Гости Guest Написано Фебруар 10, 2014 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2014 КАКО ЈЕ ХИНДУС СА ФИДЖИЈА ПОСТАО ПРАВОСЛАВНИ СВЕШТЕНИК A+ A- Поздрав свим мојим вољеним православним Хришћанима. Ја сам о. Варнава са Лабаса, другог по величини острва на Фиджију. Користим ову прилику да вам пренесем како сам нашао истину у Православној цркви. Када сам први пут срео Његово Високопреосвештенство Господина Амфилохија на мом острву Вануа Леву у граду Савусаву, било је то недјељног јутра 18. јуна 2010. године. Посјетио ме у мојој радњи, стајавши близу врата. Мислио сам да се ради о обичном човјеку, али сам убрзо спазио да је на грудима носио крст са нашим Господом Исусом Христом. Увео сам га у радњу. Био сам изузетно сретан и сузе су се почеле слијевати низ моје лице док сам се руковао са њим. Са осмијехом на лицу позвао ме да изађемо ван и водили смо пријатан разговор. Успио сам опет да га сретнем и наредне недјеље. Био је то једини пут када сам се молио са светим човјеком, ја, који сам до тада био изузетно одлучан Хиндус и који нисам желио постати Хришћанином. Једне вечери сам га позвао у мој дом на вечеру и да упозна моју фамилију. Кроз свој живот Хиндуса нико никад није посјетио моју фамилију. Али оно што је Његово Високопреосвештенство учинило својом посјетом, и поред тога што нисам био Хришћанин, за мене је био јако емотиван моменат који ме оставио без ријечи. Нешто смо разговарали и он ме послије упитао да ли желим да промијеним своју вјеру и постанем православни Хришћанин. Оно што је било лако за запазити јесте да је то био човјек препун љубави и истинске вјере. Након тога одвео је мене и моју породицу у Грчку, гдје сам рукоположен за ђакона у манастиру Пресвете Богородице на Родосу. Упознали смо шта је Православље. То је истинита вјера и данас сам поносан што сам православни Хришћанин. Када видим цркве и манастире, крену ми сузе на очи и захваљујем нашем Господу и Спаситељу, Исусу Христу, који је преокренуо наше животе у Православље. Седмицу дана након тога рукоположен сам у свештеника у цркви св. Григорија Паламе у Солуну. Био је то велики дан за моју породицу као и за становнике мог острва Вануа Леву. Никада у свом животу нисам ни помислио да бих могао постати православни свештеник, али сам тако поносан и желим да на томе стално захваљујем нашем Господу Исусу Христу. Увјеравам вас да ћу уз Божију помоћ и благослов Његовог Високопреосвештенства Амфилохија многе на мом острву привести православном Хришћанству, у цркви св. Атанасија и св. Николе на Вануа Леви. Нека благослов нашега Бога и Његова безгранична милост буду са свима вама. Желим да се захвалим Његовом Високопреосвештенству Архиепископу Амфилохију што ме рукоположио у ђакона, и захваљујем се монахињама и оцима манастира на Родосу. Поред тога желим да се од срца захвалим становницима Родоса за бригу и љубав коју су показали током нашег боравка на овом острву. Коначно, желим да се захвалим свим људима православне заједнице у Солуну на њиховој несебичној подршци током мог рукоположења и мог цјелокупног боравка. Написао о. Варнава Наир Превод са енглеског Д. П. 7.2.2014 год. http://www.johnsanidopoulos.com/2013/06/how-hindu-from-fiji-became-orthodox.html ; Манастир Лепавина Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте! Ignjatije, Интегра, Ненад Р. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jermel Написано Фебруар 10, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2014 КАКО ЈЕ ХИНДУС СА ФИДЖИЈА ПОСТАО ПРАВОСЛАВНИ СВЕШТЕНИК Архипелаг Фиџи се налази у Тихом Океану ( на оној страни ближе Аустралији и Новом Зеланду ) и ондашња Црква је канонска егзархија Митрополије ново зеландске која припада Васељенској Патријаршији. Интегра је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 10, 2014 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2014 da,da...sad se setih, ovaj je mitropolit je za Novi Zeland. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука