Istochnik Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Наравно нема дискриминације, него компаније (донесу индивидуалне одлуке) направе своју одећу, одела, панталоне, кошуље, ципеле, за посао и слободно време, елегантне слогане, одећу за породичне дане и послове, поклоне, тренерке, јакне, капуте, итд, за високе професионалне послове...Све идеје како ће запослени да изгледа долазе од либерала, демократски уређено, апсолутна слобода Apsolutna sloboda... Sta ce jadni ljudi sa toliko slobode Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 :good2: Али стварно није ми јасно шта ова женска пише у технолошком времену, тамо у Швице мора да је ванредна ситуација! Овде код мене знају шта једем. Да ли је некад чула за CV??? списак образовања, радних и других важних фактора који могу бити од интереса за послодавца?! Обавезан је у ЕУ и већини земаља, електронски, може се суплирати препорукама ранијих послодаваца. Скраћеница ,,cirriculum vigtae,, значи животни пут...У принципу листа са подацима, само детаљнија. У биографији се наводе лични подаци, хоби, језици, чланство у нешто, спортске активности, такође се мало пише шта се радило у својим ранијим пословима или у време после школе. Тако послодавац добије широк утисак о кандидату, у исто време може да контролише како види више њих. Дакле приложена је веома приближна биографија (хронолошки резиме, то јест информације по хронолошком распореду). То је оно што послодавац гледа пре него позове на разговор или интервјуу. Интервјуу је више због језика тела, изгледа, како се артикулише, гледа, презентује себе, интересовање за посао који тражи, како се неко држи, корача и дал, је с опанци . О переклу пита се или не пита, наравно ако неко нема швајцарско име и презиме, може питати да ли се има швајцарско држављанство. Све ово што пишем зна и наш народ у Србији и увелико примењује тамо где је технолошки развијена Србија, али ето Швице је нешто посебно...изван Сунчевог система. Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Vi kako hoćete ali ja smatram da čovek svojim parama može da raspolaže da ih daje poklanja i šta god on želi, kako on hoće i da niko nema pravo u to da mu se meša. Smatram da on ima pravo da ih nekome da ili ne da iz bilo kojih razloga. Jer su to njegove pare i to je njegovo vlasništvo. I samo on ima pravo da njima upravlja i niko drugi niti država niti drugi ljudi. A razlozi koji stoje iza ne davanja para tj. ne prihvatanja nekooga kao zaposlenog su apsolutno nebitni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Znam čoveka koji je rodom iz Crne Gore i sada ne podnosi CG zato što se ocepila od Srbije, od tog dana čovek je prestao iz principa tamo da ide na more. E sada zamisli takva 4 čoveka Rodom su iz CG ono geografski, ali sebe krvno smatraju Srbima, i ne podnose nikog ko za sebe kaže da je Crnogorac. I sada dođe čovek koji sa ponosom svugde i svima nabija na nos da je Crnogorac, a inače je mnogo dobar radnik. Takav će sigurno uništiti timski duh koji su imali ovi ranije i takvog ne bih zaposlio zato što bi uništio inale veoma dobar timski rad ove četvorice, tj. ne bih ga zaposlio zato što je Crnogorac. Nema nikakvog razisma sa moje strane, samo radim ono što je najbolje za kompaniju i za posao kojim se bavim. Može da se smisli primera koliko hoćeš, samo je mašta potrebna. Zasto je samo nacionalna pripadnost u pitanju? Ajmo dalje mozda neki vlasnik firme voli rep muziku i nece da zaposli rokera, neko ima u svojoj firmi par navijaca zvezde pa nece da zaposli navijace partizana itd. brate da bi doslo do te tvoje utopije u punom smislu najbolje je mozda da bude obavezno da svi zainteresovani za posao moraju obavezno biti prijavljeni na fejsbok i onda vlasnik firme moze da pogleda u kojim se grupama ljudi nalaze na FB, s kim se druze itd i onda po tome odluci koga oce zaposliti, jel se i to uklapa u tu vasu slobodarsku utopiju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Али стварно није ми јасно шта ова женска пише у технолошком времену, тамо у Швице мора да је ванредна ситуација! Овде код мене знају шта једем. Да ли је некад чула за CV??? списак образовања, радних и других важних фактора који могу бити од интереса за послодавца?! Обавезан је у ЕУ и већини земаља, електронски, може се суплирати препорукама ранијих послодаваца. Скраћеница ,,cirriculum vigtae,, значи животни пут...У принципу листа са подацима, само детаљнија. У биографији се наводе лични подаци, хоби, језици, чланство у нешто, спортске активности, такође се мало пише шта се радило у својим ранијим пословима или у време после школе. Тако послодавац добије широк утисак о кандидату, у исто време може да контролише како види више њих. Дакле приложена је веома приближна биографија (хронолошки резиме, то јест информације по хронолошком распореду). То је оно што послодавац гледа пре него позове на разговор или интервјуу. Интервјуу је више због језика тела, изгледа, како се артикулише, гледа, презентује себе, интересовање за посао који тражи, како се неко држи, корача и дал, је с опанци . О переклу пита се или не пита, наравно ако неко нема швајцарско име и презиме, може питати да ли се има швајцарско држављанство. Све ово што пишем зна и наш народ у Србији и увелико примењује тамо где је технолошки развијена Србија, али ето Швице је нешто посебно...изван Сунчевог система. Ja isto ne mogu da shvatim, eto neki ljudi zive u svom izmisljenom svijetu pa dobiju pravo na svoje izmisljene podatke i svoje cinjenice o nekim izmisljenim zakonima. Kao sto sam predlozio malo prije, mozda je najbolje da bude obavezna neka drustvena mreza za citavu EU i da tako poslodavac moze znati i koliko jedes, pijes i koliko puta ides u wc dnevno, mozda bi to bio vrhunac slobode. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Ja isto ne mogu da shvatim, eto neki ljudi zive u svom izmisljenom svijetu pa dobiju pravo na svoje izmisljene podatke i svoje cinjenice o nekim izmisljenim zakonima. Kao sto sam predlozio malo prije, mozda je najbolje da bude obavezna neka drustvena mreza za citavu EU i da tako poslodavac moze znati i koliko jedes, pijes i koliko puta ides u wc dnevno, mozda bi to bio vrhunac slobode. То је мислим свет пре појаве интернета, штампа за Дијаспору (,,Вести"), сећам се када оно неко донесе примерак новина (старијим генерацијама гастарбајтера)...буде историјски дан наредни месец такорећи информације у једном правцу, те подсећа на феномен ,,сазнаћете када дођемо на годишњи одмор како је овде" ...Брате тешко је искоренити им живопис на оно време очуван у глави, знало се ко је (не)обавештен и о чему. Разумећеш. Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јануар 28, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2014 Vi kako hoćete ali ja smatram da čovek svojim parama može da raspolaže da ih daje poklanja i šta god on želi, kako on hoće i da niko nema pravo u to da mu se meša. da, sa svojom platom mozes da radis svasta ,ne bas sve ali imas debele slobode, sa parama od svoje firme ne mozes tako,jer to nisu tvoje pare vec od tvoje firme,tu moras da postujes zakone koji su sve propisali i tako treba da ostane po meni Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јануар 28, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2014 Ja isto ne mogu da shvatim, eto neki ljudi zive u svom izmisljenom svijetu pa dobiju pravo na svoje izmisljene podatke i svoje cinjenice o nekim izmisljenim zakonima. Kao sto sam predlozio malo prije, mozda je najbolje da bude obavezna neka drustvena mreza za citavu EU i da tako poslodavac moze znati i koliko jedes, pijes i koliko puta ides u wc dnevno, mozda bi to bio vrhunac slobode. pa vjeruj da se slicen stvari uce kad ides u skolu za nekog menadera to su ti stvari tipa kako kvalitetno procjeniti roba prema mogucnosti upotrebe Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rahela Написано Јануар 28, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 28, 2014 postaviti ženu na čelu te policije bi bila prava katastrofa,većina muževa bi pala zbog neverstva Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука