Гости Guest Написано Јул 19, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јул 19, 2013 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јул 19, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јул 19, 2013 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јул 19, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јул 19, 2013 Биљана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Јул 19, 2013 Пријави Подели Написано Јул 19, 2013 Zasto patrijarh prica neistine. Nista pravoslavlju ne fali u Evropi, slobodnije i nezavisnije je nego u Rusiji. Patrijarh ocigledno zali sto u Srbiji pravoslavlje nije ponovo dovedeno pod patronat zemaljskog vladara i nije politicki obojen kao u Rusiji. Dosadno je vise slusati ovakve izjave. Зашто мислиш да православље, односно Црква у Србији није под патронатом државе? Ја баш мислим да јесте, и то добровољно баш вољом Цркве. У Русији је мало другачија прича, јер тамо држава и Црква раде усаглашено, а у Србији држава користи Цркву, а ова на то пристаје да би нешто ућарила. Ни ја се не слажем са изјавом патријарха, али више у контексту домаће ситуације. Управо ће ова нездрава симбиоза безбожне државе (Премијер је против Небеског Царства) и неодлучне Цркве (деманти у његово име пише друго лице кријући се иза патријарховог кабинета) довести до пропасти православља у Србији. Можда је већ досадно постало, али опет се позивам на писмо еп. Атанасија Јевтића владики бачком, јер управо је о томе и говорио владика Атанасије, односно чему води оваква политика компромиса и шуровања СПЦрке са обезбоженим политичарима. Човек је тим писмом многе ствари идентификовао и указао на проблеме, али видимо да га нико не слуша и не разуме, што је још и најгоре и најопасније. "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јул 19, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јул 19, 2013 Посета српске црквене делегације Московској духовној школи 19. Јул 2013 - 10:16 Делегација Српске Православне Цркве је у среду, 18. јула 2013. г., после Свете Литургије у Свето-Тројицко Сергијевој Лаври, посетила Московску духовну школу и производни завод Руске Православне Цркве „Софрино“. У пратњи Његове Светости Патријарха српског Иринеја и његове делегације били су: викар Свјатјејшег Патријарха московског и све Русије Епископ воскресенски Сава, настојатељ Подворја Српске Православне Цркве у Москви Епископ моравички Антоније, настојатељ Подворја Руске Православне Цркве у Београду протојереј Виталиј Тарасјев, амбасадор Републике Србије у Москви г. Славенко Терзић и службеник Службе протокола Одељења за спољне црквене односе свештеник Михаил Боданов. У Покровској цркви Московске духовне школе, Његову Светост је дочекао ректор архиепископ верејски Јевгеније. Свјатјејши Иринеј је у знак сећања на посету Московској духовној школи даривао икону Пресвете Богородице и поклонио комплет књига за школску библиотеку, а настојатељу Архиепископу Евгенију, панагију. Делегација Српске Православне Цркве је посетила и производни погон „Софрино“ где је била срдачно дочекана од стране директора овог погона г. Паркаева и особља. Патријарх српски Иринеј је положио венац на споменик блаженопочившем Патријарху руском Пимену. Свјатјејши Патријарх Иринеј је потом посетио храм преподобног Серафима Саровског при погону „Софрино“, као и музеј, продавницу икона и канцеларије овог погона. Фото: Московска Патријаршија; Производни погон "Софрино"; ђакон Александар Секули Извор: СПЦ Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте! Биљана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука