Гости Guest Написано Август 7, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Сећање на убијене спортисте У Лондону је данас пригодним скупом обележена 40. годишњица трагичних дешавања на Олимпијским играма у Минхену, када су палестински терористи убили 11 израелских спортиста. Скупу одржаном у средњевековном Гилдхолу присуствовали су, између осталих, британски премијер Дејвид Камерон и челници Међународног олимпијског комитета. Чланови породица убијених спортиста тражили су да се на церемонији свечаног отварања Игара одржи минут ћутања, али је МОК то одбио. Масакр на Олимпијским играма у Лондону направили су припадници милитантне палестинске групе Црни септембар, који су успели да уђу у олимпијско село у убију двојицу израелских спортиста, а деветорицу узму као таоце. У крајње контроверзној акцији спасавања, коју су извели немачки специјалци, погинуло је свих девет спортиста, као и пет од осам терориста. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 7, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 7, 2012 ВИДЕО: Мађари елиминисали "орлове" Србија - Мађарска 23:26 Српски рукометаши нису успели да се пласирају у четвртфинале Олимпијских игара. У одлучујућем мечу они су поражени од репрезентације Мађарске са 23:26. Изабраници Веселина Вуковића на полувремену имали два гола предности, али опет су од готовог направили вересију. Рукометаши Србије остали су без пласмана у четвртфинале олимпијског турнира у Лондону, пошто су у последњем, петом колу Б групе изгубили од Мађарске са 26:23 (9:11). Изабраницима Веселина Вуковића за пролаз међу осам најбољих био је довољан и бод, али се испоставило да је у овом тренутку и то превелики залогај за вицешампиона Европе. Српски рукометаши су такмичење у групи завршили на претпоследњем месту са једном победом и четири пораза. Мађари ће у четвртфиналу играти против актуелног олимпијског вицешампиона, Исланда. Селекција Србије релативно добро је одиграла прво полувреме, у којем је константно имала један до два гола предности. Србија очајна на олимпијском турниру Преокрет се, међутим, десио средином другог полувремена, када су Мађари појачали одбрану, распуцао се Тамаш Мочај и донео свом тиму три гола предности (21:18). У завршници меча ништа није полазило за руком српским играчима, чак ни у ситуацији са играчем више, а стао је и Дарко Станић са одбранама. Момир Илић је са пет погодака био најбољи стрелац селекције Србије, док је Мађаре предводио Тамаш Мочај са девет голова. И Мађари прејаки за вицешампиона Европе Србија - Мађарска 23:26 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 7, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Томићевић у Б финалу Репрезентативац Србије у кајаку Марко Томићевић није успео да се пласира у финале трке на 1.000 метара. Томићевић полуфинале завршио као седми. Марко Томичевић ће у среду веслати у Б финалу трке кајакаша на 1000 метара, јер у полуфиналној трци није успео да избори пласман у велико финале. Томичевоћ је полуфиналну трку завршио као седми резултатом 3:43.589. У квалификацијама, Томићевић је стазу извеслао за три минута 30 секунди и 693 стотинке. Испред Томићевића је само Канађанин Адам ван Коеверден, са временом 3 минута 28 секунди 697 стотинки. Полуфинале ће се возити у 11.58, а финале је у среду од 10.30. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 7, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Елиминисани и одбојкаши Србија - Русија 0:3 (15:25, 20:25, 17:25) Одбојкаши Србије изгубили су са 3:0 (15:25, 20:25, 17:25)утакмицу против репрезентације Русије у 5 колу Б групе. Овим поразом одбојкаши су заузели пето место у групи и практично завршили учешће на играма у Лондону. Репрезентативци Србије нису, готово целе утакмице, успели ни резултатски да се приближе расположеним репрезентативцима Русије. Само на почетку првог и другог сета наши одбојкаши су успевали да за кратко одрже равнотежу, а онда би серијом појена Руси прелазили у вођство које би увећавали до краја сета. Најефикаснији одбојкаш Србије у мечу с Русијом био је Александар Атанасијевић с 18 поена, Бојан Јанић постигао је шест, а Марко Подрашчанин пет. Русе је предводио Максим Михајлов с 18 поена, док је Тарас Хтеј имао 10. Актуелни шампиони Европе су поражени после само сат и 11 минута игре, у мечу у којем су им Руси нанели најубедљивији пораз на Играма у Лондону. Из Групе Б у четвртфинале су се пласирале репрезентације Русије, Бразила, САД и Немачке. На досадашњем турниру одбојкаши Србије су забележили четири пораза и једну победу са 3:1 против селекције Туниса. Одбојкаши Србије су изгубили од Бразила, али су добили два сета и освојили један бод. Слично је било против репрезентације Немачке, док је утакмица против САД изгубљена са 3:0. Такмичење на Олимпијским играма селекција Србије је завршила на петом месту, у својој групи, са пет освојених бодова. Србија - Русија 0:3 (15:25, 20:25, 17:25) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 7, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Колашинац и Бекрић у Рио по медаље Репрезентативци Србије у атлетици, Асмир Колашинац и Емир Бекрић нису донели медаље нашој земљи из Лондона, али нису разочарали. Они су обећали да ће се са четири године из Рија вратити са одличјима. Репрезентативац Србије у бацању кугле Асмир Колашинац рекао је данас да очекује да на следећим Олимпијским играма направи бољи резултат него у Лондону, док је тркач Емир Бекрић казао да је научио да се носи са притиском. "Када се осврнем на своја такмичења од 2008. до сада, можете да видите континуитет напредовања из године у годину. То је циљ олимпијског циклуса, да будете све бољи, односно најбољи на ОИ. С обзиром да имам 27 година и да ћу у Рију, ако ме послужи здравље, имати 31, мој врх ће бити тамо. Показаћу колико могу и верујем да тамо медаља неће изостати", казао је Колашинац новинарима у Лондону. Емир Бекрић зауставио се у полуфиналу трке на 400 метара са препонама. "Ово је велико искуство за мене, у квалификацијама сам истрчао државни рекорд 49,21. Напредујем из године у годину и ово је добар показатељ да смо на правом путу. Научио сам како треба трчати и носити се са притиском. Задовољан сам свиме што сам урадио и спреман сам да идем даље", закључио је Бекрић. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 7, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Четверац седми у полуфиналу Српски четверац, у саставу Антонија Надј, Антонија Хорват-Панда, Марта Тибор и Рената Кубик, није успео да се пласира у финале Олимпијских игара у Лондону у трци кајака на 500 метара. Српске кајакашице су у полуфиналу биле седме у времену 1:33,823, а пласман у финале изборили су посаде Пољске (1:30,338), Белорусије (1:30,883), Русије (1:31,824), Велике Британије (1:32,550) и Француске (1:33,303). Лошије време од српске посаде имала је само Кина - 1:34,004. Раније данас ни Марко Томићевић није успео да се пласира у олимпијско финале трке кајака једноседа на 1.000 метара, пошто је у полифуналу заузео 14. позицију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 7, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Марина Мунћан без полуфинала Марина Мунћан остала је без полуфинала трке на 1.500 метара. Српска атлетичарка је у својој квалификационој групи заузела 11. место. Српска атлетичарка Марина Мунћан заузела је 11. место у првој квалификационој групи трке на 1.500 метара на Олимпијским играма у Лондону и није успела да се пласира у полуфинале. Мунћан је стазу претрчала за четири минута, 11 секунди и 25 стотинки. Крај и за Мунћанову У полуфинале се директно пласирало по шест првопласираних из три квалификационе групе, а укупно 24 такмичарке. Немица Корина Харер, која је била једно место испред Марине Мунћан у првој квалификационој групи са три и по секунде предности, успела је да се на основу времена пласира у полуфинале. Најбрже време у квалификацијама имала је Абеба Арегави из Етиопије, која је била најбоља у првој квалификационој групи са временом 4:04.55. Полуфинале је у среду, 8. августа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 7, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Крај у квалификацијама за Миросављева Српски стрелац Немања Миросављев није успео да се домогне финала у дисциплини малокалибарски пиштољ тростав. Миросављев у квалификацијама заузео 23. место. Репрезентативац Србије у стрељаштву Немања Миросављев није успео да се пласира у финале гађања малокалибарском пушком тростав на Олимпијским играма у Лондону, пошто је у квалификацијама заузео 23. место у конкуренцији 41 такмичара. Миросављев је остварио резултат од 1162 круга: 392 лежећи, 379 стојећи и 391 клечећи. Најбољи у квалификацијама био је Италијан Николо Кампријани са 1180 кругова. Финале је на програму од 14.45. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 7, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Страх и пораз Мислим да смо пропустили историјску шансу, али то смо ми. Живот иде даље, видећемо када анализирамо који су све разлози, али мислим да је, пре свега, тај страх од четвртфинала спутао ноге и руке, рекао је селектор рукометашке репрезентације Србије Веселин Вуковић после пораза од Мађарске и елиминације са Олимпијских игара. Селектор рукометаша Србије Веселин Вуковић рекао је након пораза од Мађарске (23:26) да се његов тим у појединим тренуцима уплашио победе и да није било играча који би "повукао" екипу. Рукометаши разочарали на Играма "У моменту када смо изгубили сигурност на голу, после једне контре коју је Станић лоше бацио, дошли смо у ситуацију да без храбрости нападамо. Нисмо имали решења у нападу и то нас је коштало четвртфинала. Мислим да смо пропустили историјску шансу, али то смо ми, живот иде даље, видећемо када анализирамо све који су разлози, али мислим да је пре свега тај страх од четвртфинала спутао ноге и руке", казао је Вуковић новинарима у Лондону. Рукометаши Србије су такмичење у Б групи завршили са само једном победом и четири пораза. "У овом тренутку нисмо имали превише спремних играча да остале поведу за собом. Онда дођете у ситуацију да губите поверење једни у друге, бавимо се свима другима осим собом, то су проблеми које оваква репрезентација не може да реши", казао је он. Капитен Србије Момир Илић казао је да екипа на ОИ није успела да понови форму и атмосферу са Европског првенства, када је дошла до финала. "Није то та екипа као што је била на ЕП, хомогена, компактна пуна самопоуздања. Нисмо веровали у то, нисмо били с главом добри и то је то. Једноставно, ми имамо квалитет да добијемо овакве утакмице, али психологија је важна ствар. Изгубили смо три утакмице на почетку и то нас је поколебало", казао је Илић. Он није желео да коментарише да ли му је наступ на ОИ био последњи у дресу репрезентације. Средњи бек Србије Никола Манојловић признао је да није очекивао пораз од Мађара. "Веровао сам у нашу екипу, да можемо се подигнемо још једном и покажемо ко смо и шта смо. На крају нисмо успели у томе. Имали смо већ виђени пад у игри која нам је овде постао карактеристика", навео је Манојловић. Он је додао да је успех што се, после три олимпијска циклуса, рукометна репрезентација вратила на Игре. Манојловић је додао и да размишља о повлачењу из националног тима. "Дошао сам да помогнем колико могу. Већ дуго размишљам о томе да ми је ово последње такмичење. Видећемо, има још пуно времена да се размишља о томе", закључио је Манојловић. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 7, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Ватерполисти као "бенседин" Србија–Румунија 12:4 Један неуспешан дан на Олимпијским играма поново су успели да ублаже српски ватерполисти који су у последњем мечу групне фазе савладали Румунију са 12:4. "Делфини" су овом победом обезбедили прво место у групи, а у четвртфиналу играће против Аустралије. Ватерполисти Србије осигурали су прво место у Б групи олимпијског турнира, пошто су у последњем колу декласирали Румунију са 12:4 (3:0, 3:1, 4:0, 2:3). "Делфини" за уживање Изабраници Дејана Удовичића такмичење у првој фази завршили су са четири победе и једним нерешеним резултатом. Ватерполисти ће у у четвртфиналу, које се игра у среду, одмерити снаге са Аустралијом, четвртопласираном екипом из А групе. Овом победом ватерполисти су донекле поправили данашњу суморну слику за српски спорт на ОИ, пошто су се од Лондона опростили одбојкаши и рукометаши. Током утакмице ни у једном тренутку се није постављало питање да ли ће Србија да победи, већ са колико голова разлике. Већ после прве четвртине и вођства српских играча од 3:0 видело се да ће утакмица више личити на шутерски тренинг и да ће можда моћи да послужи као добра припрема за четвртфинални дуел. Неколико пута је селектор Удовичић мењао поставу и пружио шансу великом броју играча. Посебно расположени били су Стефан Митровић и Слободан Никић са по три поготка. Србија–Румунија 12:4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 7, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Немамо чега да се плашимо "Гледамо своја посла. Ми нисмо дошли да играмо друге спортове, дошли смо да играмо ватерполо и то радимо. Нити ћемо полетети после ове утакмице, али нећемо ни пасти. Ми не знамо другачије да радимо", рекао је селектор Удовичић после победе у последњем колу Групе Б. Селектор ватерполиста Србије Дејан Удовичић рекао је након победе над Румунијом да екипа има простора за напредак, али да не жели да ствара притисак играчима јер су они остали једини представници наше земље у колективним спортовима у Лондону. "Задовољан сам. Наставили смо да играмо добру одбрану коју смо започели против Америке и то нам даје неку сигурност да можемо да радимо ствари које су нама битне. Према томе, мислим да само треба да гледамо себе и да покушамо да унапредимо игру из утакмице у утакмицу", изјавио је Удовичић новинарима у Лондону после победе од 12:4. Селекција Србије је данашњим тријумфом осигурала прво место у групи, а ривал у четвртфиналу биће Аустралија. "Систем такмичења је такав какав јесте. У овим околностима, у било ком екипном спорту, прво место те обавезује и ставља ти неки терет, зато што претпостављам да ће бити растерећенији и немају шта да изгубе", објаснио је Удовичић. Он је додао да не жели да ствара додатни притисак играчима. "Тако је било и на прошлој Олимпијади. Ми смо били жигосани после ОИ у Пекингу, али то није ништа ново за нас. Гледамо своја посла. Ми нисмо дошли да играмо друге спортове, дошли смо да играмо ватерполо и то радимо. Нити ћемо полетети после ове утакмице, али нећемо ни пасти. Ми не знамо другачије да радимо", истакао је Удовичић. Ватерполиста Србије Филип Филиповић оценио је да су прве две четвртине одигране на високом нивоу. "Искрено, последњу четвртину нисмо одиграли нешто, осим одбране и појединих акција са играчем више које смо пробали. Ипак, ово што смо урадили до сада, иако је лепо, не значи ништа ако у четвртфиналу не поновимо квалитетну партију. Имамо добре шансе за пласман у полуфинале. Ми смо фаворити и немамо чега да се плашимо", навео је он. Најбољи стрелац Србије у досадашњем току ОИ Андрија Прлаиновић истакао је да је екипа била сигурна и озбиљна против Румуније. "Распуцали смо се у нападу у одбрани још боље одиграли него против Американаца. Сад чекамо четвртфинале, Аустралијанце, противника кога смо потајно прижељкивали. Све је на нама", поручио је Прлаиновић. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 7, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 7, 2012 уторак, 07. авг 2012, 10:47 -> 11:07 Рано је рећи да су ОИ неуспешне Председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац сматра да је рано за оцену да је учинак српских спортиста у Лондону неуспешан, иако је и сам очекивао више од две освојене медаље. "На Олимпијади је као у животу, има црних, али и зелених дана. Некад идеш горе, па доле, имали смо лепа изненађења, имали смо и непријатна, али у сваком случају не бих сад да подвлачим линију, него кад се све заврши. Разговараћемо о томе шта је било позитивно, шта негативно, али за сада још постоји могућност да Игре завршимо успешно. То значи да уз ове две медаље придодамо још пар њих", рекао је Дивац. Он је подсетио да је уочи поласка у Лондон говорио о 10 реалних шанси за медаље, а да од тога четири нису искоришћене. "Златић нам је остао без друге медаље у последњој серији, Аруновићева, Чавић и Ђоковић су заузели четврто место, али је са друге стране Ивана Максимовић узела медаљу где баш и нисмо очекивали. Нисмо никада гарантовали медаље, тако је то у спорту, медаље некад дођу, а некад оду", констатовао је Дивац. Према његовим речима свестан је колико се људи у Србији нервирају због четвртих места, али да и ту треба бити позитиван. "Мене то радује, јер нам показује да имамо перспективу. Важно је да онако како смо радили у последње три године наставимо и даље у истом темпу и да ова четврта места за четири године буду медаље", нагласио је он. Дивац је признао да је више очекивао од одбојкаша и рукометаша. "Нисам разочаран у њих, али лично, као навијач очекивао сам више. Одбојкаши су имали шансу, поготово после вођства од 2:0 против Немачке, тешко је после вадити се против најбољих. И рукометаши су имали шансу, нису је искористили. Гледано са спортске стране ако немаш велики квалитет не смеш себи да дозволиш да не користиш такве шансе. Са друге стране одбојкашице су доживеле пет пораза, али њима не могу да замерим ништа, оне су велики резултат направиле самим пласманом, овде су дошле у незгодно време, повређене и резултат је епилог тога". Он је похвалио атлетичаре, све оне који су завршили такичење и за одустајања рекао да су праведна само ако су повреде у питању. Дивац је апострофирао значај Новака Ђоковића за српски тим, без обзира на то што није успео да освоји медаљу. "Са Нолетом сам разговарао одмах после меча са Дел Потром, много му је тешко пало што је остао без медаље, јер је он перјаница ове екипе, подредио је целу годину Ролан Гаросу и Олимпијским играма и нажалост није успео. Ја сам му пожелео пуно среће, а он ми је рекао да у Рију иде на злато. Молио бих грађане да му дају подршку, он је ипак планетарна звезда. Од клинаца који долазе очекујем још боље резултате у Рију, наравно, осим Чавића, јер ако он буде тамо, онда ћу и ја играти кошарку", нашалио се Дивац. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Август 7, 2012 Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Марти хвала ти за све ово, дал можеш да пронађеш слику оног тренера мексичких скакача у воду што су освојили сребро, чикица је фаца, прво је пао са столице после је држао палчеве и руке прекрштене поптуно лудачки симпатично Покушао сам да га имитирам па сам просуо пиво у кафани DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 7, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Богу хвала... На РТСу о овоме нема ношта, ако пронађем негде другде поставићу! Кад је то било-ког дана, да бих лакше пронашао? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Август 7, 2012 Пријави Подели Написано Август 7, 2012 ух, било је негде 31ог јула....тако нешто "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука