Jump to content

Патријарх српски Господин Иринеј

Оцени ову тему

Guest Izida

Препоручена порука

• Одговори 1.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Da nije hrišćanska nego da su uzeli nordijske bogove, sad bi vi kreacionisti zastupali tezu da su svet stvorili Vili, Odin i Ve tako što su ubili demona po imenu Ymir i iskoristili njegovo telo da stvore ovaj svet.

I sada biste se radovali što je izgrađena Othala tj. Odinova runa.

A kada bi Isus došao sada, šokirao bi se da je njegova institucija ljudi koji veruju u njega i slave njega - čisto oličenje zla. Ili mi bar tako percipiramo to. Ili ja bar percipiram tako.

Realnost je tamo gde nema mesija, nema otkrovenja, čuda koja prkose zakonima fizike, ljudi koji ustaju iz mrtvih, gde knjige nijedne religije nemaju nikakve osnove.

I niko od nas neće tražiti od vas da ne gradite to, gradite šta hoćete i verujte u šta god hoćete.

тешка ти је та хипотеза, пошто се испоставило да су пре нас нордијски народи примили Православље  :) pravopop

ово ти је један од 60 крстова на западу Норвешке саграђен пре 9. века ...

дакле, овакво грађење крстова није нова ствар или нечији хир, већ сасвим нормална ствар за хришћане већ вековима и протежу се овакви споменици од Шпаније до Кине.

Постављена слика

реалност је тамо где нема предрасуда која не искључује веру.

ако је вера основ одакле је настала сва философија и касније гранањем на савремену науку, а наука се променила неколико пута малтене из корена до сад, а вера остала иста - мени значи само једну ствар:

наука и даље каска за вером ... и љубоморна је због тога.

Подели на овим сајтовима

Koko se ja razumem u zicane instrumente, ovi krstovi su totalno antihriscanski...

Zar nije poenta hriscanstva u smernosti?

Sad se gradovi takmice ko ce vecu krstachu da napravi, pa ce tako nis da dobije monstruoznu grdosiju od 88m!!! Ljudi 88metara celicnog krsta na brdu do Nisa koji ce biti osvetljen kao bozicna jelka tako da moze da se vidi i danju i nocu iz svih krajeva grada, a i okoline... Pa ako to nije nametanje ja stvarno ne znam sta jeste...

U svakom slucaju, kad bi muslimani izrazili zelju da izgrade polumesec na istom mestu jednake velicine, napravio bi se skandal internacionalnih rzmera... a SPC  i njen "zivalj" bi se osetili "ugrozeno" i pozivai na zakon jaceg... ovaj hocu reci vecine klapklap ... i svima bi usta bila puna "umiruceg" hriscanstva i agresivno nametanje islamske veroispovesti...

mnogo ste bre licemerni... na svakom koraku klapklap

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

тебе баш опседа вера, јелда  4chsmu1

нема тему коју ниси испамовао са атеизмом  joooj

а сад погледај наслов  :bla:

Ja sam mislio da vi volite da vidite drugačije viđenje stvari kad ono ali međutim!

Ne volim te Milane i jako sam ljut na tebe.  70A.gif

klapklap smej.gif :) klapklap

брате, ја да не волим да размењујем мишљења, не бих имао логореичних 11к порука  :bla: klapklap

не љути се Даркец, ал мораћеш да прихватиш временом да колико год будеш причао неко не мора да промени мишљење и то само због тога што неће.

то је основна ствар у животу - слободан избор, ма колико то понекад у твојим очима изгледало мало и слабашно  dada

Подели на овим сајтовима

Koko se ja razumem u zicane instrumente, ovi krstovi su totalno antihriscanski...

Sad se gradovi takmice ko ce vecu krstachu da napravi, pa ce tako nis da dobije monstruoznu grdosiju od 88m!!! Ljudi 88metara celicnog krsta na brdu do Nisa koji ce biti osvetljen kao bozicna jelka tako da moze da se vidi i danju i nocu iz svih krajeva grada, a i okoline... Pa ako to nije nametanje ja stvarno ne znam sta jeste...

U svakom slucaju, kad bi muslimani izrazili zelju da izgrade polumesec na istom mestu jednake velicine, napravio bi se skandal internacionalnih rzmera... a SPC  i njen "zivalj" bi se osetili "ugrozeno" i pozivai na zakon jaceg... ovaj hocu reci vecine klapklap ... i svima bi usta bila puna "umiruceg" hriscanstva i agresivno nametanje islamske veroispovesti...

не знам како си закључио да су антихришћански кад је то основни симбол хришћанства?

