Solomon Kane Написано Јануар 23, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2010 Литургикон (грчки,црквенословенски,српски,енглески) http://www.4shared.com/file/205408108/f9172fcd/Liturgikon.html Поздрав за сву моју браћу у Христу! 0202_238 w.a.mozart and Sophrosyne је реаговао/ла на ово 2 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јануар 23, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2010 ?????????? (?????,????????????????,??????,????????) http://www.4shared.com/file/205408108/f9172fcd/Liturgikon.html ??????? ?? ??? ???? ????? ? ??????! 0202_238 a el može i za sestre 0102_laugh :smiley: Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јануар 23, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2010 могу поново да постану ђаконисе па није на одмет имати је ја скидох па видећемо дал ће ми бити на корист а шта знаш Аго...путеви Господњи су неиспитани можда и постану свештеници...ко зна Божју промисао 0205_whistling Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Јануар 23, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 23, 2010 Ја сам само за ђаконисе.... 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Vesic Написано Јануар 24, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2010 Дао бих овде једно мало упозорење!!!!!!!!!!! У ЛИТУРГИКОНУ НА СТРАНИ 110 НА СИЛУ ЈЕ УБАЧЕНА У ГРЧКИ ТЕКСТ МОЛИТВА 3 ЧАСА КОЈА У ИЗВОРНИКУ НЕ ПОСТОЈИ. у Грчкој Литургији и у свим званичним Служебницима Грчке Цркве молитва 3 часа НЕ ПОСТОЈИ. Дакле. онај ко жели да чита и користи овај Литургикон треба да зна да се Грчки текст прекида после ове молитве на 110 стр.:`Ετι προσφερομεν σοι την λογικην λατρειαν.... Да би се уметнуо непостојећи текст молитве 3 часа: Κυριε, `ο το παναγιον σου Πνευμα `εν τη τριτη `ωρα τοις `Αποστολοις σου καταπεμψας, τουτο, `αγαθε, μη αντανελης `αφ ημων, αλλ `εγκαινισοω ημιν τοις δεομενοις σοθ. Прави наставак Епиклезе се налази на 112 страни и одпочиње ђаконовим речима: `Ευλογησον, δεσποτα, τον αγιον `Αρτον. п.с. нисам се дерао већ сам само хтео да вам скренем већу пажњу на овај део текста. ЈЕр недопустиво је убацивање нечега што не постоји у стварности. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јануар 24, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2010 ТЕОЛОГИЈА И ВИЗИЈА СЛУЖЕЊА ЖЕНА ЂАКОНА https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1615.0.html 01. Септембар , 2009 :cheesy2: Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јануар 24, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2010 Киријаки Каридојанис Фицџералд, „Ђаконисе у Православној Цркви: позвање на светост и служење“ је књига коју сам добила од свештеника И.Цветковића и његове предарге супруге Драгане, због мог интересовања за ђаконисе, о којима, морам признати до тада ништа нисам знала.. У сваком случају хвала на тексту, свака информација је добродошла, но колико сам ја схватила из књиге а и из неких текстова које сам принашла зар се управо у Грчкој не ради на томе да се у службу врате ђаконисе сад можда је боље да тему пребацимо тамо где и припада 1317_womens то нека администратори и модератори одлуче Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јануар 24, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2010 онда ћемо замолити администраторе да тему о Ђаконисама пребаце овде Хвала Марко и заиста бих волела још неки текст о томе, толико тога не знамо, а како да разумемо нешто о чему појма немамо Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јуки Написано Јануар 24, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2010 Јако лепа књига, на овај начин би требало да се штампају све књиге у нашој Цркви (наравно без грчког и енглеског). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Јануар 25, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 У руским храмовима, у Москви например, пензионерке раде, сам пуца у храму. И помажу у неким кад је реч о крштењу. Неке имају и ''купељ'' , тј. баптистеријум у самом храму. Приликом крштења, облаче беле хаљине , итд. Али за сад ван Литургије се то обавља. Марко, ако сам добро разумео, неће свештеници да Причесте болесника? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 Литургикон (грчки,црквенословенски,српски,енглески) http://www.4shared.c...Liturgikon.html Поздрав за сву моју браћу у Христу! The file link that you requested is not valid. moze li neko ponovo da okaci Liturgikon na neki od share sajtova. predlazem : mediafire.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Март 12, 2012 http://www.4shared.com/office/P0m1jcSE/Liturgikon.html Александрида, Иван Недић and Sophrosyne је реаговао/ла на ово 3 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 138999 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 tenksić Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Март 12, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 12, 2012 https://www.pouke.org:8080/library.php?id=557&cid=31&do=view Ево и директан линк ако некоме треба Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука