Ненад Р. Написано Фебруар 5, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2014 @@drvce, Pa kaže čovek, "after reading quite a number of comments". I ja imam neki takav utisak, jer uglavnom jedni drugima prilaze (ateisti i vernici) kao da ovi drugi nemaju pojma niočemu. Mislim, jasno je zašto, na tom spratu verovanja (kultova vere) nema kompromisa. Ne sećam se ko je to beše rekao. А шта би по теби био тај компромис ? Мислим да грешиш Никола . Сама наука још на многе ствари нема одговора и то признаје . Астрономи кажу да могу да објасне неке појаве у космосу , а да не могу да објасне разлог због чега су настале ове појаве у свемиру . Све је то Господ створио. Горе си написао једну констатацију и мислим да би било лепо да је образложиш јер мислим да свако понижавање људи који другачије мисле нема смисла ,и још поготово нема смисла ако то није адекватно образложено. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 5, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2014 А шта би по теби био тај компромис ? Мислим да грешиш Никола . Сама наука још на многе ствари нема одговора и то признаје . Астрономи кажу да могу да објасне неке појаве у космосу , а да не могу да објасне разлог због чега су настале ове појаве у свемиру . Све је то Господ створио. Горе си написао једну констатацију и мислим да би било лепо да је образложиш јер мислим да свако понижавање људи који другачије мисле нема смисла ,и још поготово нема смисла ако то није адекватно образложено. Nešto ne znamo kako nastaje, jade da kažemo da su to nadprirodne sile, Good logic. Tako smo munje nekada prepisivali nadprirodnim stvarima, a sad znamo zašto nastaju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Фебруар 5, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2014 Psalam 10:4 4 Bezbožnik u obesti svojoj ne mari za Gospoda: "On ne vidi." Nema Boga u mislima njegovim. Psalam 14:1 1 Reče bezumnik u srcu svom: Nema Boga; nevaljali su, gadna su dela njihova; nema nikoga da dobro tvori. “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Фебруар 5, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2014 Nešto ne znamo kako nastaje, jade da kažemo da su to nadprirodne sile, Good logic. Tako smo munje nekada prepisivali nadprirodnim stvarima, a sad znamo zašto nastaju. Овде се донекле слажем са тобом , али сматрам да неука неће моћи да да одговоре на све. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Фебруар 5, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2014 Александар Милојков Александар Милојков, теолог АДМИНИСТРАТОР 15863 Поруке Локација :Београд Одговор Данас, 00:01 Није крив Харис, као ни Ниче што није био крив. Неки верници су заиста талентовани да људима огаде Бога. Јес вала. Неки од најбољих људи које познајем су атеисти, а неки најгори су верници. Није правило, само је запажање. Када би верници испуњавали пола онога у шта верују, не би било атеиста. Јер мислим да атеисти имју строжије критеријуме према достојности да се називаш верником. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Фебруар 5, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2014 Гордана проблем је у томе што се многи себе сматрају да су верници ,а да заправо то нису.Такође не би се сложио са тобом да неби било атеиста , јер ако човек има искрену веру , он верује у Бога , а не гледа шта раде поједини људи који себе називају верницима и не тражи по сваку цену неки баналан изговор да не верује у Бога. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 5, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2014 Овде се донекле слажем са тобом , али сматрам да неука неће моћи да да одговоре на све. Ja msilim da će moći ukoliko bude imala dovoljno vremena. Godinu dana pre nego što je napravljen prvi avion novine su pisale da će let biti moguć tek u za 1000 godina možda i više (mislim YJ Times da je u pitanju), a jedan od braće wright je rekao da let između, nekog grada u SADu i Pariza nikada neće biti moguć, pa je istorija rekla drugačije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 5, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2014 Не...управо је обратно. Ти си тај који је своју крајње једноставну, претерано лако схватљиву и децидирано срочену изјаву, безразложно мистификовао и дао јој лажну тежину, тако да...веома те је лако разумети, али ти очигледно тешко разумеш икога до себе, надувенко један мали! Aj sad ti meni objasni kako da ja prijavim tvoj post za omalovazavanje i vredjanje kad ga je lajkovalo dvojica admina? Ako ne razumes ono sto govorim, nemoj to da pokazujes omalovazavanjem, ofiras se bez potrebe umesto da se skoncentrises i, ko zna, mozda i naucis nesto? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 5, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2014 Сам Велики прасак је морао имати узрок. Да није било промена у том "пра атому" Праска не би ни било. У њему самом је морао бити неки програм који је учинио да настану природни закони. Исто је и са настанком живота. Све има узрок. А узрок свих узрока је Бог Творац, Једини у којег нема промена http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 5, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2014 Сам Велики прасак је морао имати узрок. Да није било промена у том "пра атому" Праска не би ни било. У њему самом је морао бити неки програм који је учинио да настану природни закони. Исто је и са настанком живота. Све има узрок. А узрок свих узрока је Бог Творац Sve ima uzrok ali zato Bog ne spada u sve i on nema. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 5, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2014 Sve ima uzrok ali zato Bog ne spada u sve i on nema. Заиста ти кажем ниси далеко од Царства Небеског Бог није део материјалног света. Његова природа је другачија. Тако ми верујемо да јесте. Оправдање за то је делимично и у мом првом посту на овој теми. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Фебруар 5, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2014 Aj sad ti meni objasni kako da ja prijavim tvoj post za omalovazavanje i vredjanje kad ga je lajkovalo dvojica admina? Ako ne razumes ono sto govorim, nemoj to da pokazujes omalovazavanjem, ofiras se bez potrebe umesto da se skoncentrises i, ko zna, mozda i naucis nesto? Од тебе неко нешто да научи? Па од тебе ни атеисти не би могли да науче ништа, под један, под два, не постоји ништа смислено и квалитетно што би неко од нас могао чути а камоли научити од тебе, а под три, ти си толико пута, према свима на овом сајту, и то од самог почетка, био дрзак, заједљив, мализиозан, омаловажавајућ, да немаш права никоме ништа спочитавати, нити се позивати на админе којима си се, као и свима нама осталима, попео на врх главе. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 5, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2014 Sve ima uzrok ali zato Bog ne spada u sve i on nema. hoces da kazes da jedino na ovom svetu sto nema smisao svog postojanja jeste Bog? ps. pocinje odbrojavanje do prve upotrebe reci "svedrzeci" пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Фебруар 5, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2014 Од тебе неко нешто да научи? Па од тебе ни атеисти не би могли да науче ништа, под један, под два, не постоји ништа смислено и квалитетно што би неко од нас могао чути а камоли научити од тебе, а под три, ти си толико пута, према свима на овом сајту, и то од самог почетка, био дрзак, заједљив, мализиозан, омаловажавајућ, да немаш права никоме ништа спочитавати, нити се позивати на админе којима си се, као и свима нама осталима, попео на врх главе. Pratim pisanje našeg forumaša cloudking-a i zaista nisam primetila da je drzak,maliciozan,da omalovažava sagovornika itd (ponekad je ,doduše,prinuđen da se ironijom odbrani od uvredljivih napada čitavog čopora forumaša). Međutim, ono što stalno primećujem je upravo konstantno omalovažanje njega kao sagovornika od strane admina/modova i nekih forumaša, a ovaj tvoj post vrlo lepo to oslikava - stalno ga zaskačete, na svaki post, i govorite mu da je glup,neobrazovan, i sl. Kad ga već toliko mrzite, što ga lepo trajno ne banujete i gotova stvar. Ovako samo pokazujete svoja vrla vernička lica. Nek vam je na čast. cloudking је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Фебруар 5, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2014 Pratim pisanje našeg forumaša cloudking-a i zaista nisam primetila da je drzak,maliciozan,da omalovažava sagovornika itd (ponekad je ,doduše,prinuđen da se ironijom odbrani od uvredljivih napada čitavog čopora forumaša). Ма, наравно...несумњиво си у праву. Međutim, ono što stalno primećujem je upravo konstantno omalovažanje njega kao sagovornika od strane admina/modova i nekih forumaša, a ovaj tvoj post vrlo lepo to oslikava - stalno ga zaskačete, na svaki post, i govorite mu da je glup,neobrazovan, i sl Прочитај како је завршио свој пост упућен мени, па ће ти бити јасно зашто сам му вратио истом мером...е, такав је твој клодовик...увек први излије кофу нечега некоме по глави, а онда се жали када му се врати истом мером. Kad ga već toliko mrzite, što ga lepo trajno ne banujete i gotova stvar. Ovako samo pokazujete svoja vrla vernička lica. Nek vam je na čast. Не патетиши...нико га не мрзи, мада се својски труди, својим константним покушајима да од хришћана направи заостале глупане, да је сам крив за сваки одговор који добије. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука