Jump to content

The War Illustrated - Први светски рат у 10 томова

Препоручена порука

"The War Illustrated" је британски ратни магазин, којег је покренуо Вилијам Бери (касније један од оснивача "Дејли телеграфа") у августу 1914. године.

5880.1L.jpg

Магазин је излазио до 1919. године, а касније су сви ти бројеви обједињени у једно капитално издање од 10 томова, подељених по тематским целинама. 

На преко 3500 страна, где преовлађују фотографије, уз пратеће потписе, односно краће извештаје, коментаре и анализе, може се практично осетити атмосфета тог првог сукоба у којем је учествовао готово читав свет, а међу страницама ових књига, на фотографијама и у текстовима, своје место су нашли и наши преци.

Иначе, оваква едиција је "покривала" и Други светски рат, а што се тиче Првог, у начелу то изгледа овако, а на следећим одговорима на тему, поставићу линкове за "скидање" сваког тома појединачно (у ПДФ формату). Па кога интерсује-нек` изволи ;)

nsillustratedwar01londuoft_0135-tile.jpg

Подели на овим сајтовима

Тооо краљу, хвала!!  :aplauz:  8086.gif

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Укупно има дакле 10 ПДФ-ова, све укупно око 550 Мб-један паметно утрошен ЦД.

Хвала на пажњи. :)

Подели на овим сајтовима

• 8 months later...

На молбу господина Предрага М. Вајагића, који није могао да приступи 5-ом и 10-ом тому овог капиталног дела, променио сам линкове.

Проблем је настао вероватно у индексирању фајлова које је Робартсова библиотека Универзитета у Торонту за наведена два тома у међувремену променила.

Успут, проверио сам опет и остале линкове, тако да сада свих 10 томова "ради". Проблем само може настати због обимности и количине фотографија коју сваки том има, па треба мало више времена да се учита, те то што сте учитали да евентуално снимите на ваш хард-диск. Углавном, сада ради...

Али, уколико имате и даље проблем, а ако имате могућност да "скидате" са Scribd.-a, линкове можете наћи овде. 

А може и овде. Директно од "издавача"...

Када "кликнете" на том који желите, "отвориће" вам се страница "Интернет архива" која "поседује" жељени том из горе поменуте библиотеке Универзитета у Торонту. У левом углу екрана, имате прозор "View the book", где је само потребно да изаберете хоћете ли да читате онлајн, да скинете.ПДФ у колору односно црно белој техници, или пак документ у формату вашег Е-читача... Како год, само је, као што рекох потребно стрпљења, због комплексног и обимног садржаја, који често уме да "забагује" и јачи рачунар са доста меморије, односно брзине интернета... (Ја имам "гејмерску" машину са јаким процесором и 8 Гига РАМ-а и брзину кабловског интернета од 20 Мбит, па опет чекам читаву вечност :))) )

Значи, само мало стрпљења, уколико вас наравно интересује ово дело :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...