Jump to content

Каква је реална штета Србији од доласка папе 2013 ?!

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

???? ???? ??????? ?? ?????, ?? ??? ???????? ? ???????? ?????????? ??????? ? ??????? ??????, ?????? ?? ???? ???? ????? ?????????.

Ja ne mogu da budem bez emocija kada se spominje Jasenovac,dechiji logori ,to su Srbi!

?????? ??, ??? ?? ???? ???? ?????? ?????.

Da li je stradanje Srpskoga naroda neka druga tema?Da li je naoruzavanje Tudjmana od strane Vatikana,ne tako davna i to sa diamonds od pobijenih Jevreja i Srba neka druga tema.Da li Srpkinja treba da ide i pishe o ovome u Izraelskim novinama,da je niko ne savetovao da chuti,upozoravao?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 408
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Да не буде да се само на овом форуму чују гласови против,погледајет коментара Срба на овом линку!

http://www.politika.rs/index.php?lid=sr&show=rubrike∂=list_reviews&int_itemID=121275

"Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?"

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ko odredjuje ko je zvan a ko nezvan gost? Vi? Zapravo, pravo pitanje je, otkuda vam uopste ideja da zastupate stav koji je preovladjujuci? Sa druge strane, da li vi uopste mozete imenovati stav koji zastupate a da se on ne oslanja na negaciju, znaci stav, zasnovan iskljucivo na izgradnji odredjenog sistema vrednosti kroz borbu, i u borbi, sa neprijateljima? Dakle, mozete li pozitivisticki odgovoriti koja je ravan napretka naseg naroda, kada vec govorimo iskljucivo o narodu i veroispovesti, zanemarujuci konstantno licnost i Veru, gde je osa oko koje bi trebalo da se objedine vera i nacion u jednom hodu i u jednom cirkum vitae a u Vecnosti, naspram koje je poslednjih sto godina samo treptaj oka. Mozete li sagledati coveka, koji se niti zeni niti udaje, samim tim niti je Jelin niti Judejin, ostvarenog u identitetu buducnosti izrazavajuci ga vec sada i ovde svedoceci o Carstvu, potvrdjujuci time svoj zivot kao hristolik. Kakav je to covek...mozete li mi odgovoriti, mozete li mi ga opisati? Dakle, ne ono protiv cega ili koga se on bori ne bi li postao ovo ili ono, ostvario ovo ili ono, osvetio ovog ili onog... vec, opisati mi takvog coveka, koji kao Pavle, uzvikuje, radujuci se - ne, ne zivim vise ja nego zivi Hristos u meni. Kakav je to covek? Mislite o tome...

Otvorenog uma-otvorenog srca, mir vam - Ugrin

Подели на овим сајтовима

О УНИЈАЋЕЊУ НА ПРОСТОРУ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ -

Епископ АТАНАСИЈЕ Јевтић

"...Унијатски насртаји Римокатоличке цркве на православне Србе у Србији и по осталим српским крајевима нису престајали ни током 19. века, а у нашем 20. веку довели су до крвавог Геноцида над православним Српским народом и његовом Светосавском Црквом на терену злогласне усташко-фашистичке "Независне Државе Хрватске" током последњег рата (1941-45), када су и Римски папа Пије XII и Загребачки надбискуп Алојзије Степинац благосиљали нацифашистичке и усташке погроме над невиним православним народом и свештенством у Југославији, као и даље у Чехословачкој и Русији (Украјини).

О страдањима и жртвама православних Срба током усташког геноцида над Србима под немачко-италијанском окупацијом познато је већ широм целог света, о чему постоји и обимна литература на више светских језика, тако да се на томе овде не бисмо задржавали. Напомињемо само да је мучено и убијено четири српска православна епископа, око 220 свештеника и близу милион верника, од којих само 700.000 у злогласном логору Јасеновац. У десетак српских цркава убијани су и спаљивани верници, а само у Глини 1.200 Срба заклано је у храму. Порушено је и оштећено на стотине српских цркава и манастира, а покрадено или уништено велико црквено, културно и уметничко благо Српске Цркве на терену злогласне НД Хрватске.

Но, не мањи грех Римокатоличке цркве Хрватске био је у присилном прекрштавању православног Српског живља у Хрватској, тако да је, с благословом Ватикана и Хрватских бискупа на челу са кардиналом Степинцем, прекрштено 250.000 православних Срба и на терену НД Хрватске створена марионетска полуунијатска "Хрватска православна црква". Унијатско својатање насилно покрштених под окупацијом Срба у Хрватској наставила је Хрватска Католичка црква и пар деценија после рата, јер је нехришћанска особина римског унијатског менталитета позната и по томе да све што насиљем освоје за унију и папство, то никада више не напушта нити се тога одриче.

На жалост, вековна мржња римоцентричног тоталитарног менталитета према Православљу уопште, и посебно према православним Србима, није била присутна само код Загребачког надбискупа Степинца (који је у свом личном Дневнику записао поводом 27. марта 1941. следеће редове: " Дух бизантизма је нешто грозно да је само Свемогући и Свезнајући Бог у стању парирати интригама и подвалама тих људи... Шизма (тј. Православље) је највеће проклетство Европе, скоро веће него протестантизам. Ту нема морала, нема начела, нема истине, нема правде, нема поштења").

Од те мржње и агресије према Православној Цркви није био слободан ни познати Ђаковачки надбискуп Јосип Јурај Штросмајер (1815-1905), кога Римокатоличка црква на простору Југославије стално истиче као "пример екуменизма" још у 19. веку (о овоме видети најновију студију Љ. Дурковић-Јакшић, Србија и Ватикан 1804-1918, Краљево-Крагујевац 1990).

После II Ватиканског концила Римокатоличка црква у Југославији била је почела, иако не одмах, један толерантнији и екуменскији однос, (мада увек на римски начин схватаног екуменизма, тј. увек римоцентричног и папоцентричног). Међутим, то није дуго потрајало. Данас је римокатоличка црква у Словенији и Хрватској, а нарочито ова последња, поново агресивна и крајње нетолерантна према православним Србима и Српској Цркви на тим теренима, тако да је то практично прекидање сваких хришћанских односа који су иначе претпоставка за хришћански екуменски дијалог у љубави и истини..."

http://www.atlantaserbs.com/learnmore/library/unijacenje.htm

"Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?"

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

Ко одређује? Ја сам сигурно немогу!Али као човек из  народа,и неко ко познаје народ око себе-могу рећи

да одређује српски народ,Папа и Ватикан су нешто око чега ће Православни Срби увек да се сложе!Ако не верујете,погледајту шта је рекао народ као коментар за једне наше новине:Не боли,а отвара очи!

http://www.politika.rs/index.php?lid=sr&show=rubrike∂=list_reviews&int_itemID=121275

На поруку 303. ћу одгворити накнадно,имају Србе вредности за које може да се каже све-али не и да су нехришћанске! За разлику од Ватикана!

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

Svakako da je dobro da smo napokon ''uocili'' da Papa dolazi u posetu Drzavi a ne Crkvi. Oce li se Patrijarh sakriti u rodjenoj zemlji od ''nepozeljnog'' posetioca, hoce li na taj nacin pokazati gostoprimstvo Istoka, izraziti sopstveno shvatanje Hristovog pristupa kao pristupa netrpeljivosti prema drugima. Koliko je patio jevrejski narod zato sto je razapeo Hrista. Koliko su ih ganjali, ubijali i mucili zbog te zaostavstine njihovih predaka ti pseudodusebriznici ne osvrcuci se ni najmanje na Hristov pristup datom dogadjaju koji je bio izrazen recima - Oce, oprosti im jer ne znaju sta cine!?!? Hocemo li cuti Hrista, hocemo li sledovati Hristu... ili cemo uciniti istu gresku!?!? By the way, za neupucene, tu gresku su ucinili upravo pseudodusebriznici iz redova RKC-a, hocemo li biti njima nalik...ili ne? A, ako da, razilazimo se sa Hristom i upodobljavamo se Stepincu, kao individuui, koja na najplasticniji nacin izrazava to sagledavanje Carstva prizmom osvete i puta do Istog stazom sukoba i ''lova na vestice''... Mislite o tome.

P.S.Sagledavanje drugoga prizmom korisnosti i zivota kompromisom dobiti jeste bas hriscanski, nema sta!!!

0102_laugh :) :)
Подели на овим сајтовима

• Гости

Vox populi, vox dei...ali samo uz uslov da je to zaista glas naroda. Medjutim, da li je glas dat u vanrednim oklnostima istovetan sa onim koji je izrazen u redovnim okolnostima i, ako nije, sto je sasvim izvesno, kako onda mozete nas narod uzeti kao referentan kada su njegove odluke date u uslovima rata a misljenje gradjeno u odnosu na borbu sa neprijateljem a sa ciljem prezivljavanja? Da li je cilj naseg naroda i konkretnih licnosti, koje su cinioc tog naroda, tek puko ovozemaljsko prezivljavanje? Da li ono moze ikonizovati Carstvo vec sada i ovde? Na kraju krajevu, zasto nema radosti ostvarenja u Hristu onda na usnama i u srcima? One radosti, zarad koje su hriscani isli lavovima sa osmehom na usnama, neustrasivo srcem ispovedajuci jednu drugaciju realnost, ljubeci neprijatelje svoje i ponavljajuci - Oce, oprosti im jer ne znaju sta cine! - zato sto sleduju Hristu i zato sto su ''ludi'' za cezara... Mislite o tome!

P.S. Prestanite da izvlacite moje reci iz konteksta... ako ih vec analizirate - izanalizirajte ih onda sve a ne samo one delove koji vama odgovaraju i na osnovu kojih mozete da ponavljate jedno te isto. Mozete li mi odgovoriti, napokon - ako je Hristos rekao da moramo oprastati i ljubiti neprijatelje, sto podrazumeva i identican tretman prema njima kao i prema prijateljima (inace bi ta ''ljubav'' bila samo deklarativna i imala samo nominalnu vrednost), koji vi onda tacno imate problem sa tim ako sebe nazivate hriscaninom?!?!?

Подели на овим сајтовима

Рече неко " ...како су се потписали..."православни Срби који не би да дође Папа у СПЦ? Али при том не виде како се и сами потписују.Није место да се каже,но прилика свакако јесте!Моја ташта је жива и витална,из њене фамилије је поклано двадесет четири душа од усташа,није јој далеко Београд а у Нишу јој живи сестричина,има све услове да "својим присуством увелича" евентуални долазак Папе,у мом непосредном окружењу још је (само) пет таквих породица,ништа мање спремних за "изливе добродшлице",а безнадежно је наиван свако ко мисли да их по Србији нема још,па молим Вас,делао је Ватикан у својој прошлости,"делао",нарочито се према Србима истакао,што су забележили и пристрасни и непристрасни извори.Али и ако дубоко свестан свог деловања Ватикан се не одриче антисрпске реторике,асимилационих апетита,па и поред осведоченог антисрбизма,Ваткан успева да пронађе оне који би да му се "баце у наручје" у име прагматизма!То су они,чија мисија није изградња националног поноса код народа који би се онда јединствено борио за остварење свог националног интереса, већ насупрот томе, огађивање свега српског самим Србима, како би се они демотивисали да учине ишта што би заштитило и Србе и Србију. Они који би хтели да се назову културном и просвећеном, еврореформском елитом, не смеју ни да помисле, а камоли да кажу или учине нешто што би ишло у прилог или макар јасно дефинисало српске националне интересе.

Но за Православне Србе је добро да и такви постоје!Отвореног смо има,свако има право да мисли.

Међутим,ко је тај ко има право,да у име православних Срби пригрли Папу без да му тражи покајање за много пута (изгледа узалудно?!?!??!!!!) помињано "делање" на истребљењу Срба!Ко је тај,у име кога и чега,како ће да објасни овом народу ту "духовну ширину,просветљеност",а да при том тај исти народ

назове стадом својим,и да очекује да га тај народ и даље следи на Христовом путу? Сигуран сам да овај народ,није толико "учен" и да неће то да "схвати"!Како ће окарактерисати,назвати,оценити тога ко се усуди-незнам!Оно што знам је да неће имати лепе речи,нити одобравање за такав гест.

Мислим да ово могу да превиде само људи скромних интелектуалних,националних и духовних домета, који пате од изостанка свести о неопходности рада на остваривању српског националног интереса, те заштити и просвећивању народа,њима је потребно признање али не од Православних,њихови погледи су упрти у Ватикан.Мислим да би пријем Папе у СПЦ,а без да се Папа покаје,био забијање ексера у тело и душу српског Православног бића.Хвала Господу Богу,овај народ, успео је да се хиљаду година одржи са свих страна окружен Германима и Словенима захваљући својој култури коју је увек уздизао и помоћу ње градио национални осећај свог становништва,али без вређања националног,а ни верског  осећања других етникума.А уколико Ватикан нема намеру да се покаје,извини,онда и ми по угледу на суседе наше,морамо и требамо да радимо  на корист и добробит наше државе и наше Свете Цркве!Њихове власти не покушавају да воде интернационалистичко, мондијалистичко, политички коректну политику, већ да на сваки начин остваре свој национални интерес.Несмемо мондијалистичким приступом правдајући се прагматизмом и ко зна чиме још-да ризикујемо поделу међу верницима и свештенством,јер би то била огромна штета по православне Србе и Српску Правосалвну Цркву!Спадам у оне који верују,да таквих нема код православаца,или да их нема много,те да они национално свесни и одговорни,који имају инстанчан развијен осећај за осећања и успомене овог народа неће додавати со на отворену рану.

И да се послужим мислима Његошевим који каже "...да тирјанству ногом стати за врат,довести га познанију права-то је људска дужност најсветија..." !Православци нису и неће ником стати за врат (нити га србосјеком сећи),никада ни један свештеник нити Патријарх српске Цркве ни на који начин ни речима,ни делима није учествовао а још мање благсоловио било каква злочинства.То је хришћански исправно,и у томе лежи снага да од Папе у име сарадње очекујемо бар смерно покајање и/или извињење!То је најмање што може да да па да тек онда очекује "сарадњу" која је "преко потребна"!

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

?????, ????? ? ?????, ? ?????? ?? ?? ???? ????? ??????, ? ?? ?? ????? ?? ?????????? ?? ?????????? ???????

??????, ????? ?????, ??? ?? ?????? ?? ?? ?????? ????, ?? ?????? ?? ????????? ??? ?? ??? ???? ???? ???????? ????? ? ????, ???? ??????????? ? ??????? ??????, ??? ?? ??? ?? ???? ?? ?????? ???? ? ???? ??? ??????, ? ?????? ??? ?????....

? ??? ?? ?? ?????? ?????????

? ??????? ???????? ??? ??????? ????????

??? ??? ???????, ???? ??? ??????? ?? ??? ??? ???? ??? ??? ?????? ?????????, ??? ??? ??????? ??????? ??????? ?????? ?.?????:

......

Mozete li mi odgovoriti, napokon - ako je Hristos rekao da moramo oprastati i ljubiti neprijatelje, sto podrazumeva i identican tretman prema njima kao i prema prijateljima (inace bi ta ''ljubav'' bila samo deklarativna i imala samo nominalnu vrednost), koji vi onda tacno imate problem sa tim ako sebe nazivate hriscaninom?!?!?

????? ?????? ?? ?????????? ???, ????????? ????, ?? ?????? ??????, ??? ??? ?? ?????? ??? ?? ???????? ???????? ? ?????????? ????? ?????, ???? ????? ????? ???? ?? ????? ? ????????? ?????...

?? ?????, ?? ?????????? ?? ??? ??????, ???? ????, ??? ?? ???? ? ?????, ? ????? ????? ???????? ?? ?? ????, ?? ???? ?????? ??? ? ??????....

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Не мање јавно је постављено и једно друго и врло суштинско поитање:

Дали треба Ватикан да се извини Србима,дали су Срби то заслужили?

И...Табула раза!У "одговору" се много "прича",а мало или ништа каже!

А одговор који је јасан и недвосмислен свима може да садржи само једну реч!Реч ДА или реч НЕ!

И молим вас,далеко од тога да "...да желимо да се понове опет, да никада не престану..." ,таман посла, нисмо ми Ватикан који је скоро сад,пре десетак година у "милосрдном анђелу" сав озарен видео новог Степинца,па се доследно себи брже боље потрудио да га здушно подржи!

Срби имају бар два разлога да, после свих полома и падова, благодаре Богу: један је тај што су народ чије су владике, свештеници и верници постали Христови мученици, а други је тај што немају „свеце" попут Алојзија Степинца.

Да Господ благослови да тако и даље буде!

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

?? ???? ????? ?? ?????????? ? ????? ????? ? ???? ????????? ???????:

???? ????? ??????? ?? ?? ?????? ??????,???? ?? ???? ?? ??????????

?...?????? ????!? "????????" ?? ????? "?????",? ???? ??? ????? ????!

? ??????? ???? ?? ????? ? ???????????? ????? ???? ?? ?????? ???? ????? ???!??? ?? ??? ??? ??!

? ????? ???,?????? ?? ???? ?? "...?? ?????? ?? ?? ?????? ????, ?? ?????? ?? ????????..." ,????? ?????, ????? ?? ??????? ???? ?? ????? ???,??? ??????? ?????? ? "?????????? ??????" ??? ?????? ????? ????? ????????,?? ?? ???????? ???? ???? ???? ???????? ?? ?? ?????? ??????!

???? ????? ??? ??? ??????? ??, ????? ???? ?????? ? ??????, ????????? ????: ????? ?? ??? ??? ?? ????? ???? ?? ???????, ?????????? ? ??????? ??????? ???????? ????????, ? ????? ?? ??? ??? ?????? „?????" ????? ???????? ????????.

?? ?????? ?????????? ?? ???? ? ???? ????!

??? "????", ????? ? ??????,

?? ????? ???? ??????? ?? ????? ??????:

???? ????? ??????? ?? ?? ?????? ??????,???? ?? ???? ?? ??????????

??????? ????? ?? ????? ????????? ?? ????, ???? "????", ? ?? ???? ????.

????, ???????? ???? ?? ?? ??????, ????? ?? ? ???????, ?????? ?? ?????? ? ?????????? ?? ????? ????, ?????? ? ??????? ????????, ??? ???? ??????? ???????? ? ???? ???? ?? ???. ????? ?? ???? ?????????? ?? ???, ?? ?? ?? ?????? ???? ?? ?? ????, ?? ????? ?? ??? ? ???????....

??? ??, ??????? ???? ???? ?? ??????? ?????? ? ???????, ????? ??????? ?????????? ? ?????? ??? ???????? ?????????, ?? ?? ????? ??

1.?? ???????? ?? ?? ??? ??? ? ??????? ?????????

2.??? ????? ???????, ??????,??????????? ???????????? ?? ????? ??????????? ???? ???? ???????? ?????? ????????, ???? ??? ???? ?? ??????????? ???? ?? ?? ?????????

?? ??? ??? ?????? ?????????, ?????? ??? ?????????:

?????: O.Ugrin  ????? ? 01:06:29

......

Mozete li mi odgovoriti, napokon - ako je Hristos rekao da moramo oprastati i ljubiti neprijatelje, sto podrazumeva i identican tretman prema njima kao i prema prijateljima (inace bi ta ''ljubav'' bila samo deklarativna i imala samo nominalnu vrednost), koji vi onda tacno imate problem sa tim ako sebe nazivate hriscaninom?!?!?

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Опет како већ рекох,много причано а мало речено....

Срби православне вере треба дакле,да буду изложени за живота немилосрдном и систематском прогону од стране Ватикана,јер ће тако "... стећи правду и задовољење од самога Бога..." ,али да се у исти мах,за живота,поклоне и наклоне Папи? Ако је тако,чему онда земаљска форма покајања,,праштања? Зар нема ни једне земаљске форме по којој Ватикан Србима нешто "дугује" ако се то дугом може звати? Зар је у питању неки диктат,да морамо да се приклонимо и ако знамо,да нисмо ни жељени ни вољени?

У име чега и кога се то мора? Бојим се да то уз постојећу Ватиканску реторику код Срба православне вере никако неће ићи!Ићи ће код мондијалиста али не и код искрених верника. Ово свакако само може да значи отуђење Цркве од народа и народа од цркве!Не бих волео да морам испред православних Срба да браним такав став!И то пре свега зато,што ма колико се трудио да у људима видим само добро,

добро од Ватикана Србима није никад долазило,нити јесте нити ће доћи,а Ватикан се и не труди да нешто добро покаже!

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...