није поента хришћанства у смерности, већ у љубави и то делатној, она која изражава, чини, слави.

то су управо ти крстови.

и сасвим је нормално да се хришћани саблажњавају на туђе симболе или зграде. не видим у чему је проблем, и муслиманима и атеистима и свима другима сметају крстови који се граде или су саграђени, па нисам видео да се не буне или им је забрањено. једино што се муслимани не буне, ал кад дођу на власт они то лепо подигну у ваздух, поруше до непрепознавања. онда, по тој логици, ми не да смо толерантни што им не рушимо, него им још допуштамо и сву слободу проповеди.

дакле, онда то чак није ни ниво толеранције, већ једнакости.

ако ћеш ти мени сад да покушаш да поновиш да постоји наметање, онда ћу те стварно бледо гледати.

да не помињем да би атеисти дигли буку до небеса први кад би се градили полумесеци, јер ће их то подсећати на шеријат и џамахирију ...

јес вала, тешко је човеку угодити који не види манипулацију у сопственим речима.

Подели на овим сајтовима

тебе баш опседа вера, јелда  klapklap

нема тему коју ниси испамовао са атеизмом  klapklap

а сад погледај наслов  :)

Ja sam mislio da vi volite da vidite drugačije viđenje stvari kad ono ali međutim!

Ne volim te Milane i jako sam smej.gif na tebe.  klapklap

ovo darko onaj sto pise na temi o takozvanim sektima ili neki drugi ili sve pomijesa
Подели на овим сајтовима

Meni bi smetao svaciji simbol... ja ne pravim razliku...

A tebi ako kao hriscaninu ne smeta sto se gradovi utrkuju ko ce veci krs' da napravi to je predmet za neku drugu temu na forumu...

Ispravi me ako gresim, ali zar ne bi trebalo da se religija nosi u srcu ili tako nesto? Zar stvarno mislis da ce sad bog vise da voli Kragujevcane nego ranije? li da ce sad bog vise da odgovara na molitve nislija posto ce mu  sazidati spomenik od 2 miliona evra?

Mislim ako je tako, onda da ne osudjujemo popove koji naplacuju oprost grehova i obznanimo hriscanstvo kao cisto monetarnu veru, gde se svacija ljubav prema bogu meriti velicinom materijalnog dela koje neko cini prema tom istom bogu. Dizanje krstova, zidanje sto vecih crkava, konstrukcija zlatnih oltara, kupovina oprosta i rezervacija mesta na ikonama...

Gledano religioznim ocima, nece svaki grad da dobije po jedan krst neko po jedno tele, i to... zlatno klapklap

PS. Parafraza Gandija:"Volim hriscanskog boga al ne podnosim hriscane" klapklap

Подели на овим сајтовима

тебе баш опседа вера, јелда  :)

нема тему коју ниси испамовао са атеизмом  smej.gif

а сад погледај наслов  70A.gif

Ne volim te Milane i jako sam 4chsmu1 na tebe.  klapklap

ovo darko onaj sto pise na temi o takozvanim sektima ili neki drugi ili sve pomijesa

Pišem na ' Dijalog sa ateistima'. Ne znam da li je to tebi sekta ili ne.

U nekim forumima je topic po imenu 'Sekte'. Ali ja sam srećan što mi je glava na mestu.

U Iranu bi bacali kamenje na nju.

Oduvek sam umeo da budem srećan sa malim stvarima. Kao što je recimo to što mi je glava i dalje tu gde jeste i takva kakva jeste - velika, lepa i pametna. I skromna  klapklap.   klapklap

Подели на овим сајтовима

ti kazes tako  ali nemora znaciti da bi  svakome hriscanu smetao islamske veroispovijesti  mjesec ili sta znam u visini da postave isto ,valjda i jedni i drugi koji svoje  vole i druge bar postuju
Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Zar stvarno mislis da ce sad bog vise da voli Kragujevcane nego ranije? li da ce sad bog vise da odgovara na molitve nislija posto ce mu  sazidati spomenik od 2 miliona evra?

наравно да не....реч је пријатељу о једној цивилизацији и култури...на чијим основама почива садашња цивилизација....

Узми Бибилију која је саставни део САД устава или све правне законе у којима су управо божији закони (заповести) уткани : Не кради, Не убиј, Не лажи...

какав би свет био када не би имали све оне лепе религиозне споменике културе свих религија у Кини, индији, Сауд. арабији, Риу де Женејру, Космету и Лувру....?

Подели на овим сајтовима

Zar stvarno mislis da ce sad bog vise da voli Kragujevcane nego ranije? li da ce sad bog vise da odgovara na molitve nislija posto ce mu  sazidati spomenik od 2 miliona evra?

наравно да не....реч је пријатељу о једној цивилизацији и култури...на чијим основама почива садашња цивилизација....

Узми Бибилију која је саставни део САД устава или све правне законе у којима су управо божији закони (заповести) уткани : Не кради, Не убиј, Не лажи...

какав би свет био када не би имали све оне лепе религиозне споменике културе свих религија у Кини, индији, Сауд. арабији, Риу де Женејру, Космету и Лувру....?

OMG. Ljudi ne bi znali da je loše ubijati da hrišćani nisu prepisali te zakone iz egipćanske Knjige mrtvih  i stavili u svoju Bibliju? I HVALA BOGU da nije istina da je Biblija sastavni deo ustava SAD.

Da si pročitao prvi amandman, koji definiše državu kao sekularnu, ne bi tako pričao.

George Washington: The United States is in no sense founded on christian religion.

Подели на овим сајтовима

Meni bi smetao svaciji simbol... ja ne pravim razliku...

A tebi ako kao hriscaninu ne smeta sto se gradovi utrkuju ko ce veci krs' da napravi to je predmet za neku drugu temu na forumu...

Ispravi me ako gresim, ali zar ne bi trebalo da se religija nosi u srcu ili tako nesto? Zar stvarno mislis da ce sad bog vise da voli Kragujevcane nego ranije? li da ce sad bog vise da odgovara na molitve nislija posto ce mu  sazidati spomenik od 2 miliona evra?

Mislim ako je tako, onda da ne osudjujemo popove koji naplacuju oprost grehova i obznanimo hriscanstvo kao cisto monetarnu veru, gde se svacija ljubav prema bogu meriti velicinom materijalnog dela koje neko cini prema tom istom bogu. Dizanje krstova, zidanje sto vecih crkava, konstrukcija zlatnih oltara, kupovina oprosta i rezervacija mesta na ikonama...

Gledano religioznim ocima, nece svaki grad da dobije po jedan krst neko po jedno tele, i to... zlatno :bla:

PS. Parafraza Gandija:"Volim hriscanskog boga al ne podnosim hriscane" dada

видиш, само неке негативне ствари ...

искрено ја их не видим, као што су та дизања крстова ... дижу се крстови свуда, и треба да се дижу и мени су лепи ...

иди бре, ја би подигао крст као Господ што је висок у Рију  poklon

или би подизао свуда мале крстове, а разлику у парама стављао за помоћ родитељима који желе децу. нашло би се неко паметно решење, а сигуран сам да су га разматрали паметнији људи од мене који се озбиљно Црквом баве.

нормално да се носи у срцу, ал то што теби смета да видиш уопште крст или било чији други симбол ...

шта да ти кажем,  и мени кад сметају неке ствари - реагујем. тако исто имаш и ти право да реагујеш - данас је довољно велики свет за сваког, па нађеш себи место и људе под сунцем које ти одговара ... мислим да је бедак да пропустиш такву шансу у животу, а овде ћеш овим темпом само да оседиш и постанеш џангризав ...

Бог не зависи од пара, а ја сам уверен да је управо Бог обезбедио паре да се подигне Крст на радост свих оних који су га желели, желе и воле.

јате људе ни не осуђујем, једноставно људи не капирају то као зло, као и свако од нас што не капира неке ствари које су погрешне а чини их. слепило се лечи другачије 29dz8zk

иначе, стварно мислим да је штета да сваки град не добије по један омањи крст. велики симбол радости и утехе на улазу у сваки град, нешто као црква кад је видиш у пролазу  :)

Подели на овим сајтовима

нема тему коју ниси испамовао са атеизмом  29dz8zk

а сад погледај наслов  :bla:

Ne volim te Milane i jako sam ljut na tebe.  poklon

сузо, није исти Дарко у питању ... онај други је модератор и има ону сличицу са плавим штитовима испод имена  dada
Подели на овим сајтовима

нема тему коју ниси испамовао са атеизмом  29dz8zk

а сад погледај наслов  :bla:

Ne volim te Milane i jako sam ljut na tebe.  poklon

сузо, није исти Дарко у питању ... онај други је модератор и има ону сличицу са плавим штитовима испод имена  dada

Uveravam vas da je ovaj jednako dobar! Čak iako nema plave krstove. Da.

Подели на овим сајтовима

Бог не зависи од пара, а ја сам уверен да је управо Бог обезбедио паре да се подигне Крст на радост свих оних који су га желели, желе и воле.

Ti ocigledno ne znas ko su sponzori krstova...

ps. nisi mi odgovorio za pecenu papriku na onoj drugoj temi poklon

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...