Милан Меденица :) Написано Фебруар 10, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2010 ???? ???? ??????? ?? ?????, ?? ??? ???????? ? ???????? ?????????? ??????? ? ??????? ??????, ?????? ?? ???? ???? ????? ?????????. Ja ne mogu da budem bez emocija kada se spominje Jasenovac,dechiji logori ,to su Srbi! ?????? ??, ??? ?? ???? ???? ?????? ?????. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 10, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2010 ??? ?? ???? ????????? ? ?????: ? ???? ?? ????????? ????????? ??????? ???? ?????? ???? ?? ?????? "??????????" ??????? ? ????????? ?????? ???? ?? ? ?????? ?????? ????,?????? ?? ?? ???????? ? ???????? ??????! ?????, ?? ????? ?? ??????? ?? ???????????? ??? ?? ?? ???? (?? ???????? ?? ????? ??????),? ?? ?? ??? ?? ????? ????? "??????",???? ?? ?? ????? ????!?????,????????? ???????? ??? ?????? ???? ?? ? ????? ?????,??? ?? ??????? ??? ??????????? ???????,? ??? ? ???? ????? ?????? ????? ? ?????? ?????????? ????????.?? ????? ??????? ?? ?? ?????? ? ????? ??????? ? ?? ? ?????? ?? ?? ???? ?????? ??????,??? ?????? ???? ??????? (? ????? ?? ?? ???? ??????),?? ?? ????? ???? ?????? ??????? ,???????? ? ?????? ??????? ?????? ? ?????? ???? ???? ? ??? ???????????? ????!?????? ?? ?????? ?????? ???? ?? ?? ?? ??????? ? ?? ????????? ??? ?? ???? ?????? ???????? ?????? "???? ????? ? ??????"!??? ???? ????,?? ?? ???????? ??? ????? ???????,??????? ???? ????? ?? ??????...(??? ?? ????? ????? ???? ? ?????? ???? ?? ??????? ??????? ?? ?? ????????,??? ??????? ????? ?? ??????????)...??? ????,???? ?? ?? ??? ???? ????????,?????? ??? ?? ????? ? ????? ??? ?? ??? ??? ?????!?????? ?? ?? ???? ????? ?? ???? ?????,?? ?????? ????????? ?? ???????,?????? ?? ?? ???? ????????????! ?? ????????? ???????? ????? ?????,? ??? ??????????? ??????? ???? ????????? ????? ??? ????????? ???? ?? ????,???? ?? ???? ???? ??? ????? ???????? ????,?? ????? ?? ???? ????? ??? ????? ?? ?? ????,? ? ?? ?????? ?? ??????! ??? ?? ???? ?????????? ?????, ????? ??? ?? ?? ???????? ????? ?????? ???? ?? ???? ???? ?? ?????????? ? ?? ?????, ??????? ??? ??????? ?? ?? ???????? ????, ? ?? ?? ?????? ? ???? ??????????? ??? ????.??? ?? ??? ???? ???? ''??? ??????? ?? ????? II ???????? ????''? ??? ''??????????? ???????? ??? ?????????? ???''? ??? ''????? ?????????? ????????, ??????? ?????????? ???? ???????????, ?? ????? II ???????? ????''? ??????, ??? ????? ??????: ?? ?? ??????? ???? ???? ? ??? ???????????? ???? (??? ?? ?? ???????? ???? ????????? ??????? ??? ?? ????? ?????? ???????????)? ??? ???? ?????, ??????? ?????? ?? ??????????? ?? ???????? ????? ?????? ???? ?? ?????? ??????? ??? ?????? ???? ?? ???????? ???????, ? ????????? ?????? ? ??? ?????? ?? ?? ??? ????? ??????? ??????????, ? ???? ????????? ????? ?????? ?????? ??? ???? ? ??? ????????? ???????. ????? ?? ?????? ?? ???? ????? ??????? ?? ????????? ??? ????? ? ??????, ????? ?? ? ?? ??? ? ????, ??? ??? ??? ????? ????. ???? ?????, ????? ?? ????? ???????, ???? ????????? ?? ??????? ?? ?? ?????????? ??????? ??? ????? ??????? ??????, ??? ?? ?????? ?????????? ???? ? ????????????? ?????????. ??? ? ???? ?? ????????? ???? ?????? ???????? ???????????? ''?? ???? ?????, ? ?? ?? ?????'', ???? ?????? ?? ??? ???????? ?? ??????? ? ??????? ??? ????. ? ???? ?? ???? ?? ???????? ????? ???????? ? ???????? ????????? ? ?? ?????? ? ??????????????, ???? ????? ?? ????? ?????? ??????, ?????? ???????? ???? ?? ???? ?? ???? ? ?????? ????? ? ??????? ??????? ??????????? ????? ??? ???????? ? ??????? ?? ???????? ? ?????. ??? ?? ?? ????????? ????? ???????? ??? ???? ???? ????? ??????? ????, ????? ???? ?? ??????? ? ??????, ???? ?? ??? ?????? ? ???? ? ???????? ????? ?? ???????? ?????? ? ????? ?????. ????? ?? ?? ???? ????? ?????? ?? ???? ????????, ? ???? ?? ??????? ????? ? ????????. ???? ?? ?????? ???????? ???????, ??? ?? ?? ????????? ????? ??????? ??????, ???? ???? ???? ?? ???????. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Фебруар 10, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2010 Баш тако,са теме смо "скренули" (мада је било потребно да скренемо) да укажемо на могућу а по мени више него евидентну штету по српску Цркву,која би пријемом Папе "обрисала гумицом" велики број верника а по мом скромном мишљењу,и сама би се изложила јаким и разарујућим потресима унутар себе саме!Уз пут,није без значаја ни могуће нарушавања односа са другим Православним Црквама,јер има и оних који памте наше жртве и ако код нас има наговештаја да би у име вере (!?!?!?) могле бити занемарене,ако не занемарене ,а оно ћутке заобиђене!Нешто као колатерална штета!Ватикан је оркестрирао уништење пола милиона Срба,и сад ће бити тако "милосрдан" па ће да нам дозволи да Папа дође у Србију !Ради чега-то он зна!За чије добро-и то он зна!Без покајања Ватикана,Срби немају ни најмањи повод да верују,да Папа за њихово добро долази,а шта Србима мисли-погледајте на YouTube! И опет је нешто о Србима свима јасно,осим Србима самим! "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 10, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2010 кхм, причамо о посети СРБИЈИ, не СПЦ, нисам знао да смо престали да будемо секуларна држава. иначе, баш лепо од тебе што си ме окарактерисао да сам заборавио жртве и да их бришем гумицом, врло јаки аргументи за дисквалификовење саговорника нема шта ... иначе, откад је јутбуј валидан светионик мишљења у Срба, то би било као да си се позвао на телевизију ... него, која је штета од доласка папе у СРБИЈУ? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Фебруар 10, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2010 ках, ках, (кашљање), гле, дежа-ву (мој коментар се понавља) могу да чиним чуда: Каква је реална штета Србији од доласка папе 2013 ?! Никаква. Параноја, нажалост великог броја "хришћана", само показује њихову нестабилност у вери, и пројављује недостатак поверења у епископе, клир и у део народа који уме да размишља. као да ће да се догоди фамозно унијаћење, екуменизам као долазак антихриста, губитак националног идентитета и сличне бајке. Питам се, ко је ту толико наиван? http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Фебруар 10, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2010 А каква је "корист"? "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 10, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2010 pa,recimo da ako budeš na dočeku,imaš sve šanse da izadješ na televizor..... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Фебруар 10, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2010 pa,recimo da ako budeš na do?eku,imaš sve šanse da izadješ na televizor..... ???? ?? ?? ????????? ?????? !!! 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Фебруар 10, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2010 Možda u oceni o korisnosti dolaska pape Benedikta u Srbiju, treba da pogledamo kakve su koristi imali neke zemlje u kojima je papa isto bio godinama (decenijama) nepoželjan? Moja je ocena da u duhovnom smislu korist mogu da imaju svi srpski rimokatolici i sa te strane zaista želim da papa poseti svoju pastvu. Ne vidim ama baš nikakvu duhovnu štetu pravoslavnima, a kako se taj dolazak vezuje uglavnom sada za proslavu godišnjice Milanskog Edikta, sva je prilika da je susret više nego poželjan. Da se vratim na zemlje u kojima je papa bio nepoželjan. Kuba. To je bilo 1998 godine u januaru. Razlozi zbog kojih je tada Kastro zvao papu Jovana Pavla 2. bili su uglavnom političke prirode. Želelo se pokušati ublažiti sankcije Sjedinjenih Država. U tome se i uspelo. Klinton je pohvalio odlazak pape u Kubu, i počele su da padaju mnoge barijere ka Kubi. Papa je bio "zabranjen" uglavnom u bivšim socijalističko-komunističkim državama. Izuzetak je bio odlazak 1979. godine Jovana Pavla u rodnu Poljsku, nakon izbora za papu. Svi koji su iole u kontaktu sa stranim ekonomistima i političarima, znaju da smo mi bivše zemlje socijalističkog bloka i dalje u njihovim glavama komiji. I sa razlogom gledaju tako, ali to je sad druga tema. Tako da bi ovaj dolazak i sa te strane našu zemlju konačno odvojio od komi internacionale. Sada to više nije bitno, i moguće da ste saznali za to. Naša bivša država Jugoslavija je imala pored sve svoje otvorenosti i prijateljskih i bilateralnih odnosa sa svim zemljama sveta, tri zemlje koje su bile na listi "neprijateljske". Služba je pratila posebno svu štampu i kretanje ljudi iz tih zemalja. To su bile Južnoafrička Republika (više deklarativno, nije bilo nikakvih kontakata), Izrael (vrlo budno praćenje) i Vatikan (svakodnevna aktivnost u službi). Kako smo mi pravni naslednici bivše države, ne treba nam teret prošlosti. Ovo je nova Srbija, koja neće teret socijalističkog nasleđa, i koja želi iskreno povezivanje i saživot sa Svetom. Dobro došao Benedikte. Podsećam da je ovo stav države a ne pravoslavnih vernika. SPC je prilično bliska sa kursom kojim plovi Srpski brod, tako da ne vidim nikakve prepreke zaista, sem u glavama pojedinaca, koje razumem ali sa kojima se ne slažem. Kako Bog da. Amin. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest O.Ugrin Написано Фебруар 10, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2010 Svakako da je dobro da smo napokon ''uocili'' da Papa dolazi u posetu Drzavi a ne Crkvi. Oce li se Patrijarh sakriti u rodjenoj zemlji od ''nepozeljnog'' posetioca, hoce li na taj nacin pokazati gostoprimstvo Istoka, izraziti sopstveno shvatanje Hristovog pristupa kao pristupa netrpeljivosti prema drugima. Koliko je patio jevrejski narod zato sto je razapeo Hrista. Koliko su ih ganjali, ubijali i mucili zbog te zaostavstine njihovih predaka ti pseudodusebriznici ne osvrcuci se ni najmanje na Hristov pristup datom dogadjaju koji je bio izrazen recima - Oce, oprosti im jer ne znaju sta cine!?!? Hocemo li cuti Hrista, hocemo li sledovati Hristu... ili cemo uciniti istu gresku!?!? By the way, za neupucene, tu gresku su ucinili upravo pseudodusebriznici iz redova RKC-a, hocemo li biti njima nalik...ili ne? A, ako da, razilazimo se sa Hristom i upodobljavamo se Stepincu, kao individuui, koja na najplasticniji nacin izrazava to sagledavanje Carstva prizmom osvete i puta do Istog stazom sukoba i ''lova na vestice''... Mislite o tome. Otvorenog uma-otvorenog srca, mir vam - Ugrin P.S.Sagledavanje drugoga prizmom korisnosti i zivota kompromisom dobiti jeste bas hriscanski, nema sta!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Фебруар 10, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2010 Није тешко причати са онима који чују!Дакле,много пута сам на овој теми написао да не верујем да Срби имају нешто против да Папа дође као шеф државе,али не и да дође у СПЦ!Срби то једино могу да виде као Ватикански drang nach osten,и то зато што никад није ни једном речју,делом а још мање гестом,показао трунку самилости,људску,човечанску, да не помињем овде често потезану Хришћанску! И сад ми се Папина посета ,и ако је уз благослов Ватикана побијено више од пола милиона Срба,представља као софистицирани пут Србије у Европу!Ако СПЦ прими Папу,СПЦ ће направити дистанцу према пастви,овоме само могу да се радују они који би волелу слабу СПЦ,јер сигурно ни сви свештеници не желе Папу као званичног госта!Што се тиче Срба католичке вероисповести,на њима је да уговоре Папину посету као своју верску потребу,СПЦ са тим нема ништа,као ни они са нашим Патријархом.Срби знају за сарадњу СПЦ и Ватикана,али ЗНАЈУ и шта је,кад,како,и колико урађено уз благослов Ватикана!И неможе Ватикан да очекује од Срба да му се поклоне и приклоне,мора пре тога што шта да уради!Изузетно би било опасно играти се осећањима верника,а под велом неких теолошкох учења,па тиме дати Папи благослов за све шта је урадио Ватикан!Срби су свесни да је вадесет први век је толико различит од свих претходних, човечанство је кренуло у правцу непознатог. Човек, такође и верник, знатно се изменио. Цркве се многима чине превазиђеним. Оне морају да их у то разувере, да их охрабре у мислима, да и поред све технологије света, брига о сопственој души треба да остане приоритет. Технологија не даје одговор човеку ко је, куда иде, шта му је крај, то је подручје вере, ту је Христос својим учењем човеку дао најсигурнији ослонац, а Црква је ту да људе окупи, подучи у исправној вери, нахрани Божанским даровима. Она је нова у старом, стара уз ново, увек у покрету,али и да рестаурације превазиђеног (што сами католици замерају Папи), у томе јој не помажу. Какво охрабрење у васкрс духовни,световни,па ако хоћете економски,политички и сваки други,који је Србији преко потребан,какво охрабрење би СПЦ послала верницима ако би Папа био примљен са свим почастима у СПЦ без назнака да Ватикан жели искрено да се покаје? Никакво! Напротив,поверење у СПЦ би било занавек изгубљено! "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Slusalica Написано Фебруар 10, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2010 lako je i to teoloski objaniti, sto se tice ubijenih...mi dobili Svete Mucenike a oni rimokatolici...pa hodao sa tim poslom ovim nasim ,istorijskim,prostorima.. svakako da je steta ,isparni nasi mozgovi, gde vece stete moze biti? vec se sad na forumima to oseti...prete paklom ako platimo otvaraju nam se vrata raja..vec poznata stvar inkvizicija....ma ljudi ne budite smesni davno su autoriteti pali,( vise roditelj nema autoritet nad detetom ) nova su vremena nastala. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Фебруар 10, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2010 Ни покојни Патријарх није баш јурио код Папе по сваку цену! http://revija.kolubara.info/sh/133/40/1189/ "...Podsećajući na te papine reči, vladika Lavrentije dodaje: – Mislim da je otišao u grob sa jednom velikom ranom na duši: posetio je ceo svet, uspostavio kontakte sa svim hrišćanskim dominacijama i ostalim crkvama, osim sa Ruskom crkvom, gde postoji problem unijata u Ukrajini, i sa Srpskom crkvom, zbog opterećenih odnosa iz Drugog svetskog rata. Zbog onoga što su tada Srbima učinili predstavnici Katoličke crkve i nije moglo da dođe do njegove posete Srpskoj pravoslavnoj crkvi. A to je bila njegova posebna želja. Mi smo najbliži susedi. Izostanak te posete bio mu je veliki politički minus. Međutim, uprkos nekim drugačijim uverenjima, episkop ističe i ovo: – Vrh Srpske crkve radovao se njegovoj poseti. Ne zaboravimo, Katolička crkva dogmatski je najbliža Pravoslavnoj crkvi. To su dve jedine kanonske crkve. Međutim, istorijske okolnosti su otežale naše međusobne odnose. Bilo je nekoliko planova, kaže Lavrentije, i da se papa Jovan Pavle II susretne sa srpskim patrijarhom. Pokušavano je preko vlasti. Vlasti su, napominje, još i u vreme Miloševića želele da se sa papom sretnu u Beogradu, ali poziva nije bilo i od Crkve. A papa nije želeo da poseti državu a da ne poseti Crkvu. Ipak, kako vladika otkriva, radilo se na tome da do susreta srpskog patrijarha i rimskog pape dođe. – Za to se stvorila povoljan prilika kada je papa dolazio u Banjaluku – predočava vladika Lavrentije. – Bilo je planirano da i naš patrijarh ode tamo. Pošto je katolička dijeceza svega stotinjak metara udaljena od srpske crkve, planirano je da poglavar Katoličke crkve dođe i poseti našeg patrijarha, kao poglavara Srpske crkve, pošto je na tom području, u Republici Srpskoj, srpska crkva najbrojnija. Međutim, lokalni organizatori naprave grešku, nisu to predvideli, nego proslavu radi koje je papa došao zakažu u katoličkom samostanu, u kojem je u Drugom svetskom ratu nekoliko stotina Srba na najzverskiji način umoreno. Patrijarh tamo već, zbog tih dubokih rana, nije mogao da ode. I tako je ta šansa propuštena. – Verujem – kaže – da je Vatikan gorko ožaloššćen što je zbog sitnica propuštena šansa da se sastanemo!..." http://revija.kolubara.info/sh/133/40/1189/ "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Фебруар 10, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2010 Svakako da je dobro da smo napokon ''uocili'' da Papa dolazi u posetu Drzavi a ne Crkvi. Oce li se Patrijarh sakriti u rodjenoj zemlji od ''nepozeljnog'' posetioca, hoce li na taj nacin pokazati gostoprimstvo Istoka, P.S.Sagledavanje drugoga prizmom korisnosti i zivota kompromisom dobiti jeste bas hriscanski, nema sta!!! "??????" ?? ?? ????? ?? ???? ????? ????,???? ????? ? ???? ??????!???? ??? ????????? ?? ???? ? ??? ???? ?? ???? ?? ?? ?????!????? ?? ?????? ????? ????? ?????????! ? ???????????? ???? ?? ???? ??????????,? ?????? ??????-????? ?????????! ????? ?? ???? ??? ?? ?? ??????,? ??? ???? ????????? ? ?? ??????? ?????...??? ?? ?? ?? ????? ??,?????? ?? ???????! "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Фебруар 10, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2010 ???? ???? ??????? ?? ?????, ?? ??? ???????? ? ???????? ?????????? ??????? ? ??????? ??????, ?????? ?? ???? ???? ????? ?????????. Ja ne mogu da budem bez emocija kada se spominje Jasenovac,dechiji logori ,to su Srbi! ?????? ??, ??? ?? ???? ???? ?????? ?????. ?????? ?? ?? ???? ???? ??? ???? ? ?? ??? ???????? ??? ? ?? ???? ???? ?????. ??? ???? ???????? ????? ?? ?????? ??? ????? ?? ??????? ??????? ? ?????? ???? ??? ???? ?????? ????? ?? ????? ?? ????????? ??????? ? ?????? ?? ????????????? ????? ? ??????? ???????? ??? ?????????? ???????????. ???? ??????? ?? ?????????? ?? ?? ????? ???? ??? ? ???? ??? ??? ???????? ??? ???? ?? ???? ???? ?????? ???...??????? ?? ????? ????????? ??????????? ????? ?? ??????????? ? ???????? ????. ??????? ???????? ??????? ????? ?????? ???? ????? ????? ???????????? ??????????. ??? ???. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука