни на један необавезан начин, па оно што преносе лако улази у уши.

Од политичких новинара, најмање ми прија као особа г-ђа Оливера Бећковић, али јој скидам капу и због гостију и због трајања. Ипак је она постала институција.

Сличан утисак имам и о г-ђи Мири Адањи Полак. Иритантна ми је али јој у домену онога чиме се бави, на ТВ у Србији нема равне.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

А нико да спомене Марину Рајевић-Савић?  :smiley:

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...