Jump to content

Патријарх српски Господин Иринеј

Оцени ову тему

Guest Izida

Препоручена порука

• Одговори 1.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Zasto patrijarh prica neistine.

Nista pravoslavlju ne fali u Evropi, slobodnije i nezavisnije je nego u Rusiji. Patrijarh ocigledno zali sto u Srbiji pravoslavlje nije ponovo dovedeno pod patronat zemaljskog vladara i nije politicki obojen kao u Rusiji. Dosadno je vise slusati ovakve izjave.

Зашто мислиш да православље, односно Црква у Србији није под патронатом државе? Ја баш мислим да јесте, и то добровољно баш вољом Цркве. У Русији је мало другачија прича, јер тамо држава и Црква раде усаглашено, а у Србији држава користи Цркву, а ова на то пристаје да би нешто ућарила.

Ни ја се не слажем са изјавом патријарха, али више у контексту домаће ситуације. Управо ће ова нездрава симбиоза безбожне државе (Премијер је против Небеског Царства) и неодлучне Цркве (деманти у његово име пише друго лице кријући се иза патријарховог кабинета) довести до пропасти православља у Србији.

Можда је већ досадно постало, али опет се позивам на писмо еп. Атанасија Јевтића владики бачком, јер управо је о томе и говорио владика Атанасије, односно чему води оваква политика компромиса и шуровања СПЦрке са обезбоженим политичарима. Човек је тим писмом многе ствари идентификовао и указао на проблеме, али видимо да га нико не слуша и не разуме, што је још и најгоре и најопасније. 

"Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски

Подели на овим сајтовима

• Гости

Посета српске црквене делегације Московској духовној школи

19. Јул 2013 - 10:16

dsc_8429.jpg

Делегација Српске Православне Цркве је у среду, 18. јула 2013. г., после Свете Литургије у Свето-Тројицко Сергијевој Лаври, посетила Московску духовну школу и производни завод Руске Православне Цркве „Софрино“.

У пратњи Његове Светости Патријарха српског Иринеја и његове делегације били су: викар Свјатјејшег Патријарха московског и све Русије Епископ воскресенски Сава, настојатељ Подворја Српске Православне Цркве у Москви Епископ моравички Антоније, настојатељ Подворја Руске Православне Цркве у Београду протојереј Виталиј Тарасјев, амбасадор Републике Србије у Москви г. Славенко Терзић и службеник Службе протокола Одељења за спољне црквене односе свештеник Михаил Боданов.

У Покровској цркви Московске духовне школе, Његову Светост је дочекао ректор архиепископ верејски Јевгеније.

Свјатјејши Иринеј је у знак сећања на посету Московској духовној школи даривао икону Пресвете Богородице и поклонио комплет књига за школску библиотеку, а настојатељу Архиепископу Евгенију, панагију.

Делегација Српске Православне Цркве је посетила и производни погон „Софрино“ где је била срдачно дочекана од стране директора овог погона г. Паркаева и особља.

Патријарх српски Иринеј је положио венац на споменик блаженопочившем Патријарху руском Пимену.

Свјатјејши Патријарх Иринеј је потом посетио храм преподобног Серафима Саровског при погону „Софрино“, као и музеј, продавницу икона и канцеларије овог погона.

Фото: Московска Патријаршија; Производни погон "Софрино"; ђакон Александар Секули

Извор: СПЦ

Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...