Danijela Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Vozač na liniji 52 toliko je fin da ga pitaju - šta mu je “Dobar dan. Kako ste? Šta ima novo kod vas?” Ovo su rečenice koje sa osmehom i ljubaznošću svakog dana izgovara Milorad Zatezalo (45) vozač “Bambusa” na liniji 52, od Zelenog venca do Ceraka, dočekujući na stotine putnika. Putnicima ulepšava dan: Milorad Zatezalo | Foto: R. Ristić ANIRI - Milorad se nikako ne uklapa u šablon namrgođenog i nevoznog vozača, pa se njegovi lepi maniri, ljubaznost i kulturno ponašanje, za one koji ga ne poznaju tretiraju kao pravo svetsko čudo. Često ga pitaju kolege i putnici zašto se tako ponaša, a on, zatečen priznaje da ne zna kako drugačije. Obrijan, sređen, sa kravatom i obaveznom belom košuljom, uvek je raspoložen i vedrog duha. - Za mene je potpuno normalno da lepo sačekam svoje putnike, starijima da unesem torbu, pomognem sa štakama, da sačekam ako neko trči da stigne autobus. Svi se čude, a ja radim samo ono što je moj posao. Ovde sam u službi putnika - kaže Zatezalo. Ipak, ne prija svima ovakva pažnja. - Poželeo sam jednom gospodinu dobar dan, a on mi je odgovorio: “Idi tamo odakle si došao. Ne treba nama kultura, ovo je Srbija” - prepričava nam Milorad i otkriva recept za dobro raspoloženje. - Kao i svi ljudi i ja imam probleme, ali ja ih ujutru skupim i okačim o retrovozor, pre nego što uđem u autobus. Pa sad, ako neki ispadne u toku vožnje, dobro je - šaljivo kaže. U njegovom životu nije bilo previše mesta za radost, izbegao je iz Hrvatske 1995. godine. I danas sa nostalgijom priča o rodnoj Donjoj Dubravi kod Ogulina, o prirodi u okolini Plitvičkih jezera gde želi da se vrati kad ode u penziju. - Imam suprugu, troje dece, unuka Andreja i u mom životu tačno je onako kako sam se i nadao da će biti. Neću da se žalim na bilo šta, kuknjava mi neće ništa doneti - sa osmehom kaže Zatezalo. „Postao nam je prijatelj” PUTNICI - Retki su putnici koji su juče na početnoj stanici na Zelenom vencu ušli u autobus 52, a da nisu pozdravili Milorada, kao i on njih. “Mogu da kažem da je on naš prijatelj. Ne mogu da zaboravim dan kada moj suprug nosio našu ćerku Marijanu koja je imala gips na nozi, on ih je video i primio van stanice, da ne pešače. To niko ne bi uradio. Poznaje gotovo sve putnike, uvek nas pita kako smo, a mi ponekad čekamo drugi autobus samo da bismo se sa njim vozili”, kaže Branka Nešić, jedna od putnica. http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest/vozac-na-liniji-52-toliko-je-fin-da-ga-pitaju-sta-mu-je/124013.phtml DankaM, Ненад Р., ivanaika and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Овакви текстови треба да стоје на свим местима по граду, у државним институцијама, школама, фирмама, да се пушта преко телевизије. Па ћемо ваљда да се научимо мало лепом понашању. А чим сам прочитао текст, осмех ми се појавио. Значи да лепо утиче на људе А њему не би требало честитати и одушевљавати се, пошто мислим да је ово сасвим нормално и да би сви требали да се тако понашамо. Али пошто код нас дуго, нормалне ствари нису нормалне, онда ипак морам да му честитам feeble and Пг је реаговао/ла на ово 2 orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Прелеп пример како људи треба да се понашају. Насмејан и љубазан човек много значи . ivanaika, feeble, verum est in beer and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 31, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Ovakvo ponasanje se uci i stice u kuci. Дуња је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 A moze covek i sam ako hoce. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Ljudi taj čovek je stvarno takav, ali tek kad je počeo da nas vozi, bilo je malo čudno. Redovno se dešavalo (dok ga nismo upoznali): uđeš u autobus, čovek ti kaže ,,Dobar dan'', a ti u polu-čudu - da li priča tebi ili nekom drugom, a glupo je zadržavati druge putnike i dok se opasuljiš, već si na sredini autobusa. Ali ubrzo shvatiš - da je čovek vrlo ljubazan i dobronameran i da svima poželi dobar dan uz osmeh, pa su se redovno ljudi vraćali do njega pri izlasku iz autobusa (čak iako nije baš bilo zgodno) da mu se zahvale i uzvrate sa ,,Doviđenja'' - kad već nisu odmah ukapirali Moje drugarice i ja smo ga zvale ,,dobar dan'' - svi ga vole, čak i kad potrčiš za autobusom, on obavezno čeka - stvarno ga nikad nisam videla nervoznog... 8086.gif feeble је реаговао/ла на ово 1 Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 31, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 A moze covek i sam ako hoce. Naravno. Sve se moze kad se hoce. Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Наравно , само треба мало више добре воље . Људи не схватају да када би део људи само мало променили на боље , овај свет би био бољи . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Свака част! Бог га блаословио! Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука