Jump to content

Олимпијске Игре

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

Јанко: Хоћу медаљу у дублу

Након пораза од Американца Јнко је разочаран, али да то неће утицати на његов наступ у дублу са Ненадом Зимоњићем у којем се нада медаљи.

Српски тенисер Јанко Типсаревић после данашњег пораза од Американца Џона Изнера у осмини финала олимпијског турнира у Лондону рекао је да је разочаран, али да то неће утицати на његов наступ у дублу са Ненадом Зимоњићем у којем се нада медаљи.

Janko12.jpg

"Не могу да кажем да је само срећа, у тајбрејку сам буквално гађао, али нисам успео да погодим страну, мислим да ми је дао два друга сервиса, од којих сам један на пету меч лопту добио и други буквално ас. У првом сету Изнер је био бољи, доста добро одиграо је тај гем у којем ме је брејкнуо, други сет сам ја крив, на 6:4 у тајбрејку сам промашио форхенд и то је одлучило", рекао је Типсаревић у Лондону. Он је додао да је невероватно да на меч лопту главни судија мења одлуку линијског, али је на констатацију српских новинара да је заиста био аут рекао да је то онда у реду.

Janko11.jpg

На питање да ли ће пораз у синглу утицати на дубл, Типсаревић је био веома јасан:

"Никако, имамо противнике које можемо да добијемо. Волео бих да не завршим Олимпијске игре забадава, него са медаљом", истакао је он. Типсаревић се на крају захвалио свим олимпијцима који су га бодрили током целог меча.

"Хвала свима, поготово Дивцу, који је био на свим нашим мечевима. Покажао је зашто је био велики вођа наше кошаркашке репрезентације, јер зна како да подигне атмосферу", закључио је Типсаревић.

Подели на овим сајтовима

• Гости

четвртак, 02. авг 2012, 00:05 -> 00:13

Да ли сте знали? - 7. део

На Играма у Токију базен био дубок 180 цантиметара. Југословенима одговарало, остали се бунили.

Због далеког пута и великих трошкова Југославија није званично послала своју Мисију на Игре у Лос Анђелесу 1932. године. Као посматрач на пут је кренуо Вељко Нераџић, наш познати бацач кугле и спортски радник. Међутим, у Лос Анђелесу су га наши исељеници наговорили да учествује у дефилеу и носи југословенску заставу. Нераџић се потом такмичио у бацању диска и освојио 17. место.

Први и једини пут на Играма у Риму „плави" су освојили златну медаљу у фудбалу победивши у финалу Данску са 3:1.

Rim.jpg

Плакат Олимпијских игара у Риму

Мађар Деже Ђармати је у Токију 1964. завршио своју каријеру са трофејом у ватерполу што је у његових пет узастопних учешћа била пета освојена медаља. На овим Играма учесници ватерполо турнира жалили су се на дубину базена. Приговоре су упутили мађарски и италијански ватерполисти због висине југословенских спортиста. Наиме, дубина базена од 180 цм је југословенима због висине одговарала толико да су могли практично да стоје на дну.

Први олимпијски победник којем је у част подигнута олимпијска а не национална застава и одсвирана олимпијска, а не национална химна, био је Ханс Гинтер Винклер победник у „великој награди скокова"на Играма у Мелбурну 1956. који је касније постао и први јахач са пет златних медаља.

Стивен Редгрејв је исписао златну страницу у спортској историји Олимпијских игара 2000. Постао је први коме је пошло за руком да освоји златне медаље на пет узастопних Олимпијских игара. Биргит Фишер на истим Играма 2000. године осваја две златне медаље у кајаку и постаје прва жена којој је пошло за руком да освоји медаљу на Олимпијским играма у размаку од 20 година.

Redgrejv.jpg

Стивен Редгрејв

Подели на овим сајтовима

• Гости

четвртак, 02. авг 2012, 11:13 -> 12:34

Ирски боксери јуре познате

Ирце можда бије глас да су пргави и да знају да се побију, а њихови боксери су некада су били међу најбољима на планети. Ипак, у Лондону боксери ове земље јуре друге познате спортисте да би се фотографисали са њима за Твитер.

Власници олимпијских медаља, чувајте се! Ирски боксери не само да јуре титуле већ и прослављене спортисте како би се фотографисали са њима.

barns-djokovic.jpg

Ноле једна од "жртава" Педија Бернса

Боксер у мува категорији Педи Барнс изазвао је медијску пажњу на отварању Олимпијских игара у Лондону прошле седмице када је шетао унаоколо са картонским натписом са својом Твитер адресом и изјавом да је "отворен за спонзоре".

Добитник бронзе на Играма 2008. године, потом је "ујурио" српског тенисера Новака Ђоковића и јамајчанске спринтере Усеина Болта и Асафу Пауела како би се фотографисао са њима и поставио њихове фотографије на Твитер, преноси Ројтерс.

Боксер бантам категорије Џон Џо Невин, први од пет ирских боксера који је дошао до четвртфинала, укључио се у целу причу јуче рекавши новинарима са киме се све састао током ОИ и откривши да "пада" на најпознатије сестре тенисерке.

"Упознао сам се са Рајаном Гигсом и Крегом Беламијем, а они су сада, наравно, видели Џона Џоа Невина", рекао је Невин и додао да се у Пекингу упознао са још једним својим херојем –Рафаелом Надалом.

"Сада се надам да ћу видети сестре Вилијамс и фотографисати се са њима", додао је он.

Подели на овим сајтовима

• Гости

четвртак, 02. авг 2012, 11:56 -> 12:11

Тежак мамурлук аустралијског веслача

Аустралијски веслач Џош Бут имао је тешко јутарње буђење у лондонској болници. Ноћ пре тога Бут се после трке у осмерцу на Олимпијским играма жестоко напио, разбио излог једне радње, приведен је у полицију где се на крају и онесвестио, пре него што је превезен у болницу.

Аустралијски веслач Џош Бут (21) приведен је у Лондону због штете коју је, у пијаном стању, направио на излогу једне радње, само неколико сати након што се такмичио у осмерцу на Олимпијским играма.

australija-veslanje.jpg

Мамурлук у Лондону

Капитен олимпијског тима Аустралије Ник Грин изјавио је да се Бут после привођења онесвестио у полицијској станици, због чега је одмах пребачен у болницу. Бут је пуштен на слободу, а полиција против њега није поднела пријаву.

Грин који је навео да је о инциденту обавештен у три сата после поноћи, додао је да ће о евентуалној дисциплинској одговорности веслача бити речи пошто стигну информације полиције. Бут, који дебитује на Олимпијским играма, трку у осмерцу у Виндзору завршио је на последњем - шестом месту.

Подели на овим сајтовима

• Гости

четвртак, 02. авг 2012, 13:16 -> 13:29

Анђелина сада брани Србију

Анђелина Џоли, која није баш популарна личност у Србији, можда ће ипак променити мишљење Срба о њој. Позната холивудска глумица је на свом Твитер профилу написала да је шокирана изјавом селектора хрватских рукометаша да га победа над Србијом подсећа на „Олују".

Позната америчка глумица Анђелина Џоли критиковала је изјаву тренера хрватских рукометаша Славка Голуже након победе над Србијом на Олимпијским играма у Лондону. Голужа је тријумф над Србијом и игру своје селекције упоредио са ратном операцијом "Олуја".

andjelina-dzoli.jpg

Анђа сада на страни Србије

Џолијева је на свом профилу на Твитеру написала да је шокирана таквом изјавом и да национализам не сме никако да се мења са патриотизмом.

"Неки људи не разумеју суштину Олимпијских игара. Национализам се не сме мешати с патриотизмом", написала је она.

Хрватска је у уторак на ОИ победила Србију са 31:22 у такмичењу по групама.

slavko-goluza.jpg

Холивудска глумица згрожена изјавом господина Голуже

Подели на овим сајтовима

• Гости

четвртак, 02. авг 2012, 14:02 -> 14:08

Суарез против британских навијача

Репрезентативац Уругваја огорчен је понашањем британских навијача који су на стадиону у Кардифу на мечу две селекције звиждали уругвајској химни. "Мислим да су звиждали и вређали ме, јер се плаше играча као што сам ја. Разумем увреде, али не и када публика звижди, док ми покушавамо да певамо химну", рекао је огорчени Суарез.

Нападач фудбалске репрезентације Уругваја Луис Суарез критиковао је британске навијаче, јер су звиждали химни његове земље на Олимпијским играма у Лондону.

luis-suarez.jpg

Суарез бесан на Британце

Британци су се пласирали у четвртфинале олимпијског турнира, пошто су јуче у Кардифу победила Уругвај са 1:0 голом Данијела Стариџа у финишу првог полувремена.

"Мислим да су звиждали и вређали ме, јер се плаше играча као што сам ја. Разумем увреде, али не и када публика звижди, док ми покушавамо да певамо химну. То је непоштовање и такве ствари не би требало да се дешавају", рекао је Суарез за британске медије.

Суарез је по доласку на Енфилд најављен као велико појачање Ливерпула, али није оправдао очекивања врсног голгетера који је у дресу Ајакса са лакоћом тресао мреже противничких голмана.

Уругвајац је крајем прошле године кажњен са осам утакмица суспензије и 40.000 фунти, јер је на мечу Ливерпул - Манчестер Јунајтед вређао Патриса Евру на расној основи.

У Суарезову заштиту стао је Себастијан Коутс, који сматра да његов саиграч из репрезентације и клуба није заслужио такав третман публике.

"Доста ми је оваквих ситуација са Луисом. Ствари су отишле предалеко и не свиђа ми се начин на који се опходе према њему. Он зна да смо ми и цела нација уз њега и овдашњи навијачи би требало да га оставе на миру", поручио је Коутс.

Подели на овим сајтовима

• Гости

четвртак, 02. авг 2012, 15:10 -> 15:20

Кинези бесни на западне медије

Кинески новинари огорчени су начином на који западни медији прате успехе кинеских спортиста, оптужујући их за допинг. "Упркос многобројним тестовима поједини западни медији игноришу резултате тестова и настављају да показују своју тврдоглавост и ароганцију", наводи се у коментару агенција Синхуа.

Кинески медији жестоко су узвратили на сумње и оптужбе изречене у Лондону на рачун резултата кинеских такмичара на Олимпијским играма, описујући те наводе и западне новинаре као арогантне и пуне предрасуда.

je-siven.jpg

Бесни јер западни медији доводе у сумњу успех кинеских спортиста

Већ неколико дана освајачи златних медаља из Кине су у жижи јавности и под сумњом да користе недозвољена средства, известили су државнз агенција Синхуа и пекиншки дневник Пиплс дејли и оптужили западне медије да измишљају приче.

Медији и јавност у Кини су нарочито увређени наводима да је 16-годишња пливачица Шивен Је - олимпијска шампионка на 400 и 200 метара мешовитим стилом - користила допинг.

"Упркос многобројним тестовима поједини западни медији игноришу резултате тестова и настављају да показују своју тврдоглавост и ароганцију", наводи се у коментару агенција Синхуа.

Напади на Је, према мишљењу пекиншког дневника, део су кампање да се дискредитују успеси кинеских спортиста.

Синхуа даље објашњава да је "неодговорно да западни медији бацају љагу на кинеске спортисте који побеђују захваљујући напорним тренинзима и дугогодишњим мукотрпним припремама".

Агенција закључује да западни медији морају да се привикну на чињеницу да је Кина велика економска и спортска сила.

Подели на овим сајтовима

• Гости

четвртак, 02. авг 2012, 15:47 -> 15:53

Мареј у полуфиналу

Велика Британија има полуфиналисту тениског турнира. Енди Мареј је у четвртфиналу савладао Шпанца Николаса Алмагра са 2:0, по сетовима 6:4, 6:1. Мареј у полуфиналу чека понедника меча између Новака Ђоковића и Жо-Вилфрида Тсонге.

Најбољи британски тенисер Енди Мареј пласирао се у полуфинале олимпијског турнира у Лондону, пошто је савладао Шпанца Николаса Алмагра са 6:4, 6:1.

endi-marej.jpg

Мареј у полуфиналу

Мареј ће у полуфиналу играти против победника дуела Новака Ђоковића са Французом Жо-Вилфридом Цонгом.

Британски тенисер је на данашњем мечу забележио 15 асова, а Алмагро није чак имао ниједну брејк лопту.

Тријумф Мареја са трибина Вимблдона посматрали су принц Вилијам и његова супруга Кејт Мидлтон.

Vilijam-i-kejt.jpg

Краљевска подршка са трибина

Подели на овим сајтовима

• Гости

четвртак, 02. авг 2012, 16:38 -> 16:44

Олимпијски деда

Јапанац Хироши Хокетсу званично је постао најстарији такмичар на Олимпијским играма у Лондону.

Хокетсу, 71, данас је званично добио титулу најстаријег такмичара када је са коњем по имену Шапат наступио у дисциплини дресура, преноси АП. Хокетсу је био и најстарији такмичар на Играма у Пекингу 2008. године, а први пут је на ОИ учествовао 1964. године у Токију.

Hoketsu1.jpg

"Највећа мотивација за то што се такмичим је што осећам да сам све бољи", рекао је Хокетсу.

Оскар Сван из Шведске и даље је најстарији олимпијац икад. Освојио је сребро у стрељаштву 1920. године када је имао 72 године.

Подели на овим сајтовима

• Гости

четвртак, 02. авг 2012, 12:21 -> 12:50

Јужнокорејка одбила утешну медаљу

Јужнокорејска репрезентативка у мачевању Шин А Лам одбила је да прихвати такозвану "утешну" медаљу за спортско понашање на Олимпијским играма, као компензацију за то што је одлуком судија оштећена у мечу са немачком такмичарком.

Међународна мачевалачка федерација саопштила је да жели да јужнокорејској такмичарку додели "специјалну медаљу" због жеље за победом и поштовања правила" у мечу против Немице Брите Хајдеман.

Shin-A-Lam-1.jpg

"Не осећам се ништа боље због тога јер то није олимпијска медаља.

Не желим да прихватим резултат тог меча јер верујем да су судије погрешиле", рекла је Лам британским медијима.

Полуфинални меч јужнокорејске и немачке такмичарке био је поприште до сада највеће контроверзе на Олимпијским играма и, према проценама стручне јавности, највеће судијске грешке.

У последњој секунди, при резултату који је јужнокорејску такмичарку водио у финале, покварио се сат што је омогућило Немици да постигне поен и да победи.

Shin-A-Lam-2.jpg

Иако је било јасно да је дошло до квара, судија из Аустрије Барбара Цар је четири пута понављала поен и, на крају, признала победу Немице.

Уследила је једночасовна расправа на терену у којој су учествовале судије, записничари и представници две екипе. Лам је у сузама стојала са стране и није желела да се повуче са терена.

Пошто је, коначно, пресуђено у корист немачке такмичарке, Лам је одбила да се бори за треће место и бронзану медаљу, верујући да је она прави победник полуфинала.

Председник Олимпијског комитета Јужне Кореје Парк Јунг-Сунг потврдио је да је Међународна мачевалачка федерација понудила утешну награду да би признала да је "људски фактор" кривац за грешку.

Shin-A-Lam-3.jpg

"Свесни су да је дошло до грешке, веома им је жао због тога и желе да одају признање њеном спортском духу. Пошто су судије одбиле нашу жалбу, нема начина да се промени исход тог меча", навео је Сунг.

Подели на овим сајтовима

• Гости

четвртак, 02. авг 2012, 10:41 -> 13:07

Немци победили после преокрета

Србија–Немачка (2:3), 25:23, 29:27, 18:25, 20:25, 18:19

Српски одбојкаши су на мечу против Немачке од готовог направили вересију. Изабраници Игора Колаковића прва два сета су решили у своју корист резултатом 25:22 и 29:27. Уместо да заврше посао, "орлови" су допустили противнику да се врати. Немци су добили те деонице са 25:18 и 25:20. После велике борбе у петом сету "панцери" су на крају и тај део игре добили резултатом 20:18.

Српски одбојкаши доживели су и други пораз на Олимпијским играма. Од "орлова" била је боља репрезентација Немачке која је тријумфовала са 3:2, по сетовима 22:25, 27:29, 25:18, 25:20, 20:18.

srbija.jpg

Изиабраници Игора Колаковића испустили су огромну шансу да веома брзо заврше меч. Српски одбојкаши освојили су прва два сета. Уместо да у трећем заврше цео посао допустили су противнику да се врати у игру.

Немци су заиграли пожртвованије, посебно су побољшали сервис, и користили су слабији пријем српских играча.

Највећа борба виђена је у петом сету где се до краја играло поен за поен. Немци су имали више сет лопти, али "орлови" су успели да одрже концентрацију и поентирају када је било потребно.

Имали су "орлови" и једну меч лопту, али Немци су се спасили, да би тек после велике борбе искористили лош пријем у пољу и из контре дошли до одлучујућег 20. поена.

Србија је на овом мечу освојила један бод, али на три меча у групи има две победе и пораз.

Србија–Немачка (2:3), 25:23, 29:27, 18:25, 20:25, 18:19

Подели на овим сајтовима

• Гости

четвртак, 02. авг 2012, 11:38 -> 13:23

Колашинац најављује добре вести из Лондона

Рано ујутро трећег августа почињу квалификације. До вечери, када је финале, надам се добрим вестима за Србију, поручио је српски репрезентативац у бацању кугле Асмир Колашинац.

Име Асмира Колашинца лако је упамтити, а поготово када је после недавног Европског првенства на којем је овај 27-годишњи момак освојио бронзу. Насмејан и самоуверен, члан Олимпијског тима Србије у бацању кугле, ишчекује старт такмичења.

asmir-kolasinac.jpg

Колашинац најављује лепе вести из Лондона

„Рано ујутро трећег августа почињу квалификације. До вечери, када је финале, надам се добрим вестима за Србију", рекао је Колашинац.

Његова форма у сталном је успону и то је оно што га највише радује. На другим Олимпијским играма у каријери Колашинац ће пробати да се, за почетак, домогне финала.

„Знам шта ме чека и како да се понашам. Искуство са прошлих Игара у Пекингу ће ми помоћи. Осим тога, тада сам био много млађи и под јаким утиском догађаја чији сам део", додао је он.

Колашинац у овом тренутку размишља о времену које ће бити на такмичењу.

„Видео сам у среду круг из којег се баца. Ако падне киша то може да преставља опасност. Било би идеално када би време било облачно, готово прохладно, али без кише", сматра српски такмичар.

Уосталом. овом момку из Сјенице хладноћа не представља проблем.

„Навикао сам на то", поручује он.

Током последњих дана пред турнир највише је радио на брзини и експлозивности, мало мање се бавио дизањем великих тежина. Сада га сати деле од почетка турнира који са нестрпљењем очекује.

Подели на овим сајтовима

• Гости

четвртак, 02. авг 2012, 11:49 -> 11:57

Четверац Србије у Б финалу

Репрезентативци Србије у веслању Милош Васић, Радоје Дјерић, Миљан Вуковић и Горан Јагар нису успели да се пласирају у А финале дисциплине четверац без кормилара на Олимпијским играма у Лондону.

Српски четверац је био последњи, шести, у полуфиналној Групи један, иза Велике Британије, Аустралије, Холандије, Белорусије и Италије.

Srpski-veslaci.jpg

Српски веслачи трку на 2.000 метара завршили су за шест минута, седам секунди и 41 стотинку, што је девет секунди и 15 стотинки спорије од првопласираних Британаца.

Прве три репрезентације бориће се за финале са најбржима из Групе два, док ће се друге три такмичити у Б финалу за пласман од седмог до 12 места. Финала ће се возити у суботу.

Веслачка репрезентација Србије имаће представнике и у Б финалу двојца без кормилара, у којем ће петак у 11.20 веслати Никола Стојић и Ненад Бедјик.

Подели на овим сајтовима

• Гости

четвртак, 02. авг 2012, 13:12 -> 14:24

ВИДЕО: Чавић у полуфиналу

Репрезентативац Србије у пливању Милорад Чавић пласирао се у полуфинале на 100 метара делфин стилом на Олимпијским играма у Лондону, док Иван Ленђер није успео да прође квалифкације.

milorad.jpg

Милорад Чавић је са временом 51.90 завршио као други у Групи шест и пласирао се у полуфинале. Постигнутим резултатом заузео је укупно пето место

Снимак трке Милорада Чавића

Чавић је пливао у истој групи са највећим ривалом, Американцем Мајклом Фелпсом, који је трку завршио испред њега са временом 51.72.

Иван Ленђер је трку завршио за 52 секунде и 40 стотинки и био пети у Групи пет, а укупно се пласирао на 18. место.

Lendjer.jpg

Полуфинала су на програму вечерас од 21.56 а у полуфиналу ће пливати 16 такмичара.

Подели на овим сајтовима

• Гости

четвртак, 02. авг 2012, 14:20 -> 17:02

Новак у полуфиналу

Ђоковић - Тсонга (2:0), 6:1, 7:5

Новак Ђоковић је у полуфиналу Олимпијских игара. Српски тенисер у четвртфиналу савладао Француза Жо-Вилфрида Тсонгу са 2:0, по сетовима 6:1, 7:5. Новак ће се за финале борити са Британцем Ендијем Марејем.

Србија има полуфиналисту на тениском тунриру. Као што се очекувало, Новак Ђоковић се пласирао у плуфинале олимпијског турнира. Српски тенисер је у четвртфиналу савладао Француза Жо-Вилфрида Тсонгу са 2:0, по сетовима 6:1, 7:5.

novak-djokovic-cetvrtfinale.jpg

Новак у полуфиналу

Очекивала се велика битка, али Ђоковић је без већих проблема савладао противника, и поштедео српске навијаче нервирања какво је виђено на мечу против Лејтона Хјуита у претходном колу.

Од самог почетка Новак је кренуо силовито, направио брејк на старту и одмах дао до знања Французу да у том сету нема шта да тражи. Једино што је Тсонга успео да уради, то је да освоји један гем на свој сервис. За кратко време Ђоковић завршава први сет резултатом 6:1.

Ипак, други сет није почео најбоље по Ђоковића. Тсонга одмах долази до брејка предности, и до вођства од 3:0. Ипак, српски тенисер није предао противнику сет. Новак брзо узвраћа брејк, поравњава резултат и враћа меч у егал.

tsonga.jpg

Тсонга није имао шансу

Кључни моменат догодио се при резултату 5:5, када је Новак још једном успео да одузме сервис противнику. Други тенисер света је онда је сјајним сервисима завршио цео посао и у другом сету и то резултатом 7:5.

У борби за финале Новак Ђоковић ће играти против Британца Ендија Мареја који је у четвртфиналу савладао Шпанца Николаса Алмагра.

Ђоковић - Тсонга (2:0), 6:1, 7:5

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...