Jump to content

Олимпијске Игре

Оцени ову тему

Препоручена порука

Алал вера за све наведено... Је л' се може знати који спорт је у питању? :)

Кошарка.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Па кад се намешта обично се намести да буде што мање сумњиво, намести се на неку уобичајену, малу разлику а не на 10 поена, осим ако им не треба гол разлика... :) Шта има да будеш разочаран у рукомет, савез и организација нам се распадају годинама, оно на ЕП је урађено упркос свему и свачему, а не зато што нам је добар рукомет...

Нисам разочаран у Српски рукомет, већ у Дански.

Задњи пут када су данци изгубили од хрвата то је било ја мислим 2007ме и то са неких 1-2 разлике.

Мада када кажем намештено не мислим....буквално намештено... него ето да неког једноставно није занимало како ће да прође у рукомету (данце)

А можда су само околности ....

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Гости

понедељак, 06. авг 2012, 15:22 -> 18:59

Асафа Пауел разочаран

Капитен јамајчанских спринтера Асафа Пауел казао је да би сигурно освојио медаљу у трци на 100 метара на Олимпијским играма у Лондону, да због повреде препона није посустао, пренели су светски медији.

"Разочаран сам. Знам да бих дошао до медаље да се нисам повредио, али тако је, како је... Веома сам разочаран, али вратићу се и све ћу поправити", рекао је 29-годишњи Пауел. Он је додао да му се обновила стару повреда препона.

Asafa-P-1.jpg

Пауел је одлично стартовао, али је на половини трке посустао и на циљ стигао последњи, после 11 секунди и 99 стотинки.

Прва два места припала су његовим сународницима Јусеину Болту и Јохану Блејку, док је трећи био Американац Џастин Гетлин.

Asafa-P.jpg

Болт је са 9.63 побољшао свој олимпијски рекорд. Блејк је трку завршио за 9.75, а Гетлин за 9.79.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Болт храбри Пауела

Неколико сати после победе у трци на 100 метара на Олимпијским играма у Лондону и одбране злата из Пекинга, Јамајчанин Јусеин Болт је преко Твитера послао поруку подршке повређеном сународнику Асафи Пауелу.

"Поштовање шефе... надам се да ћеш се убрзо опоравити... Ти си почео ову превласт Јамајчана", написао је нови-стари власник олимпјског рекорда - 9 секунди и 63 стотинке.

Bolt-U.jpg

Пауел који је држао светски рекорд на 100 метара од 2005. до 2008. године, када га је оборио Болт, обновио је повреду препоне и завршио финалну трку као последњи.

Још није познато да ли ће Паул у петак трчати штафету 4x100 метара и помоћи сународницима да одбране злато са Игара 2008. године.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Серена и у Рију

Двострука олимпијска шампионка из Лондона Серена Вилијамс нада се да ће представљати своју државу и у Рио де Жанеиру 2016. године. Када будем осетила да не могу да будем најбоља, више нећу играти. Нисам уморна и још уживам док играм, изјавила Серена.

Америчка тенисерка Серена Вилијамс изјавила је данас да јој није довољно што је освојила Голден слем и да да планира да брани олимпијску титулу на Играма у Рио де Жанеиру 2016. године.

Serena-singl.jpg

Злато у синглу...

Серена Вилијамс је освојила златну медаљу у синглу и трећу златну медаљу у дублу са сестром Венус на Олимпијским играма у Лондону.

"Планирам да будем на следећим Играма. Када будем осетила да не могу да будем најбоља, више нећу играти. Нисам уморна и још уживам док играм", рекла је Вилијамсова, која је освојила 14 гренд слем титула.

Она је додала да је била веома срећана што је победила, јер је прошле године била ван терена због болести.

"Успела сам да се вратим и победим. То је невероватна ствар за мене и награда за тежак рад", рекла је Вилијамс.

Serena-dubl.jpg

... али и у дублу, са сестром Венус

Сада када је завршена "златна грозница", четврта играчица на ВТА листи планира да се опусти и да осети атмосферу на Олимпијским играма.

"Никада не излазим напоље за време Олимпијских игара. Не могу да будем 'превише луда'. Сада имам времена да се опустим", рекла је Вилијамсова.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Злато за ветерана

Феликс Санчез у 34. години освојио златну медаљу у трци на 400 метара са препонама. Атлетичар из Доминиканске Републике био најбољи и у Атини 2004. године. У Лондону други Тинзли, бронза за Калсона.

Феликс Санчез из Доминиканске Републике освојио је златну олимпијску медаљу у трчању на 400 метара препоне постигавши у финалној трци резултат од 47:63 секунди.

Sancez.jpg

То је друго олимпијско злато за Санчеза, након што је у истој дисциплини тријумфовао 2004. у Атини.

Сребрна медаља припала је Американцу Мајклу Тинзлију са временом 47:91, а бронзана Порториканцу Хавијеру Калсону са 48:10 секунди.

Подели на овим сајтовима

• Гости

(Не)очекиван пораз "фурије"

Шпански кошаркаши поражени у последњем колу групе Б од Бразила (88:82), па су такмичење по групама завршили на трећем месту. "Фурија" је тако избегла дуел са "Дримтимом" у евентуалном полуфиналу турнира.

Кошаркаши Шпаније и Бразила одиграли су изузетно занимљив меч у последњем колу групе Б на Олимпијским играма у Лондону. Иако су водили током читавог меча, Шпанци у финишу дозволили "кариокама" да дођу до победе (88:82).

Brazil-Spanija1.jpg

Бразил је тако завршио на другом место у групи, а "фурија" степеницу ниже. Ипак, као што су многи очекивали, Шпанија је тако избегла дуел са Американцима у евентуалном полуфиналу Турнира.

Шпанци су водили више од три четвртине, а онда је наступио (не)схватљив пад у игри, што су Бразилци искористили и стигли до победе.

Brazil-Spanija2.jpg

Код Шпанаца су доминирала браћа Гасол. Пау је постигао 25 поена, док је Марк постигао 20 кошева. Са друге стране, најефикаснији је био Леандро Барбоса са 23 поготка.

Подели на овим сајтовима

• Гости

уторак, 07. авг 2012, 09:24 -> 11:34

Да ли сте знали? – 10. део

Сребрне медаље америчких кошаркаша са Игара у Минхену 1972. године и данас се чувају у једној минхенској банци.

Нису хтели да их приме због, по њиховом мишљењу, намештене финалне утакмице против екипе некадашњег СССР-а.

i0nq4raAa56I.jpg

То је био први пораз америчких кошаркаша у њиховом дотадашњем учешћу на Играма на којима су забележили 62 победе без иједног пораза. Финални сусрет завршен је резултатом 50: 49 за Американце.

Међутим, њихово славље прекинуо је тадашњи генерални секретар ФИБА Вилијем Џонс (такође Американац) који је тражио да се одиграју још три секунде јер је непосредно пре краја утакмице, тренер СССР-А Кондрашин, тражио тајм-аут.

Иако није имао право да се меша, ауторитету Џонса нису се супротставили званичници турнира. Аут је извео Иван Једешко, додао центру Александру Белову који је забележио победнички кош и Американци су остали без златне медаље, упркос бројним протестима. Бронзану медаљу на том такмичењу освојила је кошаркашка репрезенатција Кубе, једину у историји на олимпијским турнирима „под обручима".

Parlov.jpg

На Играма у Минхену 1972. Југословен Мате Парлов постао је први олимпијски шампион у боксу (у полутешкој категорији).

Хајди Шилер била је прва жена која је у име спортиста прочитала олимпијску заклетву.

На Олимпијским играма у Лондону 1908, које су у историји забележене као летње, одржана су такмичења у уметничком клизању. Победник је био Рус Николај Панин.

Први пут на Играма 1928. у Амстердаму додељена је златна медаља за алпинизам – Британцу Струту за освајање Монт Евереста.

Подели на овим сајтовима

• Гости

уторак, 07. авг 2012, 11:17 -> 11:24

Исинбајева се (можда) повлачи

У скоку мотком Јелена Исинбајева је доминирала у претходном периоду, али је бронзана медаља у Лондону изгледа окончала њену еру. Руска атлетичарка и даље неодлучна да ли ће се повући сад, или после Игара у Рију за четири годнине.

Руска шампионка Јелена Исинбајева још не може да одлучи да ли ће се и када пензионисати. Олимпијска и светска шампионка у скоку мотком, Исинбајева, због повреде мишића није могла довољно да тренира за лондонске Олимпијске игре због чега је овај пут освојила бронзу.

jelena-isinbajeva.jpg

Пензионисати се, или не - Јелена Исинбајева

"Мој план је био да освојим злато у Лондону и пензионишем се. Али не желим да се пензионишем са бронзом", рекла је она а преноси АП." Због тога сада размишљам о Рију. Можда ћу тамо освојити злато и онда се повући".

А можда и неће.

"Мењам одлуке сваког дана", рекла је 30-годишња рекордерка.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Флашом на Болта!

Пијанац вређао и бацио флашу на Усаина Болта пред почетак трке на 100 метара. Ухватила га и "пребила" џудисткиња Едит Бош, бронзана у категорији до 70 килограма. "Бацач" ухапшен.

edit.JPG

Лондонска полиција одвела је у затвор особу која је вређала и гађала флашом Усаина Болта, неколико секунди пред почетак трке на 100 метара, у којој је Јамајчанин на величанствен начин тријумфовао.

flasa.jpg

Изгредник није имао нимало среће, јер је седео поред Едит Бош, холандске џудисткиње, која га је зачас "средила".

"Неки пијанац који је седео испред мене бацио је флашу на стазу! Ударила сам га... Невероватно", написала је Едит Бош на Твитеру, али је због "обрачуна" са изгредником пропустила свих 9,6 колико је Болту требало да претрчи 100 метара.

Одмах су притрчали полицајци, који су пијанца одвели у "апс".

flasa2.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости

ВИДЕО: Шампионка без заставе

Серена Вилијамс је освојила злато на Олимпијским играма у Лондону када је за кратко време у финалу почистила Марију Шарапову. Ипак, на крају уз америчку химну, подигнуте су заставе другопласиране Русије и Белорусије, за коју је бронзу донела Азаренка. Погледајте зашто...

Подели на овим сајтовима

• Гости

Едит Бош: Како сам пребила пијанца...

Џудисткиња Едит Бош објашњава како је "ухапсила" изгредника који је флашом гађао УСаина Болта.

Едит Бош, џудисткиња која је "ухапсила" човека који је флашом гађао Усаина Болта објашњава како се све одиграло.

pijanac.jpg

"Бацио је флашу и обузеле су ме емоције. Ударила са га у потиљак отвореном шаком. А онда се на њега обрушило обезбеђење", рекла је Едит Бош холандској телевизији.

"Због њега сам пропустила финале. Жалим због тога... Није ми јасно зашто људи чине такве ствари", рекла је Бош.

Усаин Болт није коментарисао инцидент, рекавши да "не прововише насиље".

Већина учесника финала није ни приметила флашу која је долетела из публике.

"Мало ми је засметало... Али нисам знао шта се догодило. Када се спремате за старт цео стадион ћути", објаснио је Џастин Гетлин.

editbos.jpg

Едит Бош

Подели на овим сајтовима

• Гости

Мрзим фото-репортере...- ВИДЕО

Сјајни британски бацач диска Лоренс Окоје умало није "побио" фото-репортере током такмичења.

Гађао је највиши пласман. Умало није погодио фото-репортере. Лоренс Окоје, Велика Британија.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Нађа ипак не воли нацисте

"Мој дечко је био неонациста али више није", поручила је немачка веслачица Нађа Дригала која је на удар јавности дошла када је откривена њена веза са функционером једне екстремно десничарске партије у Немачкој. Нађа, која је учествовала на Олимпијским играма у осмерцу напустила је Лондон да не би стварала додатан притисак осталим немачким спортистима.

Немачка веслачица Нађа Дригала демантовала је повезаност са неонацистима, као и да је убедила свог дечка да одустане од те екстремне политичке идеологије.

nadja.jpg

Натерала дечка да раскине с нацизмом - Нађа Дригала

Немачка телевизија АРД пренела је у петак да се Дригала налази под сумњом да је симпатизер десничара и да је у вези функционером екстремистичке Националдемократске партије (НПД) Михаелом Фишером.

"Мој дечко од маја није члан НПД и дистанцирао се од свега тога. Мислим да су медији преувеличали читаву ствар. Његови ставови су били велики терет за нашу везу. Током многих расправа дала сам му до знања да не подржавам неонацисте и због тога је наша веза трпела", рекла је 23-годишња веслачица.

Дригала је одлучила да напусти олимпијско село после неуспеха немачког осмерца на почетку Игара у Лондону.

"То је била моја одлука. Нисам желела да ометам остале спортисте које тек очкују такмичења", додала је Дригала.

Подели на овим сајтовима

• Гости

И Лохте п... у базен!

Амерички пливач Рајан Лохте признао да се "олакшава" у базену. "Просто морам, јер у хлорисаној води има нешто што вас аутоматски тера на мокрење", рекао Лохте.

Рајан Лохте, освајач пет медаља у Лондону, признао да пишки у базен.

lohte1.jpg

"У хлорисаној води има нешто што вас аутоматски тера да се олакшате", рекао је Лохте. "И наравно, то увек радимо".

Додуше, пливачи то не раде током трке, већ искључиво током загревања.

lohte2.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...