Jump to content

Каква је реална штета Србији од доласка папе 2013 ?!

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

• Одговори 435
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

pa kad ih priznamo ući ćemo u eu,verovatno vrlo brzo... što znači da će,takoreći,čovek doći svojima  0104_cheesy joooj 0110_hahaha 0110_hahaha

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Између живота и насилне смрти свако биће на земљи ће изабрати живот!(НЕ)Падам у искушење да се суицидним понашањем (правдајући недела мени учињена) "приближим" Христу,може му се служити као што многи и чине и за овоземаљског живота.Знајући да и у Ваткинау седе мудри и учени људи тешко ми је да се одредим према њиховим злоделима нама учињеним као према нечему што Господ треба да им опрости јер је у "незнању учињено"!Још су мудрији од мене давно рекли да ако се нешто деси једном то је случајност,ако се деси два пута онда је подударност али ако се три пута деси онда је то намера!Испада да у Ватикану седе људи који нити имају везе са Хришћанством ни врлинама Хришћанским!?!?!?????Јер ако се једном учињено зло и ("МОЖДА") може оправдати незнањем и-или

(како неки представљају) грешком,одкуда онда да се иста "грешка" непогрешиво понавља у свакој

могућој прилици,те се ни једна таква прилика никако не пропушта,а суштина појавног облика "грешке" никако не мења?Дозвољавам да нисам теолошки образован те да много тога незнам,али ово што сам рекао је утисак и закључак непристрасног посматрача из угла гледања обичног човека! Јер како дефинисати "случајно" као заиста случајно,ако се сваки пут понови,са истог места,на исти начин и (мој скромни закључак) са истим циљем? Ми не причамо о проблему везаним за то дали ће Божић бити у децембру ил јануару.Не,на ту тему је могуће овим и оним аргументима отворити дискусију која никога не ВРЕЂА (нити не дај Боже убија),ми причамо о ОТВОРЕНОМ ,доказаном и јавном наступању и иступању ватиканског свештеника да припаднике нашег народа треба ПОБИТИ (у почетку дакако само једну трећину а не све,можда је ово-трећина-трачак Хришћанског у мрачном предели свести Степинца,као оно,хајде баш да не побијемо све,ипак смо Хришћани!?!?!?)!Сасвим је разложно веровати да је Степинац могао чак и да ПОГРЕШИ,и да његова србофобија буде његова лична ствар!Ма како звучало,претпоставимо да се и то може назвати људском "грешком"!Али,молим Вас,ако се Ватикан,после неколико деценија НИЈЕ од те "грешке" ОГРАДИО,шта то говори?И ако у духу "браће у Христу" Степинац НИЈЕ анатемисан,већ проглашен за СВЕЦА!?!?!????,о ЧЕМУ МИ ОВДЕ ПРИЧАМО???Пар ДЕЦЕНИЈА су имали времена мудри оци Ватикана да се према томе одреде!Пар деценија!Уместо тога,из Ватикана су нам стизале увек исте поруке и жеље!Е видите,то никако не може бити случајно!Ми овде говоримо не о хиптетичком и/или

имагинарном,ово није тренутна појава него на основу чињења-СТАЊЕ,РЕАЛНОСТ,нешто што нас и сутра чека буде ли прилике за Ватикан!И коначно,немојте мислити да се Ватикан према овој ствари није одредио.Одредио

се и те како!Самим признавањем Степинца за свеца-Ватикан је једнозначно,несумњиво и врло ОТВОРЕНО показао где стоји,шта подржава,а последњим изјавама у новије време је исто тако без сваке сумње показао да су му и намере и циљеви остали исти!Ако је Степинац светац-онда то даје пун легитимитет делима његовим афирмисаним у зверском физичком истребљењу "сабраће у Христу"А ми-ко ме превари једном-убио га Бог,

кад ме исти тај превари и други пут-опет убио га Бог,али ако ме и трећи пут превари-е, онда убио МЕ Бог!"Чувајте се па ће и Бог да Вас чува"!Онда се чувајмо браћо Срби и сестре Српкиње!Декларативно можемо и да "опростимо" али формално и суштински никако НЕ СМЕМО да заборавимо!Нису Срби срећом тако кратког памћења,мада се препознају многи који би хтели да јесу.Долазак Папе у Србију ако до њега дође,имаће огроман утицај на стварње одбојности православних верника према СПЦ. Тешко је веровати и поверовати у светлу познатог и реченог односно учињеног,да ће то што неко сад  долази са миртом у рукама обрисати и спрати невину крв просуту благословљеном камом(од које се Ватикан није оградио ево "тек"пола века)!Веровати у то је ментално,духовно,душевно,ама како год хоћете-слепило и кратковидост!Он може да дође,али нека га приме они којима је свеједно где је и дали је просута невина српска крв,наша Света Мајка Црква-НИКАКО!Надам се да текст модератор неће да обрише као бесмислен,јер чему онда форум ако је забрањено износити сопствено мишљење!Модератор би требало да је непристрасан а ако и обрише,то ће више говорити о њему и о томе на коју воденицу тера воду!

"Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?"

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

Молим администратора да ми одговори дали је дозвољено стављање слика на форум,јер имам и ја нешто слика,нису црвене јер су црно беле али осликавају много црвеног!Пуно слика имају Срби везане за Ватикан на овај или онај начин!Нису баш пријатне за гледање али су аутентичне!

"Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?"

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

Слике можеш стављати,зато је и стављена опција  0110_hahaha

Познато је нама све ово што си ти написао и све је то истина-Јасеновац,Стара Градишка,Глина,Павелић,Степинац,Дрљевић,Мајсторовић,......Али поента је теме да ли постоји штета од доласка папе у Србију.

Е сад,ми можемо полемисати да ли постоји или не постоји али му не можемо забранити да дође.Шта ако би се рецимо десило ако би се римокатолици и протестанти из САД-а удружили у томе да наш патријарх не може да посјети епархије у дијаспори јер може да им нанесе штету?

Подели на овим сајтовима

??? ?????? ?? ???? ?? ?? ??????? ????? ?? ??????? ???? ? ??????.

??????? !

????? ??? ?? ?????? ?? ?? ??? ??????? ??? ????? - ?? ??? ???? ?????? ????? ?????? ???? ?? ???? ???? ? ?? ??? ???? ?????.

??????? ? ???? ?????? ?? ???? ????? ???????? ?????? ?? ???????? ???? ???? ?? ????? ?????? ???????? ????, ???? ?? ?? ??? ???? ??????? ???????????? ?????? ? ??????????, ??? ? ? ???????? ?? ?????????? ????? ???????????.

???? ?? ?? ???? ???? ???????? ? ?????????? ????? ??????, ? ????? ?? ????? ??????? ? ?????????? ?????, ??? ?????? ????? ???? ???? ???? ?? ???????? ! ??? ?????? ???? ?? ?? ?????? ?? ?? ???? ???? ?? ???? ??? ??.

"Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински)

Подели на овим сајтовима

Lici malo na Yul Briner-a iz onog starog vesterna...  klapklap

"Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински)

Подели на овим сајтовима

Добро.Шта ако Ватикан издејствује забрану митрополиту загребачко-љубљанском и цијеле Италије да посјети паству у Италији?

Подели на овим сајтовима

Може само да оде у Јасеновац, да клекне тамо и да затражи опроштај од 700.000 мртвих Срба, а после да размислимо да ли и кад да га примимо....

Подели на овим сајтовима

??? ?????? ?? ???? ?? ?? ??????? ????? ?? ??????? ???? ? ??????.

??????? !

????? ??? ?? ?????? ?? ?? ??? ??????? ??? ????? - ?? ??? ???? ?????? ????? ?????? ???? ?? ???? ???? ? ?? ??? ???? ?????.

??????? ? ???? ?????? ?? ???? ????? ???????? ?????? ?? ???????? ???? ???? ?? ????? ?????? ???????? ????, ???? ?? ?? ??? ???? ??????? ???????????? ?????? ? ??????????, ??? ? ? ???????? ?? ?????????? ????? ???????????.

???? ?? ?? ???? ???? ???????? ? ?????????? ????? ??????, ? ????? ?? ????? ??????? ? ?????????? ?????, ??? ?????? ????? ???? ???? ???? ?? ???????? ! ??? ?????? ???? ?? ?? ?????? ?? ?? ???? ???? ?? ???? ??? ??.

?????? ? ??????? ????? ?????.  klapklap

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

?????.??? ??? ??????? ??????????? ??????? ??????????? ??????????-?????????? ? ?????? ??????? ?? ??????? ?????? ? ????????

?????? ?????. ?? ?? ??????? ?????? ???????? ????. ? ?????? ????????? ??????. ???? ?? ? ?????????, ?????????? ?????????... ????? ??????? ??? ???? ?????????, ???? ??????? ??????? ????????????.

?? ?????? ???? ?????? ?????????? ? ???? "????? ?? ?? ?" ??? ?????? ?? ?????,?? ???? ???? ???????? ? ????.

??? ?????? ???????? ?? ??????? ?? ?? ?????? ?????????? ???????? ?????? ?.??????? ? ???? ??????? ???? ???? ???? ???????-?????????? ????????? ? ?? ? ????? ???????? ?? ?? ?? ???? ???? ??? ????? ??????... ???? ????????, ???? ? ???????????.

Подели на овим сајтовима

?????.??? ??? ??????? ??????????? ??????? ??????????? ??????????-?????????? ? ?????? ??????? ?? ??????? ?????? ? ????????

???? ?????????? ? ??????????? ???? ??????????? ??? ?????????? ??????????? ??????? ??? ????????? ??? ???? ????? ?????? ???????. ??? ?? ????? ????????????? ???? ?????????? ??? ? ???????, ???????? ??? ???? ??? ?????? ???? ?? ? ?? ????????? ?????, ??????? ? ?????? ?? "???????" ?????? ?????????? ??? ????? ?? ?????? ?????. ? ????????. ??? ?????? ????????? ? ????? ? ?????? ?? ??????? ?????? ????????? ???????? ?? ?? ????????? ???????? ????? ???????? ?? ????? ????? ???? ? ??? ??? ?? ???? ???? ???? ??? ??????? ????? ???? ???????? ?? ?????????? ??????? ???? ???? ??? ?? (????? ?? ? ?????) ???? ?????? ???????? ?? ???? ???? ?? ???? ??????? ??????. ?? ????? ?? ?? ???? ???????? ????? ?? ???? ???????. ??? ?? ???? ?? ?????????? ????? ??????????? ? ??? ?? ???? ?????? ??????? ?? ?? ?????? ???? ???????? ???? ??????? ?????????? ????????. ? ????? ?? ?????? ??????? ? ????????? ???????, ??????????? ????? ?? ?????? "????" ?? ????????? ??????. ?????? ??? ????? ?? ?? ?????? ????.

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Штета свакако постоји!Знамо случајеве доста свеже.где је од наших епископа тражено да се пресвуку у грађанско одело па могу да пређу границу неке земље!Нека Папа дође,као слободном грађанину света нико нема права да му то брани,нити ми је то жеља,не дај Боже!Још је Макијавели рекао да је неправда учињена појединцу претња за слободно човечанство.Међутим,НЕ ТРЕБА да буде примљен од стране СПЦ,

ако СПЦ жели да Србима буде добра!Нико не помиње посредну штету изазвану нарушавањем односа са Руском Православном Црквом до које ће у некој мери свакако доћи.

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

Некако ми се чини да се овде ради о замени теза....

Наиме, пре свега, засигурни не постоји нико ко ће над злочинима учињеним, српском народу, ромском народу, јеврејима, и свим осталима над којима је чињен геноцид, рећи, ако, нема проблема, баш је то добро...с друге стране, засигурно постоји бар један припадник РКЦ-а, који се гнуша свих ужасних благослова, који су поједини из РКЦ-а клира давали...бар један...

Хајде сад да се запитамо да ли то што читамо Свето Јеванђеље, Стари завет и Житија Светих Отаца, читамо да би другима рекли да смо прочитали, да би се са другима у разговору такмичили ко је боље запамтио, или читамо да би Њима живели?

Скоро сасвим сам сигуран да већина нас, а врло вероватно и сви, читањем исправљамо и богатимо своја већ стечена искуства, али опет најпре ради самих себе. па затим и ради оних којима Бога у себи сведочимо.Јер обрнуто, било би лажно. Сетите се, из Старог завета, колико је невиних тражено, да се не би извршила казна?

Данас је из Јеванђеља читано Христово обраћање, у коме се каже да је Он наш Пастир, али не само стада једног, већ и осталих(прецизније и боље можете прочитати у Данашњим зачалима). Дакле само Он је Тај Који Суди, Пресуђује, Води нас са Собом. Када ми судимо, супротстављамо се Ономе Коме Се надамо, Ономе Кога Очекујемо.

И колико и назив ове теме изгледа битан, ситница је у односу на једино о чему треба да се бринемо и које треба Господа да молимо. Бавећи се нечим што нам није дано, а још узгред од Господа у Епископима и богу хвала, Светости Патријарха добисмо заступнике да се о томе брину, постајемо Марте, коју је свашта нешто бринуло....

Наравно, да свако од нас може имати мишљење, али некако ми се чини да је боље било док је мастиљава оловка била једино средство за записивање личног мишљења....треба да се овлажи с времена на време, а то време нам се да, да размислимо, да ли је то што ћемо написати, заиста толико битно за наш циљ, а на овом сајту и овом форуму, Једини Циљ јесте Спасење душа наших....

Мислим да треба читати дословце све што људи пишу, али не као иницијативу да се брже боље одговори, већ да се мало и размисли, о томе ште је то неко други хтео да "каже". Међу једним од последњих одговора, по мени, пажљиво треба прочитати мишљење о.Угрина...не са већ раније постављеним ставом, већ чистог ума, па лагано.....овлажите мастиљаву оловку, више се времена добија...

:drugarstvo: :drugarstvo: :drugarstvo:

0442_feel 0442_feel 0442_feel

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...