w.a.mozart Написано Октобар 11, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 11, 2009 ? ???? ?? ?????? ?? ???????? - ??????.??????? ???????? - ??????? ????!!! o,radosti....ime ti je Hristos....sv.Jovan zlatousti Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Октобар 11, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2009 ???? ?????? ??? ????? ?? ??????? ?? ???? ????! ??, ??? ?? ?????? ??????? ???????????. ??? ?? ??????? ????????? ???? ??????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 11, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 11, 2009 ???? ?????? ??? ????? ?? ??????? ?? ???? ????! ??, ??? ?? ?????? ??????? ???????????. ??? ?? ??????? ????????? ???? ??????. da,i sve vreme ?uti.............dok inkvizitor blebe?e.....na kraju ga Gospod poljubi....ma ?itajte sami Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ивањушка Написано Октобар 11, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2009 ? ???? ?? ?????? ?? ???????? - ??????.??????? ???????? - ??????? ????!!! o,radosti....ime ti je Hristos....sv.Jovan zlatousti ???? ????? ?? ????? "??????? ?? ???????? ??????". ??? ?? ????? ??????? ?? ????? ????. ?? ???? ??????,??????????? ??? ???????????? ???? ????? ???? ???????????? ?? ?? ??? ? ???? ??????. "Ако Христос није дошао ради праведника, онда ја своју праведност одбацујем као грех који ме одваја од Христа и у томе што сам грешан проналазим другу праведност, небеску, која ми пружа средство да приступим Христу и будем са Њим". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 11, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 11, 2009 ? ???? ?? ?????? ?? ???????? - ??????.??????? ???????? - ??????? ????!!! o,radosti....ime ti je Hristos....sv.Jovan zlatousti ???? ????? ?? ????? "??????? ?? ???????? ??????". ??? ?? ????? ??????? ?? ????? ????. ?? ???? ??????,??????????? ??? ???????????? ???? ????? ???? ???????????? ?? ?? ??? ? ???? ??????. isuviše volim i poštujem Gospoda da ne bih napisao -pokušao- i to je eufemizam..... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ивањушка Написано Октобар 11, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2009 ? ???? ?? ?????? ?? ???????? - ??????.??????? ???????? - ??????? ????!!! o,radosti....ime ti je Hristos....sv.Jovan zlatousti ???? ????? ?? ????? "??????? ?? ???????? ??????". ??? ?? ????? ??????? ?? ????? ????. ?? ???? ??????,??????????? ??? ???????????? ???? ????? ???? ???????????? ?? ?? ??? ? ???? ??????. isuviše volim i poštujem Gospoda da ne bih napisao -pokušao- i to je eufemizam..... ?? ???,????? ??????? ?? ???? ???? ??? ???? ??????????! "Ако Христос није дошао ради праведника, онда ја своју праведност одбацујем као грех који ме одваја од Христа и у томе што сам грешан проналазим другу праведност, небеску, која ми пружа средство да приступим Христу и будем са Њим". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 11, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 11, 2009 ma znam bre............ 0203_cool 0102_laugh samo konstatujem Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 11, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2009 ????? ?? ???????????? ?????? ???? ??? ????????. ??? ???? ?????????. ???????, ????? ???? ?? ??????. ???? ?? ???? ??????, ? ??? ???? ???? ??? ?????? ?? ??????? ???????????: ??????? ?? ??? ???? ??????? ???? ???. ??? ?? ??????? ? ??? ??? ???? ? ??? ????? ?????? ???? ?? ?? ??????? ??????. ?? ?? ?? ???? ??????, ??? ?? ?? ??????? ??? ?? ????? ???????? ??? ?? ? ??????? ?? ???? klapklap клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antoneta Написано Октобар 11, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2009 Слажем се да би радост требали да пренесемо људима, мислим и да то Господ и жели од нас односно да ово Кад би вам рекао не треба да буде у потенцијалу (глаголски облик).... јер ми кад Бога и то што имамо са Њим и уз Њега покажемо, тј. сведочимо - ми смо уствари со свету.... дакле радост и да кроз ту радост ти људи осете љубав Божију. Несебично. Нисмо богатији од оних који нису у Цркви а опет смо радосни, нисмо лепши а опет смо радосни, нисмо паметнији а опет смо радосни, немамо ни мање проблема а опет смо радосни. И тиме треба да зрачимо.То је оно унутрашње осећање, недодирљиво од стране гладијаторске арене у којој се често налазимо, које нам Бог дарује када Га носимо у себи.... Радост јер знамо да постоји светлост тамо на крају, радост због сигурности коју нам пружа, јер знамо да нам увек чува леђа, јер не треба да бринемо за сутра, радост јер нас милује својом љубављу, јер можемо да отресемо са рамена све болести које нас нападну и кажемо Није ми ништа..... "Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађо Написано Октобар 11, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2009 На основу мог искуства требало би имати скроз отворен, али ненаметљив приступ. Не воли нико да му се било шта намеће, а ово што сам изнео отвара људе и наводи их да питају. Тада долази до изражаја наша мудрост да одговоримо на што приступачнији начин остављајући места да се они не заробе одговором, а да опет добију подстицај да поново питају. Ненаметљивост је неопходна, јер њоме дајемо шансу да и Господ делује. Мора да дође до синергије јер ћемо лако упасти у заблуду да смо нашом мудрошћу и талентом некога довели у Цркву. Добронамерних људи који су гладни и жедни Бога и заједнице са Њим има много и од нас зависи у којој мери ће они утолити ту жеђ. Једној девојци сам само одговарао на питања која је постављала, уливши јој поверење својим ставом и не инсистирајући ни на чему. Прву недељу петровског поста је добровољно одпостила први пут у животу и први пут се причестила. Која је моја улога била у свему томе. Само да укључим лампу да она види пут... А Ко је Светлост и Пут то ваљда знамо. Само треба да их подстакнемо да они сами ХОЋЕ. Љубављу, радошћу, свиме што сте до сада навели; и ја додајем идејом отворености и ненаметљивости. ''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ивањушка Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 ?????? ?? ?? ?? ?????? ??????? ?? ????????? ??????, ?????? ? ?? ?? ?????? ? ???? ?? ??? ??????? ?? ??? ??? ?? ??? ????? ?? ????? ?? ???? ? ??????????? (????????? ?????).... ??? ?? ??? ???? ? ?? ??? ????? ?? ??? ? ?? ???? ????????, ??. ????????? - ?? ??? ??????? ?? ?????.... ????? ?????? ? ?? ???? ?? ?????? ?? ???? ????? ????? ??????. ?????????. ????? ???????? ?? ???? ???? ???? ? ????? ? ???? ??? ???????, ????? ????? ? ???? ??? ???????, ????? ????????? ? ???? ??? ???????, ?????? ?? ???? ???????? ? ???? ??? ???????. ? ???? ????? ?? ???????.?? ?? ??? ????????? ???????, ??????????? ?? ?????? ????????????? ????? ? ????? ?? ????? ????????, ???? ??? ??? ?????? ???? ?? ?????? ? ????.... ?????? ??? ????? ?? ??????? ???????? ???? ?? ?????, ?????? ???? ?????????? ???? ??? ?????, ??? ????? ?? ??? ???? ???? ????, ??? ?? ????? ?? ??????? ?? ?????, ?????? ??? ??? ?????? ?????? ???????, ??? ?????? ?? ???????? ?? ?????? ??? ??????? ???? ??? ??????? ? ?????? ???? ?? ?????..... :cheesy2: :smiley: 0705_read.gif' class='bbc_emoticon' alt='319.gif' /> "Ако Христос није дошао ради праведника, онда ја своју праведност одбацујем као грех који ме одваја од Христа и у томе што сам грешан проналазим другу праведност, небеску, која ми пружа средство да приступим Христу и будем са Њим". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Октобар 26, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2009 Не знам на какав начин би ми то Он рекао, али у сваком случају, отишао бих до свог свештеника и све испричао.Ако би ми свештеник рекао шта да мењам, додајем или одузимам, прихватио бих. Ако промену свештеник не препоручи, наставио бих да живим као и до сада, уз Божију помоћ, Литургијски сваког трена... "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 ПРОМЕНИМО ДАНАС СВОЈ И ТУЂ ЖИВОТ НА ПОЗИТИВНО У ГОСПОДУ! али молим те, послушај ме једну ствар пре него трепнеш поново: немој себи и другима да нашкодиш пошто све паметне ствари у животу раде паметни људи, ти буди глуп! уради нешто несвакидашње, нешто другачије, нешто ново ... стално патимо од неких устаљених погрешних правила која нас спутавају, ''добронамерних'' савета којима цео живот робујемо без потребе, а уствари стално и никад наша личност не дође до изражаја - слободна, искрена, пуна и јасна. нажалост, имамо потребу да робујемо својој сујети, зависти, (реално) бесмисленим надањима и тежњама, разним врстама згртања глупости а кад погледамо шта уствари желимо за себе и друге око нас и једни другима да оставимо - уствари лепо сећање и узајамну љубав. све остало је крајње смарајуће и оптерећујуће. иначе, ми православци смо познати по ''узалудним'' и ''лудим'' очекивањима - да будемо са Богом бесмртни кроз Њега, и који ће сутра и некоме другоме да помогну у томе. увек ћемо свако мудром и паметном да изгледамо глупи или луди, тако да је време да урадимо нешто сасвим другачије - 0102_laugh (и не ово није реклама) :0104cheesy: као балони, испуњени смо надама и сновима али временом једна реченица ушуња се у наше животе ... НЕ БУДИ ГЛУП. то је мрвитељ могућности то је најраспрострањенији убијач у појам свет је пун паметних људи који раде разне паметне ствари то је паметно али, ми смо са глупима глупост је неуморна трка за животом без кајања паметни можда имају мозга али глуп има храбрости паметан види ствари онакве какве јесу глуп види ствари онакве какве би требале да буду паметни критикују глупи стварају чињеница је да немамо глупе мисли не бисмо имали интересантних мисли уопште паметни имају планове ... али глупи имају приче. паметни могу имати ауторитет а глупи имају један паклени мамурлук није паметно ризиковати то је глупо бити глуп је бити храбар глуп се не плаши да падне. глуп зна да постоје горе ствари од промашаја ... као никад ни не покушати. паметан је имао једну добру идеју и та идеја је била глупа не можеш надмудрити глупог. тако ни не покушавај запамти само глуп може стварно бити брилијантан тако да, БУДИ ГЛУП! ПРОМЕНИМО ДАНАС СВОЈ И ТУЂ ЖИВОТ НА ПОЗИТИВНО У ГОСПОДУ! клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 O daaaaaaaa.... Samo sto ono sto je ovde opisano kao glupak, meni je definicija mudrog.. Jedan ovakav bi mogao da "razmrda" sve oko sebe... LET`S DO IT!!! 0102_laugh 29dz8zk :0104cheesy: 11122 takeoff Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 каже свети Апостол Павле у првој посланици Коринћанима, управо у првој глави: 0442_feel 0442_feel 0442_feel 18. Јер је реч крстова лудост онима који гину; а нама је који се спасавамо сила Божија. 19. Јер је писано: Погубићу премудрост премудрих, и разум разумних одбацићу. 20. Где је премудри? Где је књижевник? Где је препирач овог века? Не претвори ли Бог мудрост овог света у лудост? 21. Јер будући да у премудрости Божијој не позна свет премудрошћу Бога, била је Божија воља да лудошћу поучења спасе оне који верују. 22. Јер и Јевреји знаке ишту, и Грци премудрости траже. 23. А ми проповедамо Христа разапетог, Јеврејима, дакле, саблазан а Грцима безумље; 24. Онима пак који су позвани, и Јеврејима и Грцима, Христа, Божију силу и Божију премудрост. 25. Јер је лудост Божија мудрија од људи, и слабост је Божија јача од људи. 26. Јер погледајте знање своје, браћо, да нема ни много премудрих по телу, ни много силних ни много племенитих; 27. Него што је лудо пред светом оно изабра Бог да посрами премудре; и што је слабо пред светом оно изабра Бог да посрами јако; 28. И што је неплеменито пред светом и уништено изабра Бог, и што није, да уништи оно што јесте, 29. Да се не похвали ниједно тело пред Богом. 30. Из ког сте ви у Христу Исусу, који нам поста премудрост од Бога и правда и освећење и избављење. 31. Да (као што се пише) ко се хвали, Господом да се хвали. hvala isus-sinai клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука