Гости Guest Написано Март 28, 2014 Гости Пријави Подели Написано Март 28, 2014 Колико сам ја разумео Исус је платио самој СТВАРНОСТИ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 28, 2014 Пријави Подели Написано Март 28, 2014 Свети Григорије Богослов: Можемо, такође, да истражујемо и ову ствар и (овај) догмат, који многи превиђају, а мени је врло испитљив. Наиме, коме је и зашто изливена крв (Христова) за нас, велика и славна (крв) Бога и Архијереја и Жртве? Јер смо били држани од лукавога (ђавола), продани под грех, и у замену смо добили уживање зла. Ако ли откуп бива не другоме него ономе који држи (заробљеног), тражим (да дознам) коме је она принета и ради којег узрока? Ако ли је лукавоме (ђаволу), авај! каква увреда! - јер није да само од Бога, него и самога Бога добија разбојник као откуп, и тако (прими) већу плату од његове тираније, због чега је праведно било да и нас поштеди. Ако ли пак Оцу (приноси жртву крви), као прво: како (и зашто)? Јер нисмо од Њега (=Оца) били држани. А друго, који је разлог да крв Јединороднога угађа Оцу, који није прихватио ни Исака приношенога од оца (Аврама), него је заменио жртву, давши овна уместо (сина као) разумне жртве. Јасно је, дакле, да (жртву) прима Отац, не тражећи је, нити потребујући, него ради домостроја (спасења нашег) и зато што је требало да се човек освешта људском природом Бога... Ђуро Станивук, Mилена КШ, Arsenija and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Slobodnjak Написано Март 28, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 28, 2014 Konacno smislen odgovor. Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Март 28, 2014 Пријави Подели Написано Март 28, 2014 Из историјске перспективе гледајући, како Бог прима жртву не тражећи је, па људи су га једноставно ухватили и убили иако није учинио никаквог греха, зато што су по природи зли. Није он сам себе разапео него су га они разапели али је он добровољно прихватио страдање и могао је да га избегне али није хтео. Бог прихвата невину жртву као што то иначе чини увек, али се у овом случају догађа један апсурд стога што је у питању Његов Јединородни Син који не учинивши никаквога греха прима казну као грешник и постаје проклетство иако је сав од благослова, и смрт куша онај који је бесмртан. И овим чином ад се превари јер учини безакоње над оним који нема никакве кривице и који је изнад закона и оружје ада усмери се на њега самог и смрћу се уништи смрт и крстом се прогна зло и проклетством којим осудише једнога постадоше сви благословени.Нити га је ад могао држати у оковима смрти него се разруши и прогна и Христос васкрсе и постаде првенац из мртвих и створи и утврди путеве спасења свакоме који га прихвата и верује у Њега. Arsenija, Срђан Шијакињић, Deki992 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 28, 2014 Пријави Подели Написано Март 28, 2014 Ali zasto je ljudska priroda morala da se osvesta kroz stradanje? Zasto Hristos nije preobrazio ljudsku prirodu bez stradanja i vaskrsenja? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 28, 2014 Гости Пријави Подели Написано Март 28, 2014 Ali zasto je ljudska priroda morala da se osvesta kroz stradanje? Zasto Hristos nije preobrazio ljudsku prirodu bez stradanja i vaskrsenja? zato sto nema hleba bez motike Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 28, 2014 Пријави Подели Написано Март 28, 2014 zato sto nema hleba bez motike ...okopavam narkotike. Срђан Шијакињић, Ђуро Станивук and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кристијан Килић Написано Март 28, 2014 Пријави Подели Написано Март 28, 2014 па ако ти твој рогоња дозволи а ти иди у цркву на Свету Литургију,па добро слушај када свештеник чита молитву.Господ Исус Христос,даје себе на свакој литургији за откупљење грехова наших...значи није дао откуп само тада,када су га разапели..него сваки пут када свети дух силази у олтар на часне дарове током службе,Господ је присутан.А ти ако си демон у људском телу не треба да се бринеш око тога..јер када наиђеш на правог духовника може да ти се деси да завршиш у некој свињи а затим на ражњу,па после тога на нечијој славској трпези!Па како ћеш ти то сам себи да објасниш???Откуп никоме није платио,него је страдао за откуп грехова наших,то јест народа палог у грех..зато се и недостојни не причешћујемо,него достојни..да нам буде на здравље и спасење а не на суд и осуду.Из тог разлога треба да схватиш да је Господ свеприсутан и дан данас на свакој литургији у часном путиру..зато се причешћујемо телом и крвљу Христовом....а ако ти ни сада није јасно онда дођи на литургију али буди до краја..да чујеш причу,видиш Господа и да поверујеш у њега... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Март 28, 2014 Пријави Подели Написано Март 28, 2014 Ali zasto je ljudska priroda morala da se osvesta kroz stradanje? Zasto Hristos nije preobrazio ljudsku prirodu bez stradanja i vaskrsenja? Ми смо тако изабрали, није Он говорио узмите и разапните ме, него је молио и да га мимоиђе та чаша. Дао нам је слободну вољу и ми смо учинили шта смо хтели, викали смо распни га ,распни, а вараву разбојника ослободили. Шта мислиш да смо га препознали и примили као Сина Божијег послушали од срца Његове заповести да нам не би дао бесмртност и царство небеско? Он је сигурно имао решење за сваку опцију, али је знао по своме свезнању да га нећемо примити те стога и унапред кроз стари завет уредио домострој а у новоме га испунио. Sasa Kolbas and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Slobodnjak Написано Март 28, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 28, 2014 Verujem ja u vase dogme, ali sa Hristom nemam nista. Nikakav rogonja meni ne zabranjuje da zakoracim u crkvu, stavise, osecam priziv, ali ga moja volja odbija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 28, 2014 Пријави Подели Написано Март 28, 2014 па ако ти твој рогоња дозволи а ти иди у цркву на Свету Литургију,па добро слушај када свештеник чита молитву.Господ Исус Христос,даје себе на свакој литургији за откупљење грехова наших...значи није дао откуп само тада,када су га разапели..него сваки пут када свети дух силази у олтар на часне дарове током службе,Господ је присутан.А ти ако си демон у људском телу не треба да се бринеш око тога..јер када наиђеш на правог духовника може да ти се деси да завршиш у некој свињи а затим на ражњу,па после тога на нечијој славској трпези!Па како ћеш ти то сам себи да објасниш???Откуп никоме није платио,него је страдао за откуп грехова наших,то јест народа палог у грех..зато се и недостојни не причешћујемо,него достојни..да нам буде на здравље и спасење а не на суд и осуду.Из тог разлога треба да схватиш да је Господ свеприсутан и дан данас на свакој литургији у часном путиру..зато се причешћујемо телом и крвљу Христовом....а ако ти ни сада није јасно онда дођи на литургију али буди до краја..да чујеш причу,видиш Господа и да поверујеш у њега... Rodjen si da budes misionar Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 28, 2014 Пријави Подели Написано Март 28, 2014 Verujem ja u vase dogme, ali sa Hristom nemam nista. Nikakav rogonja meni ne zabranjuje da zakoracim u crkvu, stavise, osecam priziv, ali ga moja volja odbija. Znaci,ti si svestan da vodis unapred izgubljenu bitku Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кристијан Килић Написано Март 28, 2014 Пријави Подели Написано Март 28, 2014 Па Богу хвала ако осећаш призив..значи има наде још за тебе.. тако сам и ја имао призив да престанем да пушим,али нисам имао вољу..па знаш шта је било на крају? Па разболео сам се толико да сам морао да престанем...тако ћеш и ти..даће Бог...сад си инфицинаран неком демонским глупостима и преварен си..значи то је болест...и треба ти лекар..и то под хитно..лепо ти ја кажем,дођи на литургију.и види неки манастир да буде..тамо нема гужве иможеш на миру са мојим Богом да разговараш о свему и да му се молиш. аја не знам ни шта значи реч догма...ја ти причам шта ја осећам и како ја видим све то...једноставно,љубав је оно о чему треба да размишљаш,хришћанска љубав према свему и свакоме...а воља се јача,временом..вероватно не можеш да стојиш у месту дуго? Па ти седи..боле те леђа?... Да ти кажем ја овако,лаички---ако тражиш Господа,наћи ћеш га..само отвори срце.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Slobodnjak Написано Март 28, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 28, 2014 Ja se borim za samostalnost, a ne za spasenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 28, 2014 Пријави Подели Написано Март 28, 2014 Ми смо тако изабрали, није Он говорио узмите и разапните ме, него је молио и да га мимоиђе та чаша. Дао нам је слободну вољу и ми смо учинили шта смо хтели, викали смо распни га ,распни, а вараву разбојника ослободили. Шта мислиш да смо га препознали и примили као Сина Божијег послушали од срца Његове заповести да нам не би дао бесмртност и царство небеско? Он је сигурно имао решење за сваку опцију, али је знао по своме свезнању да га нећемо примити те стога и унапред кроз стари завет уредио домострој а у новоме га испунио. Smisao mog pitanja je bilo zasto stradanje? Stradanje je moglo da se dogodi i da su jevreji odbili da ga raspnu,od bolesti ili na neki drugi nacin. Da li je samim tim sto je Hristos uzeo nasu prirodu bilo nuzno stradanje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука