drvce Написано Фебруар 6, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Administracijo, korigujte malo ovaj govor, kako moze da naziva ljude obesnim bezumnicima po forumu! Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Фебруар 6, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Када би верници испуњавали пола онога у шта верују, не би било атеиста. To, bre, nisu vernici, nego ateisticke kukavice! Niko ih ne voli! Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Фебруар 6, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Значи у том првобитном јајету је било бесконачно много свемира и кад је се оно распало сви ти свемири су заживели. Као и онај свемир у коме је јаје још увек јаје. Ко зна! толико је невероватно да би само Бог покушао тако нешто да изведе. Тек да покаже да је свемогућ :bendoff: :bendoff: Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Ne to ti je onaj tip vernika, "Meni treba Bog da mi priča šta da radim, jer da nije njega ja ne bih znao da je ubiti drugu osobu loše" Administracijo, korigujte malo ovaj govor, kao moze da naziva ljude obesnim bezumnicima po forumu! Reče bezumnik u srcu svom: Nema Boga; nevaljali su, gadna su dela njihova; nema nikoga da dobro tvori. Ne to ti je onaj tip vernika, "Meni treba Bog da mi priča šta da radim, jer da nije njega ja ne bih znao da je ubiti drugu osobu loše", pa misli svi tako, treba neko da im priča šta da rade da ne bi išli redom i ubijali, silovali decu i slično, da ih plaši paklom da ne bi silovali žene, nemoraš previše da se obazireš na njih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Фебруар 6, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 A odakle znas da bog ne izgleda kao crnac ili pigmejac? i oni su ljudi koji su stvoreni po bozijem liku... Opa, sad si jos i rasista! RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Фебруар 6, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Ако погледаш, скоро сва наша знања су таква. Чак и многа у науци. Одакле знаш да су и тренутне тврдње науке истините? Чак, имаш искуство да су многе прошле тврдње значиле заблуду. Одакле ти онда да је и садашња истинита? Одакле ти да ће и следећа бити истинита? Али, ми се ипак бавимо науком и добро је што је тако. Од науке је, ипак, већа истина, како Ћирковић једном добро рече. Видиш, апостол Павле је пре 2000 година говорио о овоме, рекавши да истину сада гледамо "као у огледалу" (нејасно), а "онда ћемо лицем у лице" (на крају). Свети Максим говори да ћемо, опет на крају, кроз Богопознање познати и коначну и дефинитивну суштину свих ствари света око нас. До тада остаје, како апостол опет говори, "вера, љубав и нада". Чак и у самој науци, до тада остаје "уверење" да нешто знамо, "уверење" да можемо открити где смо евентуално погрешили, "уверење" да грешку можемо исправити и бити ближе истини. У сваком случају, и наука и све што човек ради показухе једно - да се крећемо ка коначној Истини. Imam pouzdanje da veliki deo danasnjih naucnih tvrdnji vazi iako veliku vecinu nisam proverio. Tvrdnje iznete u poslednjih stotinak godina tesko da mogu da proverim, nedostupne su mi alatljike i uputstva za njihovu upotrebu. U svojoj kuci bih u najboljem slucaju mogao da napravim laboratoriju koja bi bila na nivou 17. veka i dela 18. veka. I to da se odreknem kojecega. I da naucim jos stosta. Te tvrdnje ne pokusavaju da se predstave kao apsolutne, ogradjuju se da su vazece samo ako su u vezi sa odredjenim drugim tvrdnjama, pod odredjenim uslovima, ohrabruju osporavanje njihovog vazenja i formulaciju boljih i objasnjenja. Uspevaju da zadovolje deo znatizelje i da podsticu na nove avanture u nepoznato. Tvrdnje koje vaze danas, vazice i kroz nekoliko vekova. Njutnove jednacine su funkcionalne i danas, iako imamo preciznije i sadrzajnije Ajnstajnove. Prica o DNK ce vaziti i 3953. godine. Nece biti otkrivena telekineza i ljudi nece snagom misli da pomeraju kasicice i krevete. I apostoli i sveci su zeleli da istraze cega sve ima oko njih i u njima. Verovali su da moze i bolje od ovoga, i to bitno bolje i drugacije. Zdravlje iz bolesti, izobilje iz sirotinje, ljubav iz mrznje, zivot iz smrti. Ono sto se tek treba dosegnuti, bilo je po njihovom shvatanju vrednije i od vere, ljubavi i nade. Ne vidim kako nauka pokazuje da se krecemo ka Istini. Nauka se ne bavi Istinom, niti trasira put ka Istini. Ne znam za naucno dostignuce kojim se efikasnije vrsi epikleza ili za algoritam koji jace sifrira i skrembluje Svete Tajne. Да тако кажем, ово сведочи о недостатку твоје интуиције. Видиш, мени је сасвим јасно зашто има смисла тражити смисао у самом току и продукту еволуцје, али не и у овоме што си ти навео. Еволуцију могу да упоредим са постепеним стварањем уметничког дела, на пример. Гатање, које ти наводиш, је нешто сасвим друго. "Небеса казују славу Божију и дела руку његових гласи свод небески." Постоји могућност да је тачно и ово што ти говориш (насумични низ свемира, случајности и сл.) Али, то је управо та бесмислица о којој говорим. Ја то не прихватам јер сам чврсто уверен да се ствари дешавају са смислом. Да све што постоји има свој одговор како (наука) и зашто постоји (вера). Нешто ми говори и мој ум не наилази на отпор да то прихвати, да је велика, дивна и величанствена ствар то што смо од ћелије стигли до човека и другог разноликог живог света. Свет није механизам без смисла. Механизам (који појашњава наука) постоји са неким циљем. Evolucija je bila problematicna, a mnogima je jos uvek, bas zato sto je ubedljivo pokazano da moze da se napravi umetnicko delo bez umetnika, tj. da bez plana moze da se dodje do necega sto, kad se pogleda unazad, izgleda kao da je radjeno planski. Do tada nije postojao ubedljiv, proverljiv, funkcionalan nacin da se poljulja pozicija ideje sveta kao umetnickog dela. Kada kazes da je besmislica, to znaci da se ne uklapa u sistem koji podrazumeva Licnost koja stvara plan na pocetku (ili pre pocetka, kako god) koja ima razlog da radi to sto radi. U tom sistemu je sasvim moguce traziti krajnju i definitivnu sustinu svega oko nas, kretati se ka Izvoru/Istini. Sa idejom evolucije sledece recenice dobijaju na znacaju: Ja to ne prihvatam. Meni se ovo dopada. Voleo bih da je ovako. Ona slika je lepa. Ovo je pravi put. Ovo vazi ako ono vazi...itd jer mozemo podatke da uklopimo u modele sveta koji su drugaciji od onog Umetnickog. Nekakva poruka zaista moze biti upisana u broj nogu svih insekata, ali ta ideja ne tangira Umetnicki sistem kao sto to radi evolucija. Umetnickom sistemu je ukljucivanje evolucije u Masterplan mnogo isplativiji poduhvat od brojanja nogu leptirima. Kada kazes: "Svet nije mehanizam bez smisla." ti zapravo govoris da ti smatras/verujes/drzis da/na stanovistu si da svet nije mehanizam bez smisla. To nije nesto oko cega bismo svi morali da se slozimo i zbog cega bi strasno ispastali (ne zbog kazne nego zbog samog otpadnistva od ideje, zbog izbora da se ne sloze) oni koji se ne sloze. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Da li bog veruje u postojanje svog tvorca? Tj da li je atesita ili vernik? Prosto pitanje. Бог нема творца. Зна да Он Сам постоји. Као што ти за себе знаш да постојиш, не верујеш у то. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Pa bravo Drvce. drvce је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Бог нема творца. Зна да Он Сам постоји. Као што ти за себе знаш да постојиш, не верујеш у то. Bog zna da postoji stoga - nema tvorca? Ja znam da postojim stoga - nemam tvorca? Ti si poslednji od kog bih ocekivao ovakvu logiku... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Bog zna da postoji stoga - nema tvorca? Ja znam da postojim stoga - nemam tvorca? Ti si poslednji od kog bih ocekivao ovakvu logiku... Највећи проблем је што ми хоћемо са својом уском и ограниченом логиком да схватимо непрегледни и бесконачни океан божије премудрости. Свака логика важи само у оквиру и законима система у коме се налази, надам се да то знаш. Логика једног система неупотребљива је у логици другог поготово ако су различитих перцепција тј. димензија. Логика обичног тродимензионалног система не може одговарати логици десетодимензионалног а камоли бесконачног Божијег. Квантна физика већ не може да се објасни досадашњим принципа физике тј. захтева неки облик филозофије или теологије да би могла дати коначне дефиниције. Сам квант енергије пропуштен кроз одговарајући систем кристалне решетке се претвара у два потпуно истог интензитета. Питање је који је узрок овом другом и како се ствара ни из чега, или он постоји на два места у исто време што руши логику времена и простора а самим тим и логику узрока и последице тј. немора свака последица имати свој узрок. Пг је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Највећи проблем је што ми хоћемо са својом уском и ограниченом логиком да схватимо непрегледни и бесконачни океан божије премудрости. Свака логика важи само у оквиру и законима система у коме се налази, надам се да то знаш. Логика једног система неупотребљива је у логици другог поготово ако су различитих перцепција тј. димензија. Логика обичног тродимензионалног система не може одговарати логици десетодимензионалног а камоли бесконачног Божијег. Квантна физика већ не може да се објасни досадашњим принципа физике тј. захтева неки облик филозофије или теологије да би могла дати коначне дефиниције. Сам квант енергије пропуштен кроз одговарајући систем кристалне решетке се претвара у два потпуно истог интензитета. Питање је који је узрок овом другом и како се ствара ни из чега, или он постоји на два места у исто време што руши логику времена и простора а самим тим и логику узрока и последице тј. немора свака последица имати свој узрок. Otvori um ka postojanju nauke koju jos nismo otkrili i budi stpljiv. Cim nesto ne umemo da objasnimo radja se plodno tle za boga... al sta ako ipak objasnimo eventualno, kao sto smo uvek do sad uspevali? Ne vezujte religiju za prirodne nauke, to je ravan u kojoj je nemoguce pobediti. Drzite religiju u domenu duhovnog i misticnog i vece su sanse za smislenost... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Otvori um ka postojanju nauke koju jos nismo otkrili i budi stpljiv. Cim nesto ne umemo da objasnimo radja se plodno tle za boga... al sta ako ipak objasnimo eventualno, kao sto smo uvek do sad uspevali? Ne vezujte religiju za prirodne nauke, to je ravan u kojoj je nemoguce pobediti. Drzite religiju u domenu duhovnog i misticnog i vece su sanse za smislenost... То су марксистичке глупости. Наука ће се завршити у Богу, она је само спор историјски пут човечанства ка Богу. Молитва нас преко ума директно усходи ка Творцу. Онај ко познаје науку а поништава Бога говори контрадикторности и оповргава самог себе.По православном предању човек је створен као круна божије творевине и као такав у себи носи све принципе космоса. Бог је човека као своју круну саздао од свих елемената(честица) који постоје у васељени и у њему су сви закони космоса усклађени тј. човек је микрокосмос у овом спољашњем космосу. Падом је дошло поремећаја ових душевних сила и овога склада. Повратком Богу кроз молитву и контемплацију а понајвише кроз очишћење од греха човек се враћа у своје првобитно стање причешћујући се са телом новога Адама тј. обнављајући своју палу вољу и природу тако што се сједињује са Христом који је постао човек како бисмо ми постали богови и и познајући себе познаје васељену и овладава са свим тајнама васељене како нам је Исус Христос и показао кроз јеванђеље. LogosAgape and Пг је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Највећи проблем је што ми хоћемо са својом уском и ограниченом логиком да схватимо непрегледни и бесконачни океан божије премудрости. Свака логика важи само у оквиру и законима система у коме се налази, надам се да то знаш. Логика једног система неупотребљива је у логици другог поготово ако су различитих перцепција тј. димензија. Логика обичног тродимензионалног система не може одговарати логици десетодимензионалног а камоли бесконачног Божијег. Квантна физика већ не може да се објасни досадашњим принципа физике тј. захтева неки облик филозофије или теологије да би могла дати коначне дефиниције. Сам квант енергије пропуштен кроз одговарајући систем кристалне решетке се претвара у два потпуно истог интензитета. Питање је који је узрок овом другом и како се ствара ни из чега, или он постоји на два места у исто време што руши логику времена и простора а самим тим и логику узрока и последице тј. немора свака последица имати свој узрок. Pa ja rekoh mi nemožemo da sagledamo tu Božiju beskonačnost, isto tako Bog ne može da sagleda tu veću beskonačnost njegovog tvorca, nave o sam primere da dve beskonačnosti ne moraju da budu jednake i da je jedna veća od druge. Ja sam pitao da li Bog ima tvorca i kako mi to znamo pošto ovde ljudi tvrde da sigurno nema. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 .По православном предању човек је створен као круна божије творевине и као такав у себи носи све принципе космоса. Бог је човека као своју круну саздао од свих елемената(честица) који постоје у васељени и у њему су сви закони космоса усклађени тј. човек је микрокосмос у овом спољашњем космосу. Veći BS odavno nisam čuo iskren da budem. Ajde ovo pop ravoslavnom predanju... kurna ird to je ok. Čovek u sebi nosi sve principe kosmosa, svaka tačka u ovom universumu nosi principe kosmosa. Zamisli kada bi imali neko mesto gde principi kosmosa ne bi važili, to onda ne bi ni bio naš kosmos nego teka anomali iz Star Treka (Enterise epizode sa sverama)ili nešto slično. Sazdan od svih elemenata. Lol da li si svestann koju si glupost zad odvalio. I oept svi zakoni koksmosa usklađeni pogledaj odgovor na ovo za principe kosmosa ista priča. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Pa ja rekoh mi nemožemo da sagledamo tu Božiju beskonačnost, isto tako Bog ne može da sagleda tu veću beskonačnost njegovog tvorca, nave o sam primere da dve beskonačnosti ne moraju da budu jednake i da je jedna veća od druge. Ja sam pitao da li Bog ima tvorca i kako mi to znamo pošto ovde ljudi tvrde da sigurno nema. Проблем је што ти хоћеш да претпоставиш творца под своју логику. Ми Бога познајемо само онако како се он нама открива. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука