Гости Guest Написано Август 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 3, 2012 петак, 03. авг 2012, 00:30 -> 01:13 Да ли сте знали? - 8. део аНа Играма у Риму 1960. први пут се догодио смртни случај због допинга. Дански бициклиста Кнут Јенсен пао је са бицикла током трке и преминуо до болнице. Фрањо Михалић у маратону на Играма 1956. осваја сребрну медаљу за Југославију - другу од исто толико укупно освојених медаља у атлетици на свим досадашњим олимпијским такмичењима. Иван Губијан је олимпијско сребро освојио у Лондону 1948. у бацању кладива. Фрањо Михалић На Играма у Риму 1960. први пут се догодио смртни случај због допинга. Дански бициклиста Кнут Јенсен пао је са бицикла током трке и преминуо до болнице. Обдукцијом је утврђено да је Јенсен пре трке узимао лек за побољшање циркулације крви. Први пут на Играма у Барселони 1992. медаље су биле од злата, а не сребрне са позлатом од шест грама како стоји у правилима МОК. Олимпијски пламен упаљен је „ватреном стрелом" а то је учинио шпански стреличар Антонио Ребељо. Први пут на Играма 1996. године у Атланти учествује више од 10. 000 спортиста - 10. 744 Аргентина је на Играма у Атини 2004. године освојила фудбалски турнир, а да није примила гол.. Фудбалери Аргентине Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 3, 2012 петак, 03. авг 2012, 00:25 -> 11:05 Ноле против Мареја и публике Ноле ређа победе на олимпијском турниру у Лондону. До великог финала дели га још једна препрека, Енди Марej. Други ривал нашег аса у овом полуфиналу биће домаћа публика. Меч почиње око 17 часова. Пренос је на нашем Првом програму. Интернет портал уживо ће пратити кретање резултата. Новак сигурно неће пропустити прилику, иако му је Мареј пријатељ. Предстоји им беспоштедна борба. Улог је велики – финале. До сада су се састајали 13 пута, а Ђоковић води са 8:5. Последњи пут играли су пролетос у Мајамију, када је Ђоковић славио у два сета. У другом полуфиналу састају се Федерер и Дел Потро. "Играо сам сјајно данас и искрено се надам да могу да наставим у том ритму и против Мареја. Свестан сам чињенице да ћу морати да одиграм најбоље што знам да бих изашао као победник из тог дуела, јер он овде пружа импресивне партије, а пре пар недеља играо је финале Вимблдона", рекао је Ђоковић у Лондону. Он је додао да га мечеви против највећих ривала додатно мотивишу и терају да се максимално сконцентрише и од првог момента пружа максимум на терену. Када је у питању чињеница да ће публика сутра у огромној већини бити уз Мареја, Ђоковић је рекао: "Подршка је увек добро дошла, али са једне стране он подноси доста притиска и очекивања овде, јер је домаћи фаворит за финале и да освоји медаљу за Британију. Није му то први пут. Сваке године на Вимблдону од њега се очекује много. А, са друге стране, ја сам имао доста тих мечева против играча који су добијали већи део подршке публике. Није ми први пут, знам да се поставим. Искрено, то ме додатно мотивише да се покажем у правом издању", признао је српски тенисер. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 3, 2012 етак, 03. авг 2012, 11:23 -> 11:28 Двојац одустао због повреде Српски веслачки двојац без кормилара Никола Стојић - Ненад Беђик, одустао је од такмичења у Б финалу на Олимпијским играма у Лондону због повреде Стојића. Два сата пред почетак окршаја за пласман од седмог до 12. места званични доктор Светске веслачке федерације прегледао је Стојића након чега није желео да му да "зелено светло" за учешће у трци па је, нажалост, наш чамац, упркос великој жељи, морао да прескочи своју последњу трку у Итону. Стојић се повредио у среду у полуфиналу када му је у тешким условима на стази у борби са јаким контраветром страдао један од леђних мишића. Дан паузе је искоришћен да се Стојић оспособи за Б финале. Међутим, након прегледа доктор ФИСА је донео дефинитивну одлуку да му забрани наступ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 3, 2012 петак, 03. авг 2012, 11:09 -> 13:47 Судар за финале Ствар је једноставна: бољи на мечу између Новака Ђоковића и Ендија Мареја бориће се за златну медаљу на олимпијском тениском турниру. Улог у мечевима два велика пријатеља и ривала никад није био већи, тако да се на трави Вимблдона очекује прави спектакл. Пренос гледајте на РТС-у, а промене резултата пратите на нашем порталу. Новак Ђоковић и Енди Мареј су можда и најбољи пријатељи у светском тенису, али данас ће два тенисера бити љути противници. То није ни чудо ако се зна да је улог велики – улазак у финале тениског олимпијског турнира. Ђоковић спреман за јуриш на финале Мареј је за сада испунио сва очекивања Британаца и претходних недељу дана за навијаче је он заиста Британац. Зна се да Острвљани не праштају, па би, у случају пораза, поново „прогласили" Мареја за Шкота. Јасно је да британски/шкотски тенисер против себе неће имати само другог тенисера света, већ и велику обавезу да се још једном докаже незгодној публици на Вимблдону. Новак Ђоковић само на први поглед има мањи притисак. Цела нација од српског тенисера очекује најсјајније одличје на турниру који није као сваки други. Британија коначно уз Ендија Полуфинале Олимпијских игара у било ком такмичењу је невероватан успех, али тешко да би се српски навијачи, навикнути на Нолетове победе, тиме задовољили. И даље је свима у глави епски сусрет са Игара у Пекингу против Рафаела Надала у полуфиналу, када је само мало среће фалило да се Ноле нађе у борби за злато. Од тог времена променило се много, тако да нешто што је некада сматрано подвигом, данас важи за реалан домет. Краљевска подршка са трибина за Мареја Сваки тенисер са својим притисцима и проблемима изаћи ће данас на вимблдонску траву и у новом окршају бориће се да уђе у вечност. Ствар је јасна, у свом 14. међусобном окршају (у досадашњих 13 Ђоковић води са 8:5) одлучиће се олимпијски финалиста који ће на мегдан победнику меча Федерер–Дел Потро. „Мислим да ће бити велики меч, различит од оних на Вимблдону", рекао је Енди. И српски тенисер најављује велику битку против великог пријатеља и ривала Ендија. „Енди игра одлично и имаће велику подршку публике. На прошлом Вимблдону био је близу тријумфа и мислим да ће му то бити мотив на данашњем мечу", рекао је Ђоковић. Србија уз Новака до победе Од 13 часова први полуфинални меч играју Роџер Федерер и Дел Потро, а после тог меча (наравно, ако киша дозволи) на терен излазе Ноле и Енди. Нека победи бољи. Директан пренос меча гледајте на РТС-у, а промене резултата пратите на нашем порталу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 3, 2012 петак, 03. авг 2012, 11:47 -> 12:03 Мирослава 42. у квалификацијама Српска репрезентативка у пливању на 50 метара слободним стилом Мирослава Најдановски није успела да се пласира у полуфинале Олимпијских игара у Лондону. Она је у квалификацијама заузела 42. место у конкуренцији 74 такмичарки. Најдановски је трку испливала за 26,46 секунди, или чак 1,95 секунди спорије од Холанђанке Раноми Кромовиђојо (24,51) која је била најбржа у квалификацијама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 3, 2012 петак, 03. авг 2012, 12:21 -> 12:34 Миросављеву измакло финале за два местa Репрезентативац Србије у стрељаштву Немања Миросављев није успео да се пласира у финале Олимпијских игара у Лондону у дисциплини малокалибарска пушка 60 метака лежећи, пошто је квалификације завршио као 10 од 50 стрелаца. Он је у квалификацијама имао исти учинак као још девет стрелаца - 595 кругова, па је морао додатно да гађа. После распуцавања Миросављев је заузео укупно 10 место, а у финале се пласирало осам стрелаца. Белорус Сергеј Мартинов био је најуспешнији у квалификацијама са максималних 600 поена, чиме је изједначио светски рекорд. Миросављев је на Играма у Лондону учествовао и у дисциплини 10 метара ваздушном пушком, у којој је био 30. у квалификацијама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 3, 2012 петак, 03. авг 2012, 12:50 -> 14:53 И полуфинале и државни рекорд Српски атлетичар Емир Бекрић пласирао се у полуфинале Олимпијских игара у Лондону на 400 метара препоне, пошто је у квалификацијама освојио друго место у групи са новим државним рекордом – 49,21 секунду. "Када је кренула трка имао сам осећај као да сам једино ја на стадиону. Буквално сам себе довео у ту фазу. Психички сам много радио на себи и када је кренула трка нисам ништа регистровао", казао је Бекрић новинарима у Лондону. Репрезентативац Србије истакао је да верује како у полуфиналу може да забележи још бољи резултат. "Много значи последњих 100 метара трке, јер смо сви ту. У тој деоници се добија трка. Данас је све испало добро", рекао је Бекрић и додао да сада жели добро да се одмори за сутрашње полуфинале. Најбољи у тој квалификационој групи био је светски рекордер Британац Дејвид Грин. Он је 400 метара с препонама истрчао за 48,98 секунди. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 3, 2012 петак, 03. авг 2012, 13:07 -> 14:17 У финалу померам границе Репрезентативац Србије у бацању кугле Асмир Колашинац покушаће у финалу Олимпијских игара да помери сопствене границе и направи изненађење. "Као што сам најављивао, ако буду услови какви мени одговарају, а били су, неће бити проблема за финале. У првој серији сам лагано дошао до резултата, нисам ишао максимално. Резултат од 20.44 је сигурни показатељ да могу до личног рекорда, што ми је и циљ", казао је Колашинац новинарима у Лондону. Финалне такмичење ће се одржати од 21.30 по нашем времену. "Жао ми је што је финале истог дана, било би боље да је за два дана да могу да се одморим. Гледаћу да се базирам на своје бацање, да не размишљам о другима. Хоћу да померим своје границе", поручио је Колашинац. Он се потајно нада да у финалу може да направи изненађење. "Судећи по ономе што сам видео од других бацача било је проблема са фаворитима. Пласман међу првих шест у великом финалу би био успех, а медаља да не помињем", навео је Колашинац. Српски атлетичар додао је, кроз шалу, да му је жао што вечерас пре њега у финалу плива Милорад Чавић па ће он да освоји 100. медаљу, док ће одличје у бацању кугле бити 101. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 3, 2012 петак, 03. авг 2012, 15:08 -> 15:09 Биљана 25. у квалификацијама Репрезентативка Србије у троскоку Биљана Топић није успела да се пласира у финале Олимпијских игара у Лондону. Она је била у 15. од 18 такмичарки у Групи Б, а укупно 25. у квалификацијама. Топић је у прва два покушаја преступила, док је у трећем скочила 13,66 метара. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 4, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 4, 2012 петак, 03. авг 2012, 16:24 -> 17:37 Мартинов срушио 16 година стар рекорд Белоруски репрезентативац у стрељашву Сергеј Мартинов оборио је светски рекорд и освојио златну медљу у дисциплини малокалибарска пушка лежећи став. Мартинов је тако оборио 16 година стар рекорд Немца Кристијена Клиса. Мартинов је у финалу погодио 705,5 кругова, испред Белгијанца Лионела Кокса (701,2) и Словенца Рајмонда Дебевеца (701). Белорус, иначе члан ратног ваздухопловства своје земље, оборио је 16 година стар рекорд Немца Кристијена Клиса, који је на ОИ у Атланти погодио 704,8 кругова. Српски репрезентативац Немања Миросављев није успео да се пласира у финале, пошто је у квалификацијама остварио резултат од 595 кругова. Миросављев је у "распуцавању" за финале "убио" само 51 круг, што му је на крају донело 10. место у укупном пласману. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 4, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 4, 2012 петак, 03. авг 2012, 21:05 -> 21:32 Рекорд за Френклинову Миси Френклин оборила светски рекорд у дисциплини 200 метара леђно, притом освојивши златну олимпијску медаљу. Друга Зуева, трећа Бизелова. Американка Миси Френклин поставила је вечерас светски рекорд у пливању у дисциплини 200 метара леђно на Олимпијским играма у Лондону. Миси Френклин је деоницу препливала за два минута, четири секунде и шест стотинки. Друга је била Рускиња Анастасија Зуева са секундом и 86 стотинки заостатка. Бронзана медаља припала је Американки Елизабет Бизел, која је на циљ стигла са две секунде и 49 стотинки заостатка. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 4, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 4, 2012 петак, 03. авг 2012, 15:00 -> 15:40 ВИДЕО: Слушај шта говорим! Селектор Туниса ошамарио свог играча коме су пажњу скренуле звезде НБА. Последња упутства пред почетак утакмице Тунис–САД. Селектор Тијатли имао је план, али га један од играча није слушао. Казна је била брза. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 4, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 4, 2012 петак, 03. авг 2012, 16:00 -> 16:49 Голужа одговара Стварно сам мислио на филм, рекао селектор хрватских рукометаша после салве критика на његов рачун после изјаве да га победа против Србије подсећа на филм "Олуја". "Нисам особа која некоме жели да нанесе зло... Али, ја сам стварно мислио на филм", рекао је Голужа. Хрватски селектор је, такође, рекао да му је жао што је шокирао Анђелину Џоли, али да му је драго што глумица прати рукомет. "Све у свему, пуно се тога пише што се не каже, или се погрешно коментарише. Мислим да сам све рекао. То су за мене неважне ствари. Имам ја важнијих обавеза", рекао је Голужа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 4, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 4, 2012 петак, 03. авг 2012, 16:14 -> 16:48 "Вриштећи" Узбекистанац Шерзођон Јусупов има необичну тактику. Пре сваког дизања тега гласно врисне. Публика је прихватила његов обичај и бучно га подржавала током такмичења. Узбекистански дизач тегова у категорији до 85 килограма Шерзођон Јусупов постао је миљеник лондонске публике на Олимпијским играма, пошто уочи сваког наступа гласно врисне. Публика је прихватила његов обичај и данас га бучно подржавала током такмичења. Понесен добром атмосфером, Јусупов је подигао 195 килограма из трзаја, док је претходно из избачаја дигао 155. Он је после другог покушаја публици послао пољупце, док су му гледаоци аплаудирали стојећи. "Много ми се свиђа атмосфера, веома је пријатељска. Сви су викали када је требало да наступим", рекао је Јусупов. Узбекистанац је заузео четврто место у својој квалификационој групи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 4, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 4, 2012 субота, 04. авг 2012, 10:24 -> 10:51 Мамини синови Мајкл Фелпс је најбољи пливач свих времена, а Рајан Лохте је његов легитимни наследник. Амерички двојац је и у Лондону наставио да ниже медаље, а све време су их у стопу пратиле и подржавале њихове мајке. Деби Фелпс и Ике Лохте, свака на свој начин, постале су праве звезде, како у домовини тако и у остатку света. Амерички пливачи Мајкл Фелпс и Рајан Лохте потврдили су на Олимпијским играма у Лондону да су најбољи на свету. Велику улогу у њиховим успесима имају њихове мајке, исте оне које их прате и бодре где год да пливају. Господар Игара... Камере у лондонском Акватик центру последњих дана често су "ловиле" Деби Фелпс и Ике Лохте како, уз много емоција, преживљавају сваки тренутак током Мајклових и Рајанових трка. Госпођа Фелпс се, додуше, већ навикла на такве ситуације пошто је њен син доминирао и на претходним Играма у Пекингу. "Тада сам схватила да ме људи препознају на аеродромима, у возу, чак и деца на улици", казала је Фелпсова мајка америчким медијима. ... и мама и сестра, највећа подршка. За разлику од ње, Ике Лохте до ових Игара није била позната широј јавности, а онда је њен син у Лондону освојио две златне медаље. "Стално сам нервозна и зато се трудим да ме камере не улове. Покушавам да се сакријем", рекла је она. Деби Фелпс објаснила је да је пливање одувек било присутно у њеној породици. "Понекад сам мислила да уопште и немам други избор", навела је она. Лохтеови родитељи Ике и њен бивши муж Стив су дуги низ година тренирали младе пливаче, а њихов син је већ са 10 година показао да је велики таленат. Рајан Лохте Рајан, према тврдњама мајке, своје медаље са сениорских такмичења поклања младим пливачима које сретне на митинзима широм САД. "Веома сам поносна на њега због тога", истакла је она. Деби Фелпс је, после развода од супруга Фреда, сама подигла и васпитала Мајкла и његове две сестре. "Немам никакав конкретан савет за самохране мајке. Ја сам само подржавала своју породицу, трудила сам се да будем јака. Не дозволите деци да вам са одмах измигоље из руку", поручила је госпођа Фелпс. И мајка звезде је звезда: Ике Лохте Њен син ће у суботу на Играма у Лондону пливати финалну трку штафета на 4x100 мешовито, што ће му бити последња трка у каријери. "Ово је било једно дивно путовање за целу породицу", рекла је Деби Фелпс, чији син је рекордер Олимпијских игара са 21 медаљом, од којих су 17 златне. Она је додала да је Мајклу потребно време да се одмори, а после да одлучи шта ће радити у животу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука